SIGNIFY

Signify: Interne communicatie die wérkt

Signify is de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting. Een nieuw bedrijf betekent een nieuwe branding voor iedereen, zo ook het personeel. Hoe communiceer je met je personeel in tijden van rebranding en verandering?

De uitdaging: interne branding binnen Signify stijl

Het beursgenoteerde Signify ontwikkelde in recordtempo een eigen imago na de afsplitsing van Philips door te kiezen van een duidelijke onderscheidende nieuwe huisstijl en het omzetten van bestaande Philips branded materialen naar Signify stijl. Maar ook intern vraagt een nieuwe branding de nodige aandacht. Zo ontwikkelt Centagon doorlopend nieuwe merkuitingen die een bijdrage leveren aan het interne veranderings- en verankeringsproces.

Centagon werd gevraagd om een concept te ontwikkelen waarmee de internationale kantoorruimtes voorzien konden worden van een branding concept rondom de waarden van de organisatie.

Het nieuwe merk Signify werd ontwikkeld door de aangekondigde naamswijziging van Philips Lighting naar Signify (Euronext: LIGHT)

Signify stelt emotie, duurzaamheid en slimmere oplossingen centraal in hun marketing en communicatieaanpak.

De nieuwe huisstijl toepassen op interne communicatie

Signify (Euronext: LIGHT), voorheen Philips Lighting, is een beursgenoteerde internationale organisatie die al meer dan 125 jaar toonaangevend is op het gebied van innovatie en kwaliteit van verlichting. Signify streeft voortdurend naar een omgeving die slimmer is, energie bespaart en waarbij gebouwenbeheer milieuvriendelijker is.

Centagon is al meer dan 25 jaar preferred supplier van Philips Lighting/Signify, daarom begrijpen we precies welke verandering binnen de organisatie gewenst is en welke uitingen daaraan gekoppeld kunnen worden. Voor de interne branding en verankering van de merkwaarden ontwikkelde Centagon een concept dat het beeld van kantoren wereldwijd beïnvloedt.

De oplossing

Door het vaststellen van de doelstellingen en het vertalen van de interne waardepropostie naar conceptuele communicatie uitingen werd in nauwe samenwerking met Signify een breed concept gepresenteerd dat schaalbaar en praktisch uitvoerbaar is en blijft.

De identiteit van een internationale organisatie moet voortdurend gevoed blijven en de communicatie teams werken doorlopend aan nieuwe concepten, campagnes en verankering van kernwaarden binnen de organisatie. Daarmee is de behoefte aan een flexibele invulling van uitingen binnen de kantoren en werkplekken hoog.

Centagon ontwikkelde een concept dat gedragen wordt door drie kernitems:

  • Interne kernwaarden vertaald naar communicatie thema's.

  • Gefocuste communicatie uitingen die binnen de nieuwe huisstijl vallen.

  • Gemaakt voor moderne werkplekken.

Binnen dit project werden diverse deliverables gepresenteerd zoals roll-ups, wandbekleding, interne PowerPoint presentaties, nieuwe iconen en een herziening van de messaging strategie.

Het resultaat

Het resultaat is een internationale organisatie die op een doordachte en soepele wijze herinnerd wordt aan de kernwaarden die Signify sterk maken. De uitingen, de communicatiethema's en de concepten dragen voortdurend bij aan verankering van het nieuwe merk, werknemersretentie en het creëren van een prettige werkplek.

De ontwikkelde uitingen zijn breed inzetbaar en worden daadwerkelijk wereldwijd gepresenteerd, zowel fysiek als via digitale kanalen.

Signify heeft daarmee de volgende stap gezet in het rebranden van de complete organisatie. Maar sterker nog, het heeft de focus op Signify als merk, als team en als een collectief succesverhaal.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, Philips Healthcare en DLL

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Ontdek zelf het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts jou door het proces van online verkeer tot leadgeneratie.

Samen inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.