Wij zoeken een Allround Digital Marketeer.
Lees de vacature >>

ONLINE ADVERTEREN

Gratis adverteren voor non-profits met Google Ad Grants

Stichtingen en non-profits hebben veel baat bij het werven van nieuw publiek of donateurs, maar kunnen vanwege een beperkt budget niet altijd gebruik maken van (online)marketing middelen. Google Ad Grants maakt dit wel mogelijk. Hoe werkt het en wat zijn de eisen?

Wat is Google Ad Grants?

Met behulp van Google Ad Grants (ook wel het Google Grants Programma genoemd) zorgt Google ervoor dat stichtingen en non-profits hun missie en visie kunnen uitdragen naar een groot publiek via de zoekmachine. Google Grants sponsort namelijk $10.000 tot wel $40.000 advertentiebudget per maand aan stichtingen. Dit bedrag staat gelijk aan 5.000 tot wel 20.000 bezoekers naar je website waarvoor je niet betaalt. En dat iedere maand opnieuw.

Tom

Leestijd in minuten:

4

De eisen van Google Ad Grants

Om dit gratis Google Grants advertentiebudget te gebruiken dien je als stichting of non-profit te voldoen aan een aantal eisen. In Nederland kom je alleen in aanmerking als je organisatie een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of sociaal belang behartigende instelling (SBBI) is. Overheidsinstellingen, ziekenhuizen of scholen zijn uitgesloten van het Ad Grants Programma. Google ads grant stappen

Google Ad Grants aanvragen

Heeft je organisatie een ANBI of SBBI kenmerk? Dan kan je een aanvraag doen voor een Google Ad Grants programma met de gegevens van je organisatie. Naast het ANBI of SBBI kenmerk dient de website van je stichting te voldoen aan een aantal minimale technische/inhoudelijke eisen qua inhoud en vindbaarheid (content en SEO).

Na goedkeuring ontvang je een Google Ad Grants Account met een maandelijks budget van minimaal $10.000. Dit account moet actief worden bijgehouden om aan de eisen van het Google Grants programma te blijven voldoen. Accounts die niet aan de kwaliteitseisen voldoen of inactief zijn worden zonder vermelding gedeactiveerd en komen niet meer in aanmerking voor de sponsoring.

Wat kan ik doen met een Google Ad Grants account?

Je hebt een maandelijks advertentiebudget ter waarde van minimaal $10.000, in te zetten binnen Google AdWords. Je kunt het budget gebruiken voor de volgende acties:

  • Tekstadvertenties plaatsen die direct bovenaan staan in Google. Je kunt nationaal én internationaal adverteren.
  • Advertenties met advertentieteksten plaatsen die in lijn zijn met de doelen van de organisatie, bijvoorbeeld het werven van nieuwe donateurs. Advertenties die aansturen op het genereren van omzet of verkopen zijn niet toegestaan.
  • Bieden op zoekwoorden voor het aantrekken van websitebezoekers, met een maximaal bod van $2.00 per click en een minimale CTR van 5%.
  • Per dag $330 aan advertentiebudget besteden aan clicks of websitebezoekers. Dit bedrag betaalt Google voor je.

Hulp nodig bij Google Ad Grants?

De advertising specialisten van Centagon kunnen je direct verder helpen met het aanvragen, opzetten en onderhouden van een Google Grants account. Met meerdere Ad Grant accounts in hun beheer zijn zij volledig op de hoogte van de kansen en mogelijkheden. Direct starten met een Google Ad Grants account? Neem contact met ons op.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.