Een SEO strategie waarbij uw website écht aansluit bij uw doelgroep

Is uw website goed afgestemd op zoekmachines zodat bezoekers u tijdens alle verschillende fases van de customer journey kunnen vinden?

Wat houdt SEO in?

SEO (Search Engine Optimisation) staat in het Nederlands voor zoekmachineoptimalisatie en betekent het optimaliseren van een bedrijf (meestal de website) in zoekmachines (bijvoorbeeld Google). Grofweg zijn er 3 gebieden aan te wijzen die belangrijk zijn bij SEO: de juiste content, een goede techniek en een hoge autoriteit.

Het op de voet volgen van de vindbaarheids-score en het monitoren van de zichtbaarheid en het organisch verkeer is essentieel om nieuwe tactieken te ontwikkelen of kansen te benutten. Niet alleen de eigen score is belangrijk, het is ook van belang de activiteiten van de concurrentie in de gaten te houden. Tegelijkertijd vraagt het monitoren van 'crawl errors', het indexeren van pagina's en optimaliseren van de snelheid om voortdurende attentie.

Wat zijn de uitdagingen van SEO voor B2B?

B2B heeft vaak te maken met een hele specifieke doelgroep en een complex onderwerp, waardoor een zoekwoordenonderzoek meer tijd kost maar ook veel meer outside-in inzichten oplevert. SEO bij B2B bedrijven of grotere corporates brengen ook specifieke uitdagingen met zich mee:

  • Het goed kunnen doorgronden van de doelgroep en haar zoekgedrag.
  • Een internationale inrichting van de website en hoe deze juist wordt getoond binnen zoekmachines.
  • Een CMS dat niet over alle optimalisatiemogelijkheden beschikt en geen focus om deze te implementeren.
  • Een centrale aansturing van de content bij een andere afdeling of land, waardoor er weinig controle is.
  • Het inzichtelijk maken van de SEO resultaten voor alle stakeholders en ze blijven overtuigen van benodigde investeringen.

Een goed doordachte SEO strategie brengt mee bezoek en de juiste bezoekers op uw website. Daarbij is de strategie voldoende flexibel zodat deze past bij uw organisatie.

Wat mag u van Centagon verwachten

Een volledig en goed onderbouwde SEO-strategie die erop gericht is uw relevante traffic in de verschillende landen in goede banen te leiden. U ontvangt gedetailleerde maandelijkse overzichten van de resultaten van uw website.

Een website structuur die logisch is voor uw klanten en gedragen wordt binnen de organisatie
Laat PR / linkmarketing kansen volledig tot zijn recht komen voor uw domein
We garanderen een stijging in het resultaat op zoekmachines en verhogen relevant verkeer naar uw website

Optimaliseer uw website voor zoekmachines in 5 stappen

Wij maken gebruik van 5 stappen om tot de juiste SEO strategie te komen.

Think
Kick-off sessie voor inzicht in uw bedrijf en branche

Think
Keyword research voor inzicht & optimale structuur

Build Technische analyse en implementatie voor optimale indexatie

Build
Strategie voor linkmarketing (verbeteren autoriteit) & content integratie

Track
Monitor keyword rankings en analyseer Analytics & Search Console data

Lead Optimaliseer structureel gebaseerd op data-inzichten

Vraag uw keyword quick-scan aan

Neem contact op

MoZ site crawl overzicht

Moz is een fantastische tool om de algemene toestand van de website te monitoren. De tools kruipt door de website op zoek naar Content issues, Metadata issues, redirect Issues, Crawler warnings en Critical Crawler issues. Alle gevonden onregelmatigheden worden gepriotiseerd en in een cumlatieve lijngrafiek gepresenteerd. Rapportages van de wekelijkse zoektocht kunnen worden geëxporteerd.

B2B zoekwoord analyse

Zoekwoorden worden gebruikt door iedereen, elke dag en voor bijna elk onderwerp. Deze zoekwoorden zijn de woorden waarmee we onszelf dagelijks uitdrukken.

Meer informatie

Content marketing

Het overtuigend vertellen van een verhaal over uw producten of diensten, met andere woorden: product marketing, vormt doorgaans een flinke uitdaging. Het introduceren van nieuwe producten of diensten, met andere woorden: campagne marketing, vergt vaak zelfs alle focus en middelen. daarom is het begrijpelijk dat de kloof tussen beide vormen van marketing vaak wordt onderschat.

Meer informatie

Analytics

Wanneer alle doelstellingen zijn gedefiniëerd en de content is verzameld wordt een publicatieplanning opgesteld. Elke ‘call-to-action’, elke download, elke relevante actie in het bezoekersgedrag wordt ‘getagged’ zodat alles gemeten kan worden op een manier die waardevolle inzichten verschaft.

Meer informatie

Op zoek naar het totaalbeeld?
Neem contact met ons op voor een concurrerend zoekresultaat scan.

Doe de scan