Wij zoeken een Allround Digital Marketeer.
Lees de vacature >>

LEADGENERATIE

Sneller leads genereren met Google Ads en Search Lead Forms

Direct leads genereren in de zoekmachine. Vanaf nu met Google Search Lead Forms. Wat is het en hoe zet je het in?

Nieuw: direct leads converteren met Google Search Lead Forms

Conversies genereren zonder dat bezoekers op je website komen. Vanaf nu kan het in Google Ads met Google Search Lead Forms. Deze nieuwe vorm Search extensies maken het mogelijk om direct een inschrijfformulier aan te bieden in tekstadvertenties. Uiterst geschikt voor (B2B) bedrijven die niet direct tastbare producten willen verkopen, maar wel leads willen genereren. Whitepapers aanbieden, nieuwsbrief inschrijven genereren of zelfs een contactformulier aanbieden? Dat kan vanaf nu direct in zoekmachine advertenties.

Tom

Leestijd in minuten:

6

De voordelen van Google Search Lead Forms

Sneller meer leads genereren

De Google Search Lead Forms komen met een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele zoekmachine advertenties:

  • Direct conversies aanbieden bij het eerste contactmoment.
  • Minder klikken tot de conversie, dus een hogere conversieratio.
  • Een visuele advertentie, wat de doorklikratio hoger maakt.
  • Je betaalt per succesvolle conversie. Niet per klik.

Omdat je via Google Search snel een zeer groot bereik kunt genereren onder de doelgroep én deze doelgroep nu direct kunt converteren, is de potentie voor deze lead formulier extensies groot.

Leads eenvoudig managen

De data van personen die het Google Lead Form invullen wordt direct opgeslagen in de Google Ads omgeving. Daar kan een export worden gemaakt van de contacten naar een Excel bestand.

Om het proces volledig te automatiseren kan er gebruik worden gemaakt van een webhook om data automatisch in het CRM op te slaan. Hierdoor kunnen leads eenvoudig worden gemanaged in het reguliere marketing of sales proces.

Hoe werken de Google Search Lead Forms

Het Aanmaken van een leadformulier

De leadformulieren worden in de Google Ads omgeving opgezet onder het menu: Advertenties en Extensies. Selecteer bij het aanmaken van een extensie de nieuwe optie: Lead Formulier (beta):

Volg na het aanmaken van een formulier de instructies in Google Ads. Vul een passende kop, de bedrijfsnaam en beschrijvingen toe voor het lead formulier. Selecteer daarna de ‘formuliervelden’ die verschijnen in de extensie. Sluit af met de link naar de privacy verklaring en een achtergrond afbeelding die wordt getoond wanneer op de extensie wordt geklikt.

Na het invullen van het formulier is er nog een mogelijkheid om een button toe te voegen naar de website. Tot slot voer je de URL van de webpagina in.

Het eindresultaat ziet er als volgt uit:

Eindresultaat

Lead Formulieren optimaal inzetten?

Formulieren optimaal inzetten? Stem de Search Ads targeting af met de Lead Form conversie. Een voorbeeld hiervan volgens het See – Think – Do principe:

See: Iemand die zich aan het oriënteren is zoekt op “Trends in Online Marketing”. Hier bied je een advertentie aan met een download conversie voor een trendrapport.

Think: Iemand die een overweging maakt voor je product of dienst zoekt op “Google advertentie mogelijkheden”. Hier bied je een advertentie aan met een inschrijving voor een gratis webinar die je organiseert over Google Ads.

Do: Iemand die een beslissing maakt zoekt op “Advertentiespecialist inhuren”. Hier bied je een advertentie aan met een contactformulier.

Note: De lead formulier extensie is op dit moment nog in de bèta-fase. Dit houdt in dat enkel Google Partners op dit moment toegang hebben tot deze nieuwe manier van adverteren.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.