PHILIPS HEALTHCARE

Hoe medische communicatie aantrekkelijker wordt

Hoe ontwikkel je een aantrekkelijke medische designstijl binnen de Philips corporate guidelines? In deze case lees je hoe Centagon dit aangepakt heeft.

De uitdaging: ontwikkel een aantrekkelijk design voor Philips Healthcare binnen de corporate guidelines

Een belangrijke tak van Philips is Philips Healthcare. Deze tak genereert 42% van de totale omzet. In een snelgroeiende markt ontwikkelt en bouwt Philips Healthcare innovatieve medische apparatuur voor een wereldwijde afzetmarkt.

Voor de afdeling ICAP binnen Philips Healthcare ontwikkelt Centagon doorlopend communicatiemiddelen voor de wereldwijde markt, van medisch vaktijdschrift en video animaties tot sales presentaties gericht op medisch beslissers. Deze communicatiemiddelen moeten aan de ene kant creatief en aantrekkelijk zijn, maar ook passen binnen de corporate guidelines.

Philips Healthcare (AEX:PHIA) heeft een overkoepelde strategie die zich richt op het naadloos met elkaar verbinden van data, technologie en mensen.

Philips Healthcare beschouwt het als belangrijkste doel om investeringen te laten leiden tot betere uitkomsten voor patiënten en zorginstellingen.

Een aantrekkelijke huisstijl combineren met vakinhoudelijke informatie

Met een rijke geschiedenis en meer dan 450 innovatieve producten en diensten staan de professionals van Philips Healthcare klaar om de actuele uitdagingen binnen de gezondheidszorg aan te gaan. Denk aan het creëren van oplossingen voor betere zorg aan meer mensen tegen lagere kosten.

Met ruim 37.000 medewerkers, werkzaam in 100 landen, helpt Philips Healthcare met het creëren van betekenisvolle zorgmomenten. Of dat nu in het ziekenhuis, de woonkamer of de directiekamer is; ze streven altijd naar een gezondere toekomst.

Maar zowel de breedte van het portfolio, de diepgang die de medische wereld met zich meebrengt en de veelzijdigheid aan oplossingen moeten wél op de juiste manier gecommuniceerd worden. Zeker in de moderne maatschappij waarin design, uitstraling en leesgemak centraal staan. Dat betekent voortdurend streven naar de juiste balans tussen vakinhoudelijke informatie en een communicatief aantrekkelijk design.

Centagon is meer dan 25 jaar 'preferred supplier' van Philips Healthcare. We werken voortdurend samen aan de doorontwikkeling van het merk, de creatie van nieuwe communicatie-, marketing- en sales-middelen. Centagon denkt ook actief mee bij het ontwikkelen van nieuwe concepten en creatieve uitwerkingen. Dat geldt dus ook voor de communicatie voor medische professionals: van vaktijdschrift tot animatievideo.

Balans tussen inhoud en design

De interpretatie van de doelgroep, de balans tussen een aantrekkelijk communicatief design en medisch inhoudelijke juistheid van de informatie: die balans en uitdaging lossen we voortdurend op door een nauwe samenwerking met de specialisten van Philips Healthcare.

De identiteit van deze internationale organisatie moet voortdurend bewaakt blijven, ook wanneer het Philips-merk toegepast wordt binnen een ander marktsegment of doelgroep. De guidelines van Philips geven hiervoor de ruimte en worden voortdurende doorontwikkeld om het merk actueel te houden.

Centagon ontwerp en levert diverse communicatiemiddelen, waaronder:

  • Het kwartaallijkse Philips FieldStrength magazine
  • Animatievideo's voor nieuwe productlanceringen
  • PowerPoint-presentaties
  • Communicatieconcepten voor beurzen en events
  • Ontwerp, inkoop en levering van 'give-aways' voor relaties en medewerkers
  • Interne communicatieprogramma's

Frisheid, inhoud en bewustzijn staan centraal in iedere uiting die gemaakt wordt voor Philips Healthcare.

Het resultaat

Philips Healthcare is een internationale organisatie die actief is in een theoretische en rationele markt met een verfrissende design- en communicatiestijl. De uitingen, de communicatiethema's en de concepten dragen voortdurend bij aan de betrouwbaarheid en het innovatieve karakter van het merk.

Zij slagen er op deze manier in om voortdurend innovativiteit te koppelen aan resultaten en dit op een aansprekende manier te presenteren.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, Philips Healthcare en DLL

Meer weten over dit onderwerp?

Ontdek zelf het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts jou door het proces van online verkeer tot leadgeneratie.

Samen inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.