Wij zoeken een Allround Digital Marketeer.
Lees de vacature >>

MARKETINGSTRATEGIE

Een complete marketingafdeling voor de kosten van één specialist

Marketingprofessionals binnen een organisatie moeten tegenwoordig duizendpoten zijn. Dat maakt het invullen van deze multifunctionele discipline soms lastig. Hoe kan het anders?

Afhankelijk van de bedrijfsgrootte is het niet voor alle ondernemingen vanzelfsprekend dat iemand zich volledig kan focussen op alle marketingactiviteiten. En als een FTE beschikbaar is voor deze tak van sport moet het een duizendpoot zijn; van onderhoud aan de website tot online campagnes en ondersteuning van sales. De rol van marketing verandert bovendien continu en daarmee ook de skillset van een marketingspecialist. Met name als het gaat om de support die marketing levert aan sales. Dat maakt het invullen van deze multifunctionele discipline lastig. Maar er is wel degelijk een goede oplossing.

Walter

Leestijd in minuten:

4

De disciplines binnen online marketing

Laten we ons voor nu even beperken tot de online marketing. Wat is er nodig om voldoende resultaat te halen uit online marketing? Inmiddels is duidelijk dat het lanceren van een website alleen amper effect sorteert. Een website is slechts een onderdeel van een complete marketingstrategie.

Om gestelde marketing- en communicatiedoelstellingen te behalen worden voortdurende slimme inspanningen gevraagd. Er moet een online strategie worden ontwikkeld en ‘activatie’ moet ervoor zorgen dat de boodschap ook daadwerkelijk bij de doelgroep belandt. Met het einddoel om conversie te realiseren waardoor maximaal rendement wordt behaald uit elke geïnvesteerde euro. Deze activatie vraagt om specifieke disciplines die onmogelijk door één of enkele marketeers kunnen worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan strategie-ontwikkeling, zoekmachine-optimalisatie (SEO), advertising (SEA), contentontwikkeling en tekstschrijven, campagne-management, community-management, data-analyse en rapportage.

Effectieve online marketing vraagt om vakmensen

Effectieve online marketing vraagt dus om een complete marketingafdeling waarbinnen ieder zijn deel van de online marketing-keten beheert, maar ook samenwerkt. En voor veel ondernemingen is dat het punt waarop het mis gaat; bedrijfseconomisch ontbreekt de ruimte om zoveel vakmensen in dienst te nemen met het gevolg dat er nauwelijks activatie richting de eigen website plaatsvindt. Het onderhoud blijft beperkt tot een gelegenheidsartikel en de bezoekersstatistieken tonen ondertussen een ontluisterend beeld. Er is veel tijd en energie geïnvesteerd in de ontwikkeling van de website maar het meetbare resultaat is zeer gering.

De oplossing: alle specialismen binnen handbereik

Herkenbaar? Centagon biedt de oplossing. Met veel opdrachtgevers zijn vaste afspraken gemaakt om de diverse specialismen uit te voeren. In samenspraak wordt een marketingplan opgesteld met een mix van de uiteenlopende online marketingactiviteiten die periodiek dienen plaats te vinden; van de voortdurende Google optimalisatie, het beheer van het advertentiebudget, het wekelijks schrijven van een blog, het maandelijks registreren van een testimonial tot aan rapportage en strategische advisering aan het MT. Afhankelijk van de aard en omvang van de dienstverlening worden zodoende alle disciplines die noodzakelijk zijn voor succesvolle online marketing ingevuld voor (slechts een deel van) de kosten van een enkele FTE.

Zorg voor continuïteit en meetbare resultaten

Een cruciaal neveneffect dat met inschakelen van externe specialisten wordt bereikt is de continuïteit. Waar de online marketingactiviteiten voorheen wel eens tijdelijk op een lager pitje worden gezet vanwege drukte, andere prioriteiten of simpelweg door absentie garandeert een vaste dienstenkalender met de specialisten van Centagon een ononderbroken professioneel niveau van activatie richting meetbare resultaten…

Iets voor jouw organisatie, een dedicated team met marketingspecialisten? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.