KUSTERS

Een Royal Dutch Brand naar het volgende niveau tillen

Het veranderen van een corporate branding na een herpositionering is een delicaat proces, zeker wanneer het om een 'Royal' brand gaat. Voor Royal Dutch Kusters is de rebranding een nieuwe stap in de design filosofie, maar tegelijkertijd ook een start van een nieuwe fase in digitale marketing voor het familiebedrijf.

De creatie van een effectief ‘Royal’ brand

Royal Dutch Kusters: een naam die al meer dan 100 jaar lang een familie van ondernemers representeert over de hele wereld. Centagon werd door Kusters benaderd met de specifieke vraag om hun re-branding proces, wat in de basis al gestart was, verder uit te zetten. Een vraag, gedreven door veranderingen in de markt waarin Kusters zich begeeft.

Het re-branding proces omvatte het re-branden van wel bekende visuele elementen van het Royal Dutch Kusters brand om uiteindelijk marketing en sales met effectieve visuele middelen te ondersteunen in hun werkzaamheden.

Gedurende het herpositionering proces heeft Royal Dutch Kusters geüpdatete huisstijlrichtlijnen aangeleverd, waarin op dat moment nog een corporate design methodologie en template ontbrak om het merk uit te dragen of om deze te vertalen in marketing- en salesmiddelen.

Centagon heeft een fundering gelegd voor de visuele 'Royal Dutch' branding die direct is toegepast in de productie van marketingmiddelen. Daarnaast heeft Centagon een positionering en campagne aangedragen voor een compleet nieuw product binnen het Royal Dutch Kusters merk.

Huisstijlrichtlijnen vertalen naar effectieve communicatiemiddelen

Het designteam van Centagon is gestart met het doorontwikkelen van de huisstijlrichtlijnen, waarna deze direct zijn vertaald in marketing- en salesmiddelen om het sales team van Kusters effectief te kunnen ondersteunen. Met deze nieuwe middelen heet Royal Dutch Kusters vervolgens een nieuw product in de markt geïntroduceerd, gericht op 'Domestic Waste Management', namelijk de Organic Liquefying Press (O.L.P.).

Daarnaast heeft Centagon Kusters ondersteund in het ontwikkelen van kwalitatieve content, specifiek gericht op de doelgroepen in deze Domestic Waste Management industrie, om de introductie van de O.L.P. tijdens de IFAT 2018 zo effectief mogelijk te maken. Hiervoor werden de native English copywriters van Centagon ingezet, om de boodschap van Kusters en de O.L.P. zo goed mogelijk over te brengen naar het doelpubliek. Deze effectieve boodschap, samen met het vernieuwde 'Royal Dutch' design heeft het product vormde de nieuwe positionering die gericht is op engagement met de potentiële klanten.

Design en uitvoering gericht op de eindgebruiker

Kusters is een organisatie die per definitie gespecialiseerd is in complexe technieken en producten. Vanuit deze focus is het instinct om marketing en communicatie tevens vanuit technisch en productgericht oogpunt in te zetten. Centagon heeft Kusters met het corporate design en de doelgroepgerichte benadering en communicatie voor de meest effectieve benadering gekozen. Het design speelt hierbij in op meer globale trends, zoals: waste management solutions, smart waste management en municipal waste segregation. Termen die meer leunen op probleemstellingen, waarbij het product van Kusters deel van de oplossing van dit probleem kan zijn. In de berichtgeving en design is daarbij meer gefocussed op een totaaloplossing die geboden wordt.

Het resultaat: Centagon is samen met Kusters verder naar een integrale marketing benadering geschoven, waarbij marketing strategie en tactiek leidend is in design en kenmerken van Royal Dutch Kusters.

Bijna 90% van het beurspubliek koos voor:

De nieuwe key visual die werd geselecteerd voor het promotie materiaal. Deze visual, gebaseerd op de problemen van domestic waste management, trok duidelijk de aandacht. Het product, de O.L.P. van Royal Dutch Kusters, was daarbij een deel van de oplossing van dit probleem.

In een begeleide test koos 90% van de bezoekers voor de brochure met de 'uitdagende' visual, ten opzichte van de visual die een sterke productfocus had

De start van een nieuw merk, of een nieuwe uitvoering van een bestaand merk is het moment waarop je samen moet werken met sterke partners om goede resultaten te behalen met branding en marketing.

Een propositie met een 'online gedachte' als drijfveer

Een propositie met een 'online gedachte' als drijfveer Centagon ontwikkelde een nieuwe propositie voor Kusters op basis van onderzoek naar de doelgroep. Uit inzichten bleek dat wereldwijde trends zoals: Smart Waste Management en Domestic Waste Management belangrijke topics zijn. Deze topics, in combinatie met de waarden van Royal Dutch Kusters en de kenmerken van het nieuwe product vormde samen de nieuwe key message voor de O.L.P., namelijk: Smart Organic Waste Segregation.

Deze benadering noemen wij een 'challange-based' positionering. Een benadering waarbij de we de klant centraal stellen als uitgangspunt van de positionering. Vanuit de visie van de klant doen we onder andere keyword research en onderzoek naar trends in zoekvolume.

Het voordeel? Potentiële klanten vinden Kusters of de O.L.P. eerder wanneer zij op het internet zoeken naar deze wereldwijde trending topics. Daarbij kan zoekmachineoptimalisatie makkelijker worden ingezet, zonder dat daarbij alle content herschreven moet worden.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.