CAMPAGNEMANAGEMENT

Van strategiebepaling tot performance management

Voor het opzetten en uitvoeren van een campagne worden systemen, procedures, mensen en data samengebracht. Om dit succesvol te laten verlopen is campagnemanagement belangrijk.

Wat houdt campagnemanagement in?

Een campagne start met het bedenken van een idee en het maken van een campagneplan met bijbehorende KPI’s. De campagne kan uit meerdere onderdelen bestaan zoals social media management, zoekmachine-optimalisatie, zoekmachine-advertenties en de content die bij de campagne hoort. Zodra de campagne draait, wordt performance management belangrijk voor het monitoren van de KPI’s en het bijsturen van de campagne. Campagnemanagement zorgt voor de integratie van al deze onderdelen binnen een campagne. Hierdoor kunnen we op ieder moment kunnen bijsturen op het gewenste resultaat.

Wat zijn de uitdagingen?

Een van de uitdagingen voor campagnemanagement ligt in het bij elkaar brengen van de verschillende onderdelen tot een integraal geheel. Social media, zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine-advertenties zijn geen losse onderdelen, ze zouden elkaar moeten versterken. Door middel van campagnemanagement is het mogelijk om tussentijds bij te sturen op basis van wat het beste werkt.

Nog een grote uitdaging ligt in het bepalen van het succes van de campagne. De KPI’s vormen hiervoor het belangrijkste uitgangspunt. Zonder de juiste KPI’s heb je geen enkele houvast om te kunnen bepalen hoe succesvol een campagne is. Met behulp van een duidelijk dashboard kunnen we continu monitoren en laten zien hoe het met de campagne gaat. Op die manier zien we wat de marketinginspanningen daadwerkelijk opgeleverd hebben.

Wat mag je van Centagon verwachten?

Door middel van campagnemanagement zorgen we ervoor dat we continu grip hebben op de campagne, van begin tot eind. Op die manier ben je altijd op de hoogte bent van de status van de campagne. Daarnaast kun je dit dankzij de overzichtelijke en up-to-date dashboards ook makkelijk intern verantwoorden.

Duidelijke verwachtingen voorafgaand aan de campagne

Overzichtelijke, up-to-date dashboards met KPI’s

Maandelijkse rapportage van de campagne

Brand design in 4 stappen

Het ontwikkelen van een design is onderdeel van een proces waarbij we samen tot een resultaat komen dat voldoet aan de wensen en het juiste effect bereikt. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

1

Kick-off sessie om inzichten te verzamelen

2

Het maken van een campagneplan inclusief budget KPI’s

3

Creatieve ontwikkeling boodschap en assets voor campagne

4

Opzetten en activeren campagne

5

Tussentijds monitoren en optimaliseren van campagne

6

Eindrapportage

Neem contact op voor meer informatie

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph.

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer (klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.