NEXPERIA

Merkontwikkeling en design via meerdere disciplines

Nadat succesvol een nieuwe identiteit was ontwikkeld, stond Nexperia voor het uitdagende proces om het merk in de praktijk te gaan bouwen. Centagon is daarbij uitgenodigd om strategische, creatieve en logistieke ondersteuning te bieden.

Introductie van een nieuw merk

Nexperia is wereldleider op het gebied van 'Discretes, Logic en MOSFETs devices'. Hoewel met Nexperia een nieuwe naam in deze markt werd geïntroduceerd heeft het bedrijf een geschiedenis die ver terug gaat. Ontstaan als een Philips-divisie, later als een business unit van NXP Semiconductors doorontwikkeld tot een zelfstandige entiteit vanaf begin 2017.

Met het wereldwijde klantenbestand en de enorme ervaring en kennis aan boord lag een vliegende start in de lijn der verwachting. Tegelijkertijd diende zich de enorme uitdaging aan om binnen een zeer kort tijdsbestek vanuit het niets een nieuw merk te ontwikkelen en te implementeren. Alle denkbare communicatiematerialen moesten worden ontworpen en gereproduceerd. Enerzijds om de bestaande bedrijfsvoering ongehinderd voort te kunnen zetten, anderzijds om het nieuwe merk sterk te positioneren voor de toekomst.

STERKE FOCUS OP DE PERIODE NA DE LANCERING

De nadruk van een ‘rebranding’-proces wordt vaak gelegd op de eerste stap, het ontwerp van een nieuwe identiteit. Deze fase is ontegenzeggelijk heel belangrijk en opwindend maar vormt slechts een geringe schakel in een effectief rebranding proces. Wat er plaatsvindt in de dagen, weken en maanden na de lancering van het nieuwe merk, wanneer de vraag om communicatiematerialen snel toeneemt, is waar de merkbelevering werkelijk om draait. Daarom is het cruciaal alles de eerste keer goed te doen. Deze 'post-launch focus' vraagt om goed begrip van merkontwikkeling met constant een scherp oog voor design.

Een platform voor geïntegreerde marketing

De toegevoegde waarde van een vakkundig samengestelde portfolio van geprinte en digitale communicatie-uitingen wordt vaak onderschat. Terwijl het juiste deze assets zijn die het fundament vormen van de bedrijfsvoering en duidelijk richting geven en ondersteuning bieden in het ontwikkelen van efficiënte merkentrouw. Om direct vanaf de start een consistente toepassing van het merk te bewaken heeft Centagon Identity Guidelines ontwikkeld en een breed assortiment aan templates beschikbaar gesteld. Daarmee werd de basis gelegd voor een robuust 'asset platform' waarop alle toekomstige (digitale) marketingactiviteiten via alle kanalen konden worden gebaseerd.

Implementatie van het merk

Met de Identity Guidelines als houvast was Centagon in staat om razendsnel communicatie-uitingen te produceren die gevraagd werden om het merk sterk te positioneren. Dit productieproces resulteerde in een constante ontwikkeling van nieuwe materialen; van white papers tot data-sheets, productcatalogi, brochures, (Powerpoint-)presentaties, HTML newsletters, roll-up banners, give-aways, posters, videoproducties en zelfs lichtbakken.

Nexperia heeft later dat jaar voor de merkintroductie de prestigieuze Red Dot Design Award ontvangen. Een geweldige prestatie en een fantastische start voor de nieuwe organisatie.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Ontdek zelf het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts jou door het proces van online verkeer tot leadgeneratie.

Samen inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.