BRIGHTLANDS

Een geïntegreerde website voor 24.000 stakeholders van Brightlands

Brightlands wilde graag meer marketingresultaat. Stap 1: een nieuwe zakelijke website laten maken, die de fundering vormt voor inbound marketing-activiteiten.

De uitdaging: een doeltreffende website met een consistente merkidentiteit

De marketingafdelingen van Brightlands - vier zelfsturende R&D campussen in Limburg - wilden overstappen naar een gezamenlijke, resultaatgedreven marketingstrategie (ook wel performance marketing genoemd). Omdat iedere campus eigen doelstellingen en ideeën had, schakelde Brightlands Centagon in. Centagon hielp hen meteen op weg met projectmanagement en een digitale strategie voor Brightlands.

De eerste concrete stap in de implementatie van inbound marketing-strategie? Een nieuwe, zakelijke website laten maken die ervoor zorgt dat de verschillende doelgroepen Brightlands vanzelf tegenkomen op het juiste moment.

Centagon hielp Brightlands een doeltreffende website te produceren die een consistente merkidentiteit toont. Het is niet zomaar een nieuwe website geworden, maar een marketingplatform dat de fundering vormt van Brightlands’ inbound marketing-activiteiten.

24.000 Brightlands-optimisten geloven dat je materialen, gezondheid, voeding en diensten een stuk slimmer en duurzamer kunt maken.

Bij Brightlands werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan innovatie op de vier kerngebieden voeding, slimme digitale diensten, materialen en gezondheid.

Een website als resultaatgericht proces

1. Goal-setting & buyer persona’s:
om de nieuwe website voor Brightlands te laten slagen, hebben we de verschillende doelgroepen opgeschreven en in nauw overleg een ideale klantprofiel (buyer persona) opgesteld voor elke campus. Daarmee konden we nader inzoomen op de customer journey (klantreis en touchpoints) en de specifieke doelstellingen.

2. Thought leadership:
Brightlands wil graag hun expertises aantonen op het gebied van materialen en chemie, agrifood, slimme digitale diensten en gezondheid. Thought leadership maakt daarom deel uit van de nieuwe digitale strategie en gebiedt hen de expertisethema’s een belangrijke plek te geven op de website en innovatieve ontwikkelingen uitgebreid te beschrijven.

Klaar voor Google & de gebruiker Met behulp van keyword research (zoekwoordenonderzoek) vonden we binnen de campusexpertises specifieke onderwerpen die veel verkeer op zouden kunnen leveren. Deze onderwerpen zijn toen opgenomen in voorstellen voor de sitemaps, die bestonden uit een menustructuur, SEO-pillar pages en SEO-pagina’s.

Op basis van labels en categorieën toont de nieuwe website voor Brightlands bovendien automatisch de gerelateerde pagina’s, laatste nieuwsartikelen, cases en eerstvolgende events.

Structuur voor de nieuwe website

Content templates, wireframes en een design protocol: Om de inhoud van overzichtspagina’s, informatiepagina’s, conversiepagina’s, eventpagina’s en nieuwspagina’s te kunnen creëren, hebben ze elk een verschillend wireframe en bijbehorend content template nodig. Dit is een zeer simpele, kale weergave van hoe inhoudsblokken zich ten opzichte van elkaar verhouden. We konden al snel aan de slag met copywriting, het uitzoeken van de belangrijkste afbeeldingen, de bijbehorende conversie-opties en de gerelateerde contactpersonen.

Internetbureau Betawerk - campusbewoner - leverde een volledig nieuw grafisch concept en contentmanagementsysteem (CMS) op, met veel verschillende inhouds- en opmaakopties.

Met een naderende deadline ging het projectteam enthousiast aan de slag met het aanmaken en invullen van alle webpagina’s. Maar omdat er niet direct een cms-template beschikbaar was, zagen de webpagina’s er per campus anders uit. Onder leiding van projectmanager Sander ontwikkelde het team een conversiegericht design protocol en bijbehorende design templates die we gezamenlijk konden toepassen. Zo is het in een zeer korte tijd gelukt om een consistente merkidentiteit tussen de campussen te creëren.

Begin april 2020 vond de livegang plaats van 2500 nieuwe pagina’s online. Nu hebben deze webpagina's een consistente uitstraling, benadrukken ze het Brightlands-merk en zijn ze gelijkwaardig conversiegericht.

Het resultaat

In de eerste week na livegang trok de website al dubbel zoveel nieuwe bezoekers in vergelijking met de week ervoor. Ook zagen we dat het bouncepercentage met 94% naar beneden dook!

Fantastisch, want dat betekent dat de inhoud van de website veel meer engaging (boeiend) is dan voorheen. Bezoekers zullen Brightlands dus leren kennen, vertrouwen op hun expertises, geïnteresseerd raken en met Brightlands willen samenwerken.

Inmiddels heeft de website al tientallen marketing- of salesgekwalificeerde leads opgeleverd. Het begin is gemaakt, de nieuwe website voor Brightlands levert nu al resultaat op en vormt nu het uitgangspunt van alle inbound marketing-activiteiten.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Maartje

Maartje is marketingcommunicatiespecialist en contentstrateeg bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over inbound marketingstrategie en copywriting.

Maartje is marketingcommunicatiespecialist en contentstrateeg bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over inbound marketingstrategie en copywriting.

+31 (0) 40 25 49 442

Stel je vraag aan Maartje

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.