SMURFIT KAPPA

'Lean & mean' leadgeneratie in de chocolademarkt

Centagon ontwikkelde voor Smurfit Kappa een marktgerichte pilot-campagne die gebruik maakte van hypertargeting om de juiste doelgroep met de juiste boodschap te bereiken.

De uitdaging: de meerwaarde van online marketing bewijzen

Online marketing heeft voor internationale B2B-organisaties lang niet altijd een hoge prioriteit. De bewijslast ligt bij de marketingafdeling: laat maar zien dat het werkt. Zo ook bij de kartonproducent Smurfit Kappa. Zij stelden ons de volgende tweeledige vraag:

"Wat houdt online marketing in en hoe kan het bijdragen aan onze bedrijfsdoelstellingen?"

Om deze vraag te beantwoorden, ontwikkelden we een marktgerichte pilot-campagne voor sales en marketing om de meerwaarde van online marketing voor de organisatie te bepalen.

• Marktleider in kartonnen verpakkingen
• 46.000 werknemers in 35 landen
• Omzet € 1,5 mrd. in 2018

We ontwikkelden voor Smurfit Kappa een campagne die direct aansloot bij marktcijfers uit de chocolademarkt en voorspellingen voor 2018.

Marktgedreven leadcampagne

De pilot werd direct gevoed door marktcijfers uit de chocoladesector, een markt waar de consument in toenemende mate bereidheid toont om meer uit te geven aan luxere chocolade als verwennerij en geschenken. Goed opvallen in het winkelschap met een premium verpakking is daardoor essentieel.

Hoofdonderwerp van de campagne was daarom Smurfit Kappa’s service ‘ShelfSmart’, een aanpak om de effectiviteit van verpakkingen in het schap grondig te toetsen en aan de hand daarvan een verbeterde, efficiëntere shelf-ready verpakking te ontwikkelen. De hoofdconversie en belangrijkste prikkel binnen de campagne was een gratis ‘ShelfSmart Experience’ op locatie in Oosterhout.

De oplossing: hypertargeting

De ShelfSmart-service heeft de potentie om directe omzetverhoging te genereren maar had, zeker binnen deze pilot, een zeer specifieke doelgroep binnen de foodsector.

Om advertentiekosten beperkt te houden, kozen we voor een ‘hypertargeting’-methode op LinkedIn die was afgestemd op een achttal doelgroepen met specifieke functies en belangen binnen hun organisatie. Iedere doelgroep kreeg op maat geschreven posts te zien met een budget dat in lijn lag met de grootte en de potentie van de doelgroep.

Op die manier bereikten we precies de goede mensen met precies de goede boodschap - voor precies het juiste bedrag. Lean and mean dus.

Het resultaat

De oorspronkelijke doelstelling voor leadgeneratie via online marketing werd met 40% overschreden. De bijvangst was ook niet mis. Smurfit Kappa kreeg dankzij deze campagne een duidelijk inzicht in de cost-per-lead die vanuit de marketingafdeling kon worden gerealiseerd.

Bovendien werd online marketing na het succes van de ShelfSmart-campagne direct opgeschaald binnen de hele Benelux-organisatie. De hoofdvraag van de pilot werd daarmee onomstotelijk beantwoord: online marketing kan zeer zeker een directe bijdrage leveren aan bedrijfsdoelstellingen.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, Philips Healthcare en DLL

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.