NEXPERIA

Hoe creëer je consistentie in je communicatiemiddelen

Nexperia, voormalige business unit van NXP, is sinds 2017 zelfstandig. Hoe zorg je voor een consistente merkbeleving bij een jong, nieuw merk? Centagon ontwikkelt doorlopend verschillende assets voor Nexperia.

De uitdaging: hoe creëer je consistentie in je communicatie assets?

Als nieuw merk in een competitieve markt moet je snel een klantenrelatie kunnen opbouwen, ondersteunt door een uitstekende merkenstrategie en vormgeving van een groot scala aan uitingen, in diverse talen.

Met vestigingen over de gehele wereld was een uitrol van het (Red-Dot award winnende) merk in 2017 een bijzondere uitdaging, maar ook een geslaagde introductie en lancering. Maar hoe breng je het merk in de periode daarna echt tot leven met alle assets die nodig zijn om sales, business development, maar ook klanten te voorzien van de juiste technische informatie? En hoe hou je dit fris en vernieuwend?

Centagon is meer dan 25 jaar een van de preferred suppliers van technische bedrijven zoals Philips, Signify en ook Nexperia. Het vertalen van het merk, binnen de daarvoor ontwikkelde guidelines naar toonaangevende communicatie-uitingen, omvat een voortdurende samenwerking en afstemming tussen beide partijen, maar ook tussen creativiteit, leversnelheid en brandingwaarde.

Nexperia is een bedrijf dat voortkomt uit de rijke Philips en NXP merken, sinds 2017 staat de organisatie als zelfstandig bedrijf in de markt.

Met een focus op Europa, de Verenigde Staten en Azië is Nexperia een toonaangevende speler in de semiconductormarkt.

De oplossing

Door de nauwe samenwerking tussen Nexperia en Centagon is een continue levering van hoge kwaliteit assets mogelijk. De vraagstelling vanuit Nexperia is breed. Variërend van product leaflets tot PowerPoint-presentaties en van digitale assets zoals html5 banners en nieuwsbrieven tot aan eventbanners voor recruitment initiatieven.

De identiteit van een internationale organisatie zoals Nexperia moet voortdurend gevoed en bewaakt worden om het merk verder te ontwikkelen. Door het inzetten van de Nexperia huisstijl op basis van communicatieconcepten blijven communicatiematerialen vernieuwend en verfrissend, terwijl ze ook een sterke herkenbaarheid en merkelementen met zich meedragen.

Centagon ontwikkelt doorlopend assets voor onder meer:

Evenementen en beurzen Sales materialen zoals folders, leaflets, PowerPoint-presentaties en videoproducties Marketingmiddelen voor campagnes zoals give-aways, webpagina designs, online advertenties en creatieve concepten HR campagnes zoals roll-up-banners, introductieprogramma's en communicatie- en recruitmentcampagnes. De samenwerking met Nexperia is dan ook zeer nauw te noemen. Zo werden recent de kantoren van Nexperia voorzien van wandbedrukkingen en werd de vergaderzaal bestickerd binnen een daarvoor ontwikkeld concept rondom de historie van het bedrijf en diens kernwaarden.

Het resultaat

Het resultaat is een internationale organisatie met een sterk merk én de vrijheid voor creativiteit met behoud van kwaliteit en merkwaarde. De brede aanpak en productie van marketing- en communicatie-uitingen, zorgt ervoor dat het merk bewaakt en uitgebouwd wordt.

Nexperia heeft daarmee de volgende stap gezet richting het professioneel uitbouwen van het merk. Maar belangrijker nog, Nexperia heeft het vertrouwen dat Centagon hun merk bewaakt, uitbouwt en kwaliteit levert.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, DLL en Philips Healthcare

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph.

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer (klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Ontdek zelf het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts jou door het proces van online verkeer tot leadgeneratie.

Samen inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.