BenQ

Leads genereren voor de klas van morgen

BenQ is een bekende naam als het gaat om displays. In het onderwijs zijn er nog stappen te maken als het gaat om de bekendheid van de interactieve flatpanels. In deze case lees je hoe Centagon gezorgd heeft voor digitale leadgeneratie voor ‘de klas van morgen’.

De uitdaging: “Hoe activeren we digitale leadgeneratie in een sector waar we niet online actief zijn?”

BenQ is een wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van LCD-monitoren, Digital Signage Displays, projectoren en interactieve flatpanels. De interactieve flatpanels (ook wel digiborden genoemd) kunnen een hele goede aanvulling zijn in het klaslokaal, maar BenQ had nog weinig naamsbekendheid in het onderwijs. Ze schakelden Centagon in voor digitale leadgeneratie.

De Taiwanese multinational BenQ is een wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van LCD-monitoren, Digital Signage Displays, projectoren en interactieve flatpanels. BenQ heeft zo’n 3.500 werknemers in dienst en is aanwezig in ruim 100 landen.

De interactieve flatpanelschermen van het beursgenoteerde BenQ zijn als digitaal schoolbord een uitstekend onderwijsmiddel. Dat hebben ze te danken aan slimme functionaliteit zoals accountbeheer op afstand, handschriftherkenning en gezondheidsfuncties zoals luchtsensoren en antibacteriële schermen.

Digitalisering in het onderwijs

Digitalisering voert een belangrijke boventoon in iedere sector. Het onderwijs is daar geen uitzondering op. Draadloze technologie, online lesmateriaal en de slimme digiborden van BenQ zijn niet meer weg te denken uit het klaslokaal van de toekomst.

Dat betekent echter niet dat iedereen in het onderwijs klaar is voor de veranderingen van een nieuwe digitale werkwijze. Bovendien brengt de leercurve van nieuwe technologie een investering met zich mee die zeker binnen het basisonderwijs een duidelijk rendement moet hebben, zoals betere leervormen en hogere prestaties.

Wie wil je dan overtuigen en hoe creëer je een proces dat leads genereert?

De oplossing: inspirerende content voor de twee belangrijkste doelgroepen

We ontwikkelden een proces voor leadgeneratie, bouwden een campagnewebsite met artikelen en lanceerden een online campagne met Google zoekadvertenties en LinkedIn-posts. De campagnes richten zich op een ‘decision-making unit’ bestaande uit bestuursleden en ICT’ers. Onder de paraplu van het communicatieconcept “Haal alles uit de klas van morgen” bereikten we de doelgroep met brede content over ICT-trends in het onderwijs, ICT-beleidsvorming en een inspirerend toekomstbeeld.

De belangrijkste kanalen waren SEA en LinkedIn advertising (promoted posts). Een gedeelte van deze inspirerende content was direct online beschikbaar; een ander deel kon worden aangevraagd in een fysieke inspiratiegids met een gratis draadloze oplader.

LinkedIn & Google Advertenties

LinkedIn & Google Advertenties

LinkedIn & Google Advertenties

LinkedIn & Google Advertenties

KPI's en rapportages

Het resultaat

Zowel de campagne als de inspiratiegids waren een groot succes en resulteerden in tientallen gekwalificeerde aanvragen van onderwijsinstellingen door het hele land.

Dat gaf BenQ de mogelijkheid om direct het gesprek aan te gaan en productdemonstraties te plannen op locatie. Tevens legden we hiermee een e-mailbestand aan dat wordt ingezet voor segmentatie en geautomatiseerde e-mailnurturing. Maar de belangrijkste uitkomst was een schaalbaar en toekomstbestendig proces dat zijn waarde ook na de campagne heeft behouden.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper

Account consultant

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, DLL en Philips Healthcare

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph.

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer (klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.