De uitdaging: laat software engineers fantaseren over de mogelijkheden met TomTom Bridge

Om in te spelen op de ontwikkelingen binnen de zakelijke markt voor boordcomputers ontwikkelde TomTom een eigen boordcomputer, gebaseerd op Android in een tablet vorm: de TomTom Bridge. Maar, hoe zorg je ervoor dat de markt een tablet device accepteert en dat grote, bestaande service providers de TomTom Bridge gaat zien als hun toekomstige hardware-en ontwikkelingsbasis?

Centagon werd gevraagd om een concept te ontwikkelen over hoe gebruikers de TomTom Bridge zouden kunnen inzetten in de toekomst door de fantasie van de service providers te prikkelen.

Centagon ontwikkelde voor zes marktsegmenten de communicatiemiddelen, allen gerelateerd aan praktische situaties voor de betreffende doelgroep.
TomTom leverde voor de Bridge toegevoegde waarde door het bouwen van een open product met ongekende voordelen voor vrijwel alle marktpartijen.

Een totaalconcept voor specifieke doelgroepen

TomTom (Euronext: TOM2) is een pionier op het gebied van onafhankelijk locatietechnologie. Ze ontwikkelen hoogwaardige en nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time traffic informatie en services vanuit 37 landen wereldwijd.

De bedrijfsvisie richting het nastreven van een veiligere wereld, zonder files en met minder emissie uitstoot leidde in 2014 tot de introductie van de TomTom Bridge; een Android based tablet boordcomputer voor de zakelijke markt.

TomTom had enkele productvisuals waarin vooral de hardware en kaartsoftware uitgelicht werden. Op dat moment richtte TomTom zich voornamelijk nog tot de bekende en verwante doelgroepen zoals de logistiek en bestaande productenten van boordcomputers. Maar de TomTom Bridge bood nog veel meer mogelijkheden die nog onbekend waren voor potentiële partners.

Om de TomTom Bridge beter te positioneren voor de verschillende doelgroepen ontwikkelde Centagon een totaalconcept dat inspeelde op de mogelijkheden die te bedenken zijn met het nieuwe TomTom Bridge platform voor specifieke doelgroepen binnen de marktsegmenten: logistiek, busvervoer, taxivervoer, en medische diensten.

De oplossing

Door het vaststellen van de marktsegmenten, de doelgroep (engineers, C-level en chauffeurs) én het vertalen van de technische mogelijkheden van de hardware en Android software naar gebruikssituaties, werden voor zes marktsegmenten 'gebruikscases' ontwikkeld. Deze vormden de basis voor de ontwikkeling van promotionele beelden, fotografie, video producties en de website.

Bij het vertalen van technische componenten of softwaremogelijkheden naar productvoordelen is het van belang om gebruikerswensen te visualiseren. Door interviews en het creëren van vier gebruikscases per gebruikersgroep werd een compleet scala aan communicatiemiddelen geproduceerd.

Daarbij werden per marktsegment twaalf key visuals geproduceerd voor het vastleggen van zowel het product als het gebruikersgemak. Ook werden alle scenario's gefilmd en vastgelegd in zeven eindvideo's ter promotie op beurzen en digitale kanalen.

Het resultaat

TomTom heeft op deze manier samen met Centagon de basis heeft gelegd voor de succesvolle lancering van een oplossing binnen de international mobiliteitsbranche voor verschillende doelgroepen. Met een brede en sterke basis voor toekomstige communicatie-uitingen in een achttal talen kunnen sales, marketing en communicatie putten uit een asset library en video's.

Dit project werd geleid door Sander Görtjes
Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon.

Sander werkt onder meer voor: Brightlands, Venlo Partners en TomTom

Contact met Sander

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Cyclomedia - Resultaatgerichte multi-channel campagne

thumbnail

Signify - Doeltreffende content én meer zichtbaarheid voor Trulifi

thumbnail

Case: BenQ - leadgeneratie voor de klas van morgen

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Sander:

Sander is Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over leadgeneratie en online marketing-strategie.

Bel Sander

Sander is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 51 70 20 97

Stel je vraag aan Sander:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Schrijf je in voor onze marketing update

Blijf op de hoogte van nieuwe interessante artikelen!

Vul een geldig email adres in

Server unavailable, please reload this page.

Dank je voor je inschrijving