Dit is wat ons bezighoudt;

Van Groot MKB tot internationale corporate's; Centagon werkt aan resultaatgerichte marketing en communicatie aanpak. Van strategie tot operationele invulling. Daarin lopen we vaak tegen nieuwe ontwikkelingen aan en die delen we in onze blogs.

thumbnail

De 6 online marketing trends in 2021

Tijd voor een blik op 2021, een jaar met nieuwe trends op het gebied van digitale marketing: welke voortekenen zijn er en waar moet je op inspelen?

thumbnail

Aan de slag met Pinterest adverteren

Lees hier waarom adverteren op Pinterest wel of geen slimme keuze is voor jouw bedrijf, welke targeting je moet kiezen en waar je op moet letten.

thumbnail

Waarom Pinterest-marketing interessant is voor B2C én B2B

In enkele branches is Pinterest-marketing een must. Maar daarbuiten zijn er weinig marketeers die Pinterest als kanaal overwegen en dat maakt het juist de moeite waard.

thumbnail

B2B-leadgeneratie en digitale sales tijdens de coronacrisis, hoe doe je dat?

Hoe ga jij om met leadgeneratie en digitale sales? In deze blog lees je hoe drie succesvolle B2B-marketeers het aanpakken.

thumbnail

Automotive marketing: 4 onmisbare trends | Centagon

Wij lichten in dit artikel een aantal onmisbare trends in automotive marketing uit: van B2B marketing automation tot smartphone marketing.

thumbnail

Verbeter je contentmarketing ROI met deze 4 tips

De return on investment op contentmarketing verhogen is niet altijd even eenvoudig. Centagon helpt je op weg met 4 tips.

thumbnail

5 slimme manieren voor het toepassen van customer journeys

Een customer journey is de reis die je klant maakt om een aankoop te doen. Lees hier 5 manieren hoe je een customer journey kan toepassen in de praktijk.

thumbnail

Customer journey: maak de klantreis inzichtelijk

De customer journey brengt de reis van de klant en de touchpoints met het merk in kaart. Lees hier hoe je effectief een customer journey maakt.

thumbnail

Zakelijk bloggen: 4 tips voor meer resultaat

Levert je zakelijk blog genoeg op? Wil je meer resultaat met zakelijk bloggen? Met deze tips behaal je een hogere blogging ROI.

thumbnail

CRM: het ultieme salesgereedschap tijdens de coronacrisis

Een goed gebruik van een CRM-systeem maakt de salesafdeling productiever. Vanwege overwegend digitaal klantcontact is dat extra belangrijk tijdens de coronacrisis.

thumbnail

Hoe is digitale sales veranderd door de coronabeperkingen?

Inmiddels houdt COVID-19 bedrijven al 8 maanden in diens greep. Reden genoeg voor een paneldiscussie met drie ervaren B2B-marketeers: hoe is hun digitale sales veranderd?

thumbnail

10 statistieken die je beeld van B2B e-mailmarketing veranderen

Wanneer e-mailmarketing effectief wordt ingezet, groeit de ROI ontzettend snel. Ontdek de 10 feiten en statistieken die dat onomstotelijk bewijzen.

thumbnail

Tips & tricks voor je HubSpot website

Klaar om content te gaan publiceren met HubSpot? Met behulp van deze tips kun jij optimaal resultaat halen uit je HubSpot website.

thumbnail

Marketing automation tools vergelijken: hoe maak je de juiste keuze?

Marketing automation tools zijn hot, een must voor iedere marketeer. Maar hoe kies je de juiste tool voor jouw bedrijf?

thumbnail

Whitepaper: In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren

Misschien wel ons meest complete whitepaper om je digitaal marketing- en salesproces op te zetten en te maximaliseren.

thumbnail

SEO = Branding: een visie van een online marketeer

Het is een stelling, maar na 18 jaar in het vak durf ik hem wel aan. SEO = Branding. En Branding = SEO. Lees mee en geef gerust feedback!

thumbnail

De 5 meestgestelde vragen over marketing automation

Wat is marketing automation nou eigenlijk en hoe moet ik ermee beginnen? In dit artikel lees je het antwoord op de 5 meestgestelde vragen over marketing automation.

thumbnail

Contentmarketing tips: boost je resultaten!

Blogs produceren, social posts delen, e-mails versturen naar je contactenlijst: je stopt veel tijd in je content, maar weinig resultaat? Lees deze tips.

thumbnail

Wanneer levert een inbound marketing-strategie resultaat op?

Wanneer je besluit om aan de slag te gaan met je inbound marketing-strategie, wil je natuurlijk ook weten wanneer het iets op gaat leveren.

thumbnail

Een whitepaper schrijven in 9 eenvoudige stappen + handige voorbeelden

Het schrijven van een whitepaper lijkt misschien een hele klus, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij leggen het uit in 9 eenvoudige stappen.

thumbnail

Hoe contentmarketing leads oplevert voor B2B

Contentmarketing is geëxplodeerd in de B2B-marketing wereld. De grote vraag is, hoe gaat contentmarketing daadwerkelijk zorgen voor leadgeneratie?

thumbnail

Verschil inbound en outbound marketing: wij leggen het uit

Je kunt er als marketeer bijna niet omheen, inbound marketing is hot. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen inbound marketing & outbound marketing?

thumbnail

Merkidentiteit: de basis van een sterk merk

Authenticiteit is, zeker nu, een belangrijk punt om je merk en je merkidentiteit neer te zetten. Wat maakt jouw merk echt, betrouwbaar en origineel?

thumbnail

Crisiscommunicatie: 6 social media tips

Het is belangrijk om van je te laten horen in tijden van crisis, maar hoe doe je dat? Hier lees je 6 praktische social media tips voor crisiscommunicatie.

thumbnail

Online adverteren tijdens de coronacrisis? Waarom wel en waarom niet?

Laat je je betaalde advertentiecampagnes tijdens de coronacrisis doorlopen? Of juist niet? Wij geven advies!

thumbnail

Een vliegende start met HubSpot in 6 stappen [+ gratis PDF checklist]

Ben je overtuigd van HubSpot en wil je er (het liefst zo snel mogelijk) mee aan de slag? Lees hoe je in 6 stappen een vliegende start maakt.

thumbnail

2019: een leerzaam en succesvol jaar

Als bureau ben je altijd op zoek naar de balans tussen innovatie en daadkracht. Daarin zijn we grotendeels geslaagd en dat maakt me trots!

thumbnail

Sneller leads genereren met Google Ads en Search Lead Forms

Conversies genereren zonder dat bezoekers op je website komen. Vanaf nu kan het in Google Ads met Google Search Lead Forms.

thumbnail

Keyword research: waardevolle inzichten in je doelgroep

Keyword research is niet alleen nuttig voor zoekmachine-optimalisatie. Het zorgt ervoor dat je je doelgroep écht leert kennen. Hier is een effectief stappenplan.

thumbnail

Wat is een Customer Data Platform?

Leer wat een Customer Data Platform is en hoe je het inzet om je marketing automation platform te voeden. De trend voor 2020!

thumbnail

Hoe zet je een buyer persona in bij leadkwalificatie (en diskwalificatie)

Het opstellen van buyer persona's is cruciaal voor lead scoring, leadkwalificatie en -diskwalificatie. In dit artikel lees je hoe dit in de praktijk werkt.

thumbnail

De evolutie van online communicatie

Sinds de data-revolutie zijn er ontelbaar veel oplossingen voor het managen van data. Welke invloed hebben zij op data? Kunnen ze klantervaring werkelijk ondersteunen?

thumbnail

Hoe maak je buyer persona’s voor contentmarketing?

Maak stap voor stap jouw buyer persona's en optimaliseer zo de customer journey van je doelgroep. Ontwikkel content waar je websitebezoeker iets aan heeft.

thumbnail

Gratis adverteren voor non-profits met Google Ad Grants

Nieuw publiek of donateurs werven als stichting? Maak gebruik van gratis advertentietegoed met Google Ad Grants. Hoe werkt het en wat zijn de eisen?

thumbnail

Lead management: wat is het, hoe werkt het, iets voor mij?

Lead management, lead scoring, leadkwalificatie, lead nurturing en marketing automation: het zijn termen die op dit moment hot zijn. Wat is het en waar start je?

thumbnail

B2B marketing trends in 2019: een update

Eind vorig jaar maakten we een aantal voorspellingen voor B2B marketing in 2019. Kloppen deze B2B marketing trends nog steeds? Ontdek het.

thumbnail

Een complete marketingafdeling voor de kosten van één specialist

Marketingprofessionals binnen een organisatie moeten tegenwoordig duizendpoten zijn. Hoe maak je deze multifunctionele discipline succesvol?

thumbnail

Onmisbare data-vaardigheden in een digitale transformatie

Ontbrekende data-vaardigheden zijn bij bedrijven een hindernis. De noodzaak om data te vertalen naar informatie is groot. Welke behendigheden zijn onmisbaar?

thumbnail

Next step: Hoe herken je je bezoekers?

De food service-markt kent steeds meer aanbieders en oplossingen. Het juiste aanbod vinden voor jouw consument is essentieel. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft ze?

thumbnail

Online marketing doelstellingen. Hoe bepaal je ze en goede voorbeelden?

Iedere succesvolle campagne of digitale marketingstrategie begint met het formuleren van goede doelstellingen waar iedere stakeholder achter staat.

thumbnail

Online marketing stage bij Centagon

Klaar om ervaring op te bouwen in Digital Marketing? Een stage bij Centagon kan je heel wat bieden. Lees hier de ervaring & learnings van een marketing student uit België.

thumbnail

Waarom digitale marketeers geen rotzakken zijn

Consumenten krijgen soms het gevoel dat marketing alleen maar uit ‘ongewenste spam’ bestaat. Maar marketing is natuurlijk veel meer dan dat.

thumbnail

Waarom je geen buyer persona’s moet maken

Het maken van een buyer persona heeft geen enkel nut als je deze niet op de juiste manier gebruikt in je marketing en communicatie. Wij geven je tips.

thumbnail

Conversie optimalisatie: welke tools heb je nodig?

Conversie optimalisatie: het proces voor het analyseren en verbeteren van verkeer op je website met als doel: een conversie. Welke tools heb je nodig?

thumbnail

De weg naar beter lead management in 9 stappen

De weg naar beter lead management is bezaaid met de brokstukken van heilige huisjes. Dit ga je onderweg tegenkomen.

thumbnail

De waarde van keyword research voor de B2B marketeer

Wat zijn keywords? Welke inzichten bieden de keyword researches die iedere marketeer eens, per gemiddeld 6-12 maanden laat uitvoeren?

thumbnail

Waarom growth hacking ook B2B’s gaat veroveren

Growth hacking, de datagedreven werkwijze voor groei, zal dit jaar meer grip krijgen in de B2B-sector. Dit is waarom.

thumbnail

Wat is het verschil tussen data science, machine learning en A.I?

Data science, machine learning en Artificial Intelligence (A.I.) worden vaak in één adem genoemd. Wat is het verschil?

thumbnail

'Data-gedreven'. Wat betekent dat eigenlijk?

In slechts 10% van organisaties wordt data gebruikt om alle bedrijfsprocessen te versterken. Wanneer kun je precies spreken van ‘data-gedreven’?

thumbnail

Dit worden de 3 grote B2B marketing trends van 2019

Welke trends voor B2B marketing zullen we in 2019 zien?

thumbnail

9 tips om de vindbaarheid van je website te verbeteren

Met deze tips & tricks maak je je website beter vindbaar in Google.

thumbnail

Marktwatch: Beweging in Foodservice

Verschuivingen in de foodsector vereisen betere online inspanningen.

thumbnail

3 eenvoudige tips om Google Data Studio voor je te laten werken

Hoe haal je het meest uit Google Data Studio?

thumbnail

De voor- en nadelen van Google Data Studio

Waarom zou je Google Data Studio wel of niet moeten gebruiken?

thumbnail

De 6 online marketing trends in 2021

Tijd voor een blik op 2021, een jaar met nieuwe trends op het gebied van digitale marketing: welke voortekenen zijn er en waar moet je op inspelen?

thumbnail

Online klantgedrag dwingt autobranche tot verdere digitalisering

Klanten van automobielbedrijven gebruiken in toenemende mate het internet als bron van informatie. Hoe maak je hier optimaal gebruik van?

thumbnail

Aan de slag met Pinterest adverteren

Lees hier waarom adverteren op Pinterest wel of geen slimme keuze is voor jouw bedrijf, welke targeting je moet kiezen en waar je op moet letten.

thumbnail

B2B-leadgeneratie en digitale sales tijdens de coronacrisis, hoe doe je dat?

Hoe ga jij om met leadgeneratie en digitale sales? In deze blog lees je hoe drie succesvolle B2B-marketeers het aanpakken.

thumbnail

Verbeter je contentmarketing ROI met deze 4 tips

De return on investment op contentmarketing verhogen is niet altijd even eenvoudig. Centagon helpt je op weg met 4 tips.

thumbnail

Case: BenQ - leadgeneratie voor de klas van morgen

De digiborden van BenQ zijn ideaal in het onderwijs. In deze case lees je hoe Centagon gezorgd heeft voor digitale leadgeneratie voor ‘de klas van morgen’.

thumbnail

5 slimme manieren voor het toepassen van customer journeys

Een customer journey is de reis die je klant maakt om een aankoop te doen. Lees hier 5 manieren hoe je een customer journey kan toepassen in de praktijk.

thumbnail

Customer journey: maak de klantreis inzichtelijk

De customer journey brengt de reis van de klant en de touchpoints met het merk in kaart. Lees hier hoe je effectief een customer journey maakt.

thumbnail

Zakelijk bloggen: 4 tips voor meer resultaat

Levert je zakelijk blog genoeg op? Wil je meer resultaat met zakelijk bloggen? Met deze tips behaal je een hogere blogging ROI.

thumbnail

CRM: het ultieme salesgereedschap tijdens de coronacrisis

Een goed gebruik van een CRM-systeem maakt de salesafdeling productiever. Vanwege overwegend digitaal klantcontact is dat extra belangrijk tijdens de coronacrisis.

thumbnail

Hoe is digitale sales veranderd door de coronabeperkingen?

Inmiddels houdt COVID-19 bedrijven al 8 maanden in diens greep. Reden genoeg voor een paneldiscussie met drie ervaren B2B-marketeers: hoe is hun digitale sales veranderd?

thumbnail

Tips & tricks voor je HubSpot website

Klaar om content te gaan publiceren met HubSpot? Met behulp van deze tips kun jij optimaal resultaat halen uit je HubSpot website.

thumbnail

Marketing automation tools vergelijken: hoe maak je de juiste keuze?

Marketing automation tools zijn hot, een must voor iedere marketeer. Maar hoe kies je de juiste tool voor jouw bedrijf?

thumbnail

Whitepaper: In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren

Misschien wel ons meest complete whitepaper om je digitaal marketing- en salesproces op te zetten en te maximaliseren.

thumbnail

SEO = Branding: een visie van een online marketeer

Het is een stelling, maar na 18 jaar in het vak durf ik hem wel aan. SEO = Branding. En Branding = SEO. Lees mee en geef gerust feedback!

thumbnail

De 5 meestgestelde vragen over marketing automation

Wat is marketing automation nou eigenlijk en hoe moet ik ermee beginnen? In dit artikel lees je het antwoord op de 5 meestgestelde vragen over marketing automation.

thumbnail

Contentmarketing tips: boost je resultaten!

Blogs produceren, social posts delen, e-mails versturen naar je contactenlijst: je stopt veel tijd in je content, maar weinig resultaat? Lees deze tips.

thumbnail

Wanneer levert een inbound marketing-strategie resultaat op?

Wanneer je besluit om aan de slag te gaan met je inbound marketing-strategie, wil je natuurlijk ook weten wanneer het iets op gaat leveren.

thumbnail

Hoe contentmarketing leads oplevert voor B2B

Contentmarketing is geëxplodeerd in de B2B-marketing wereld. De grote vraag is, hoe gaat contentmarketing daadwerkelijk zorgen voor leadgeneratie?

thumbnail

Verschil inbound en outbound marketing: wij leggen het uit

Je kunt er als marketeer bijna niet omheen, inbound marketing is hot. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen inbound marketing & outbound marketing?

thumbnail

Online adverteren tijdens de coronacrisis? Waarom wel en waarom niet?

Laat je je betaalde advertentiecampagnes tijdens de coronacrisis doorlopen? Of juist niet? Wij geven advies!

thumbnail

2019: een leerzaam en succesvol jaar

Als bureau ben je altijd op zoek naar de balans tussen innovatie en daadkracht. Daarin zijn we grotendeels geslaagd en dat maakt me trots!

thumbnail

Wat is een Customer Data Platform?

Leer wat een Customer Data Platform is en hoe je het inzet om je marketing automation platform te voeden. De trend voor 2020!

thumbnail

Hoe zet je een buyer persona in bij leadkwalificatie (en diskwalificatie)

Het opstellen van buyer persona's is cruciaal voor lead scoring, leadkwalificatie en -diskwalificatie. In dit artikel lees je hoe dit in de praktijk werkt.

thumbnail

De evolutie van online communicatie

Sinds de data-revolutie zijn er ontelbaar veel oplossingen voor het managen van data. Welke invloed hebben zij op data? Kunnen ze klantervaring werkelijk ondersteunen?

thumbnail

Lead management: wat is het, hoe werkt het, iets voor mij?

Lead management, lead scoring, leadkwalificatie, lead nurturing en marketing automation: het zijn termen die op dit moment hot zijn. Wat is het en waar start je?

thumbnail

B2B marketing trends in 2019: een update

Eind vorig jaar maakten we een aantal voorspellingen voor B2B marketing in 2019. Kloppen deze B2B marketing trends nog steeds? Ontdek het.

thumbnail

Een complete marketingafdeling voor de kosten van één specialist

Marketingprofessionals binnen een organisatie moeten tegenwoordig duizendpoten zijn. Hoe maak je deze multifunctionele discipline succesvol?

thumbnail

Onmisbare data-vaardigheden in een digitale transformatie

Ontbrekende data-vaardigheden zijn bij bedrijven een hindernis. De noodzaak om data te vertalen naar informatie is groot. Welke behendigheden zijn onmisbaar?

thumbnail

De weg naar beter lead management in 9 stappen

De weg naar beter lead management is bezaaid met de brokstukken van heilige huisjes. Dit ga je onderweg tegenkomen.

thumbnail

Wat is het verschil tussen data science, machine learning en A.I?

Data science, machine learning en Artificial Intelligence (A.I.) worden vaak in één adem genoemd. Wat is het verschil?

thumbnail

'Data-gedreven'. Wat betekent dat eigenlijk?

In slechts 10% van organisaties wordt data gebruikt om alle bedrijfsprocessen te versterken. Wanneer kun je precies spreken van ‘data-gedreven’?

thumbnail

Dit worden de 3 grote B2B marketing trends van 2019

Welke trends voor B2B marketing zullen we in 2019 zien?