GEAR UP MET WAVIN

Geïntegreerde marketing door heel Europa

Voor het tweede jaar op rij is Centagon uitgenodigd een internationale campagne te ontwikkelen die zich uitspreidt over 14 Europese landen. Het voorafgestelde doel was om via de distributeurs in direct contact te komen met de eindgebruikers: de installateurs.

Een geïntegreerde campagne in 14 landen tegelijk

Het oorspronkelijke concept (Wavin Gear Up 1) was georganiseerd in de vorm van een wedstrijd waarbij deelnemers een loterij-ticket kregen waarmee ze, in ruil voor hun contactgegevens, deel konden nemen en kans maakten op prachtige prijzen.

Bij deze tweede editie van de campagne viel iedere installateur die zich registreerde in de prijzen zodat in alle gevallen een kleine attentie werd toegezonden. Met dezelfde registratie namen ze ook deel aan een wekelijkse wedstrijd waarin schitterende prijzen gewonnen konden worden. Deze werden zo snel mogelijk bij de winnaars bezorgd.

Met een gelijktijdige lancering in 14 Europese landen is GearUp 2 een schoolvoorbeeld van een internationale geïntegreerde campagne.

Geïntegreerde 'account-based marketing'

Soepele samenwerking met distributeurs is cruciaal om een campagne zoals GearUp2 tot een succes te maken. De organisatie om alle campagnemateriaal op tijd bij de distributeurs te krijgen dient vroeg te starten.

De onmisbare medewerking van de partners krijgt vaak een extra impuls door eerder resultaten inzichtelijk te maken. In dit geval waren de resultaten van GearUp1 zo overtuigend dat het weinig overtuigingskracht vroeg extra partners aan boord te krijgen voor de tweede editie.

Behaalde doelstellingen

Converteer aantal deelnemende installateurs in Wavin klanten

Aantal geregistreerde installateurs en nieuwe leads

Aantal unieke bezoekers gedurende de campagne (sep-dec 2017)

Het Centagon team was in onze samenwerking uiterst accuraat, servicegericht en succesvol om van de Wavin Gear Up campagne een internationaal succes te maken in 14 landen tegelijk. De samenwerking tijdens de campagnevoorbereidingen, -lancering, -management en -analyse hebben een grote invloed gehad op het boven verwachting goede eindresultaat. Dat betreft niet alleen de betere zichtbaarheid van het Wavin merk, maar ook het gehele lead generatie proces met een duidelijke focus op sales en samenwerking met onze partners in de groothandel. En dit op het gebied van zowel IT als geïntegreerde marketing. Hartelijk dank voor deze samenwerking!

Maarten Oosterhuis, Online Marketer, Wavin Group

Rechtstreeks verwerking van Facebook Lead Ads in CRM

'Facebook Lead Ads' maakt het mogelijk dat de bezoeker via de advertentie kan registreren zonder de Facebook tijdlijn te verlaten.

De gegevens die via het Facebook-platform zijn verzameld kunnen worden geëxporteerd maar wanneer een omvangrijke internationale campagne enorme hoeveelheden registraties voortbrengt is een geautomatiseerde oplossing vereist. Elk land kent immers afzonderlijke wetten en 'company policy rules' waaraan dient te worden voldaan. Bovendien dienen de gegevens gestructureerd aan het CRM-systeem te worden aangeboden ('Field mapping integration').

Om het proces te automatiseren heeft Centagon aan Gateway geïmplementeerd voor externe kanalen die een verbinding legt met de API van Facebook. Op die manier worden alle gegevens onmiddellijk veilig opgeslagen en in kaart gebracht volgens bedrijfsspecifieke richtlijnen op het gebied van eigendomsrechten. Vanuit deze gateway worden de date automatisch en in het juiste formaat aangeboden aan het CRM van de opdrachtgever.

Het resultaat. Ongeacht welke vragen gesteld worden in het registratieformulier op Facebook, de data output kan exact worden afgestemd op de 'profile property'-eisen van het CRM waardoor een soepele integratie mogelijk is van Facebook naar een CRM.

Interesse om Facebook Lead Ads te integreren in geautomatiseerde CRM routines?

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.