Blijf de juiste antwoorden bieden tot dat jouw klant overtuigd is

Als digitale marketeer is het jouw verantwoordelijkheid om relevante informatie te bieden op exact het juiste moment binnen de 'customer journey'. Altijd voorbereid op de volgende stap van de bezoeker, ongeacht de keuzes.

Het vinden van de juiste balans tussen redactionele en actiegerichte content

Een overtuigend verhaal vertellen over jouw producten of diensten, ookwel productmarketing genoemd, is vaak een uitdaging. De introductie van nieuwe producten of diensten door gebruik te maken van campagnes, ook wel campagne marketing genoemd, verbruikt veel energie en budget. Daarom ligt het voor de hand dat de kloof tussen deze twee marketing varianten vaak over het hoofd wordt gezien.

Het ontwikkelen van informatieve inhoud met een heldere doelstelling zal tot bijzonder waardevolle resultaten leiden, zoals bijvoorbeeld verbeterde posities in zoekmachines. Op sociale media leidt het tot een transparanter begeleidingsproces voor relevante leads. Uiteindelijk zorgen beide onderdelen voor meer omzet.

Content marketing vereist de expertise van redactionele tekstschrijvers. Zij zijn gespecialiseerd in 'storytelling' met als centrale doelstelling om de lezers aan zich te binden. De werkelijke missie van het tekstschrijven is daarom het vinden van de juiste balans tussen redactioneel inspirerende teksten en actiegerichte commerciële informatie die de doelgroep dichter bij conversie brengt.

Jouw content dient altijd doelgericht te zijn. Het is vaak buitengewoon lastig om dat voor ogen te blijven houden gedurende het proces van contentontwikkeling. Houd daarom te allen tijde twee kritische factoren in overweging:

  • Hoe vindt jouw doelgroep jouw verhaal?
  • Hoe wil je interactie aangaan met de doelgroep?

Wat je van ons mag verwachten

Een gestructureerde benadering om doelgerichte informatie te ontwikkelen voor gesegmenteerde doelgroepen, gebaseerd op branche-specifieke inzichten. Centagon heeft een team van tekstschrijvers in huis dat diepgaande teksten ontwikkelt waarin beproefde keywords zijn verweven en die voorbereid is voor 'lead score monitoring'. Deze inhoud kan ook specifiek worden toegespitst voor meerdere talen.

Onderzoek binnen jouw branche en de competitieve positie om de ideale customer journey voor de doelgroepen te definiëren.
Schrijf relevante content met het juiste aantal geteste keywords en definiëer de data die je wil monitoren voor 'lead scoring'.
Publiceer content gebaseerd op de vooraf gedefiniëerde doelen en presenteer de resultaten via dashboards.

4 Stappen om jouw B2B content marketing proces in te richten

Te vaak wordt het communicatieproduct als einddoel gezien. Formats zoals een blog of een persbericht geven inderdaad struktuur aan de inhoud die geschreven moet worden, maar het enige doel zou betere interactie moeten zijn. De interactie met jouw bezoeker, niet het publiceren van een document is het doel.

Er zijn veel variaties in formats die worden toegepast voor de uiteenlopende soorten informatie. Je kunt lichtgewicht teksten ontwikkelen zoals blog posts, artikelen, persberichten of case studies. Deze inhoud is meestal online beschikbaar en daardoor onderworpen aan verzadiging en actiegerichte triggers. Zwaargewicht teksten, zoals white papers, ebooks en assessments worden veelal als downloads beschikbaar gesteld om offline te lezen. Al deze types content kunnen naadloos worden afgestemd op de posities die uw bezoeker inneemt in de customer journey.

PLAN & STRATEGIE
Identificeer de juiste doelgroep en het volume. Onderzoek hoe deze de interactie met jouw website aangaat, hoe uw bestaande content wordt gevonden en welke specifieke content het meest relevant blijkt. Definiëer doelen.

PRODUCEER
Voor onderzoek uit, test de relevantie van onderwerpen, interview jouw specialisten en definiëer calls-to-action.

PUBLICEER & NURTURE
Label de content gebaseerd op de eisen en doelstellingen van 'lead nurturing'. Activeer triggers in de sociale kanalen en in andere kanalen indien van toepassing.

MEET & RAPPORTEER
Meet activiteit en resultaten en optimaliseer onophoudelijk om doelstellingen te bereiken.

Neem contact op voor een gratis quick-scan

Neem contact op

Inspirerende en
actiegerichte content

Centagon biedt internationale marketing teams al meer dan 25 jaar ondersteuning. Daarbij wordt gewerkt voor internationale opdrachtgevers in uiteenlopende branches die de noodzaak begrijpen van het ontwikkelen van inspirerende en aansprekende content. Het schrijven van diepgaande redactionele content vraagt om copywriters die de wereld waar ze voor schrijven door en door kennen. Centagon heeft een team Engelse copywriters in huis waarin de kennis van de diverse industrieën en branches vertegenwoordigd is. Vanzelfsprekend werkt ieder van hen nauw samen met de SEO en Social specialisten.

Neem contact op

Reality check
op elk niveau

Centagon kent 3 richtlijnen om succesvolle content te publiceren met een gegarandeerde return-on-investment:

Topic aanbeveling
om de doelstellingen en de doelgroep te analyseren en om vast te stellen of de geselecteerde topics de gezochte resultaten zullen opleveren.

Content productie
om de positie van de content binnen de customer journey te definiëren en te toetsen of deze de doelstellingen en juiste zoekwoorden bevat.

Publicatie begeleiding
om te voorkomen dat geen data-monitoring over het hoofd wordt gezien tijdens de publicatie van de content en dat de voortzetting richting het volgende niveau binnen de customer journey gegarandeerd is.

Neem contact op

Vertaald, gelokaliseerd en gecontroleerde publicatie

Content voor meerdere landen vereist specifieke kennis en een doordacht ontwikkelproces om vertalingen succesvol te publiceren. De geselecteerde Engelse keywords worden geïnterpreteerd, vertaald en lokaal getest voordat ze worden opgenomen in de vertaalde content.

Het monitoren van de resultaten wordt meestal centraal gecoördineerd om de verschillen in bezoekersgedragingen per land te kunnen bestuderen. Er zijn verschillende motieven om campagnemanagement gecentraliseerd of juist gedecentraliseerd te regelen.

Meer informatie

Op zoek naar het totaalbeeld?
Neem contact met ons op voor een concurrerend zoekresultaat scan.

Doe de scan