SIGNIFY

Rebranding van Philips Lighting naar Signify

Signify is de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting en een nieuw bedrijf betekent een nieuwe branding. Hoe ga je om met alle huidige communicatie-uitingen?

De uitdaging: het rebranden van een animatievideo voor Signify LiFi Systems

Signify ontwikkelde in recordtempo een eigen identiteit na de afsplitsing van Philips. Ze hebben gekozen voor een duidelijke, onderscheidende nieuwe huisstijl en daarbij hoort ook het omzetten van bestaande Philips-branded materialen naar deze nieuwe Signify huisstijl, waaronder de video's.

Centagon werd gevraagd om de LiFi Systems video te rebranden naar de nieuwe Signify stijl, nadat deze eerder door Centagon ontwikkeld was in opdracht van Philips Lighting.

Het nieuwe merk Signify werd ontwikkeld na de aangekondigde naamswijziging van Philips Lighting naar Signify (Euronext: LIGHT)

Signify stelt emotie, duurzaamheid en slimmere oplossingen centraal in hun marketing- en communicatie-aanpak.

Rebranden van een video

Signify, voorheen Philips Lighting, is een beursgenoteerde internationale organisatie die al meer dan 125 jaar toonaangevend is op het gebied van innovatie en kwaliteit van verlichting. Signify streeft voortdurend naar een omgeving die slimmer is, energie bespaart en waarbij gebouwenbeheer milieuvriendelijker wordt.

Centagon is al 28 jaar preferred supplier van Philips Lighting/Signify, en ontwikkelt voortdurend communicatie- marketing- en salesmaterialen. Tijdens het rebranding proces ontstond de vraag of we de eerder geproduceerde video wilden rebranden naar de nieuwe huisstijl. Van Philips naar Signify dus!

Het storyboard opnieuw uitwerken in de juiste designtaal

Doordat de originele briefing niet veel afweek van de rebranded deliverable, beperkte de opdracht zich tot het juist interpreteren en vertalen van de huisstijl naar een vernieuwde branded video.

Het door Centagon ontwikkelde storyboard en de creatieve interpretatie werd herzien en gefinetuned voor een naadloze aansluiting op het innovatieve karakter van het merk én product.

Het script werd ontwikkeld op basis van een briefing waarbij niet alleen de 2D-animatie video centraal stond, maar ook andere assets die daarmee gecreëerd konden worden zoals key visuals, social visuals en kleine praktische animaties voor PowerPoint presentaties.

Bovenstaande video is de video volgens Philips corporate guidelines.

Het resultaat

Wanneer je merk en je branding guidelines evolueren, dan moet een organisatie snel de transitie maken naar het nieuwe merk zodat stakeholders, aandeelhouders, personeel en alle klanten en leveranciers snel herkenning opbouwen en zich aangetrokken blijven voelen tot het nieuwe merk.

In het geval van Signify is door Centagon voor een groot aantal Europese landen de rebranding uitgevoerd, waarbij alle vormen van assets meegenomen zijn. De LiFi video is daar een uitstekend voorbeeld van; onderweg naar een sterk en herkenbaar merk als Signify!

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, DLL en Philips Healthcare

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Ontdek zelf het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts jou door het proces van online verkeer tot leadgeneratie.

Samen inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.