SEO

9 tips om de vindbaarheid van je website te verbeteren

Door een webpagina beter leesbaar te maken krijgt deze een waarde toegekend van de zoekmachine, genaamd de page ranking. Deze kun je beïnvloeden om de website te optimaliseren voor jouw bezoeker.

Dankzij SEO-technieken kun je bovenaan en hoger in Google scoren. Vaak wordt er gedacht dat dit enkel te maken heeft met zoekwoorden die je gebruikt op de pagina. Het klopt dat dit belangrijk is, want dit is de basis voor ieder SEO verhaal, maar er is nog veel meer. Hoe leest een zoekmachine? Hieronder vind je tips om de meest toegankelijke factoren te hanteren.

Maartje B.

Leestijd in minuten:

5

SEO tips

Keywords

  • Kies relevante keywords die je meeneemt in je content en metadata. Door te kijken waar de concurrentie wel of niet op scoort verkrijg je bovendien een zoekwoordenonderzoek waar open, competitieve en slechte posities uitkomen.

Metadata

  • Implementeer metadata: deze is niet zichtbaar is op je webpagina, maar is wel belangrijk voor je zichtbaarheid in Google.

  • Sterke page titles koppel je aan ingestelde keywords. Deze data zit in de broncode van de webpagina en is enkel zichtbaar in de zoekresultaten.

  • Duidelijke tags stel je in op afbeeldingen, tabellen, documenten,… om duidelijk te maken welke inhoud het is.

  • Beschrijvende alt-teksten die worden weergegeven wanneer je met de muis over een afbeelding gaat. Anderzijds helpt het de zoekmachine een afbeelding te ‘lezen’.

Linkwaarde

  • Inbound links zijn externe websites die linken naar je webpagina omdat zij deze als relevant aanschouwen. Websites met veel relevante en kwalitatieve links scoren snel hoger in zoekmachines.

  • Outbound links zijn de uitgaande links vanaf je pagina waar Google rekening mee houdt. Er zijn twee soorten: internal en external links. Interne links verwijst binnen je website naar één van je eigen pagina’s. De externe links zijn links naar andere websites.

Techniek

  • Zorg voor een hoge laadsnelheid. Deze beïnvloeden we grotendeels met programmeertaal en een sterk servernetwerk. Anderzijds is er ook het verschil tussen mobiel (AMP) en desktop (Plugins). Plus de grootte van bestanden die je kunt beperken.

  • Overzichtelijke XML sitemap toont Google een structuur van de website. Door deze duidelijk in te richten verhoog je het leesgemak voor de zoekmachine.

Puntensysteem

Elke zoekmachine heeft een eigen ‘puntensysteem’ (algoritme) dat alles bepalend is. Google heeft bijvoorbeeld factoren gekoppeld aan relevantie en zo heeft het nog criteria. We weten spijtig genoeg niet exact hoe de zoekmachine deze gegevens combineert. Het blijft daarom moeilijk om de verschillende factoren te beïnvloeden. Dit is dan ook de reden waarom bedrijven SEO gaan uitbesteden.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Vul het formulier in of neem contact met ons op via WhatsApp met de QR-code of WhatsApp Web

Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.