TOM TOM BRIDGE

Inspireren met een technisch product

Hoe zorg je ervoor dat de markt een product accepteert, omarmt en gaat zien als een goede concurrent voor het huidige aanbod?

De uitdaging: laat software engineers fantaseren over de mogelijkheden met TomTom Bridge

Om in te spelen op de ontwikkelingen binnen de zakelijke markt voor boordcomputers ontwikkelde TomTom een eigen boordcomputer, gebaseerd op Android in een tablet vorm: de TomTom Bridge. Maar, hoe zorg je ervoor dat de markt een tablet device accepteert en dat grote, bestaande service providers de TomTom Bridge gaat zien als hun toekomstige hardware-en ontwikkelingsbasis?

Centagon werd gevraagd om een concept te ontwikkelen over hoe gebruikers de TomTom Bridge zouden kunnen inzetten in de toekomst door de fantasie van de service providers te prikkelen.

Centagon ontwikkelde voor zes marktsegmenten de communicatiemiddelen, allen gerelateerd aan praktische situaties voor de betreffende doelgroep.

TomTom leverde voor de Bridge toegevoegde waarde door het bouwen van een open product met ongekende voordelen voor vrijwel alle marktpartijen.

Een totaalconcept voor specifieke doelgroepen

TomTom (Euronext: TOM2) is een pionier op het gebied van onafhankelijk locatietechnologie. Ze ontwikkelen hoogwaardige en nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time traffic informatie en services vanuit 37 landen wereldwijd.

De bedrijfsvisie richting het nastreven van een veiligere wereld, zonder files en met minder emissie uitstoot leidde in 2014 tot de introductie van de TomTom Bridge; een Android based tablet boordcomputer voor de zakelijke markt.

TomTom had enkele productvisuals waarin vooral de hardware en kaartsoftware uitgelicht werden. Op dat moment richtte TomTom zich voornamelijk nog tot de bekende en verwante doelgroepen zoals de logistiek en bestaande productenten van boordcomputers. Maar de TomTom Bridge bood nog veel meer mogelijkheden die nog onbekend waren voor potentiële partners.

Om de TomTom Bridge beter te positioneren voor de verschillende doelgroepen ontwikkelde Centagon een totaalconcept dat inspeelde op de mogelijkheden die te bedenken zijn met het nieuwe TomTom Bridge platform voor specifieke doelgroepen binnen de marktsegmenten: logistiek, busvervoer, taxivervoer, en medische diensten.

De oplossing

Door het vaststellen van de marktsegmenten, de doelgroep (engineers, C-level en chauffeurs) én het vertalen van de technische mogelijkheden van de hardware en Android software naar gebruikssituaties, werden voor zes marktsegmenten 'gebruikscases' ontwikkeld. Deze vormden de basis voor de ontwikkeling van promotionele beelden, fotografie, video producties en de website.

Bij het vertalen van technische componenten of softwaremogelijkheden naar productvoordelen is het van belang om gebruikerswensen te visualiseren. Door interviews en het creëren van vier gebruikscases per gebruikersgroep werd een compleet scala aan communicatiemiddelen geproduceerd.

Daarbij werden per marktsegment twaalf key visuals geproduceerd voor het vastleggen van zowel het product als het gebruikersgemak. Ook werden alle scenario's gefilmd en vastgelegd in zeven eindvideo's ter promotie op beurzen en digitale kanalen.

Het resultaat

TomTom heeft op deze manier samen met Centagon de basis heeft gelegd voor de succesvolle lancering van een oplossing binnen de international mobiliteitsbranche voor verschillende doelgroepen. Met een brede en sterke basis voor toekomstige communicatie-uitingen in een achttal talen kunnen sales, marketing en communicatie putten uit een asset library en video's.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph.

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer (klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.