Rockflow - Rockwool

Hoe we groene innovatie in de bouwwereld doeltreffend vormgeven voor Rockflow

Hoe zorg je voor een doeltreffende, inspirerende vormgeving van een innovatief product voor stedelijke vergroening? Lees hoe Centagon dit aangepakt heeft voor Rockflow: een innovatieve manier van duurzaam bouwen.

De uitdaging: de toegevoegde waarde van groene innovatie in de bouwwereld overbrengen

Lapinus is als een van de dochterbedrijven van ROCKWOOL een belangrijke innovator op het gebied van watermanagement. We weten allemaal dat het klimaat verandert. De oplossingen die Lapinus en Rockflow ontwikkelen zijn bijzonder en vernieuwend op het gebied van stedelijke klimaatadaptie.

Om de ontwikkelingen vorm te geven en onder de aandacht van de doelgroep te brengen, werd Centagon gevraagd om de conceptuele vormgeving van sales- en promotiematerialen vorm te geven. Hoe communiceer je op een verantwoorde en ‘groene’ manier met de bouwwereld, waardoor deze doelgroep de absolute toegevoegde waarde van het product Rockflow begrijpt?

• Lapinus is onderdeel van de ROCKWOOL Groep • Lapinus is gespecialiseerd in 'precision-engineered stone wool solutions' • Rockflow ontwikkelt oplossingen voor stedelijke klimaatadaptie op basis van natuurlijke steenwol

Rockflow by Lapinus baseert, net als de andere onderdelen van ROCKWOOL, al hun technieken op steen. Daarmee biedt de ROCKWOOL Groep unieke en duurzame producten aan. Steenwol heeft een aantal natuurlijke eigenschappen van nature in zich, onder meer het vermogen om grote hoeveelheden water op te nemen en weer los te laten.

De oplossing: design that ‘flows’

Eens in de zoveel tijd is een bouwproduct echt revolutionair, maakt het de wereld een stukje beter en is het een oplossing in een periode waarin duurzaamheid, MVO en Cradle-to-Cradle centraal staan in vrijwel ieder nieuw binnenstedelijk bouwproject. Rockflow is zo’n product: organisch van aard en met unieke kenmerken die een volwassen groei van bomen in versteende binnensteden mogelijk maakt.

De manier waarop een technisch product als Rockflow vermarkt wordt, bepaalt voor een groot deel de visuele stijl van assets zoals brochures. Binnen de huisstijl van Lapinus (onderdeel van Rockwool) werd een frisse en moderne communicatiestijl ontwikkeld die de kernwaardes open, verfrissend en innovatief vertegenwoordigt.

Trees provide shade and reduce temperatures around them. Clusters of trees are effective to reduce urban heat islands in cities. One mature tree can produce the same cooling effect as 10 air conditioners.

Lapinus

Toepassing van 3D renders

Omdat Rockflow een natuurlijk product is dat ingebouwd wordt beneden stedelijke bestrating, is een heldere uitleg over de installatiewijze van groot belang. Immers, daar zit een deel van de innovativiteit in. Daarom realiseerden we een aantal 3D renders die op hoge resolutie verhelderen hoe Rockflow werkt én geïnstalleerd dient te worden.

Geïnteresseerd? Meer informatie over Rockflow vind je op de website van Lapinus.

Het resultaat

Rockflow is een innovatief product dat inspeelt op de behoefte om duurzamer te bouwen en te leven in verstedelijkte gebieden. De sleutel daarvoor is om groener te bouwen, maar ook te produceren in elke keten van het productieproces. Met deze assets en verdere communicatie aanpak die Lapinus implementeert worden overheden, architecten en bouwondernemingen in staat gesteld sneller en soepel de verduurzaming van de bouwprocessen toe te passen.

Lapinus en Rockflow slagen er op deze manier in om innovativiteit te koppelen aan een aansprekende manier om het product, het gedachtegoed en toepassing te presenteren.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, DLL en Philips Healthcare

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph.

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer (klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.