Verbeter de vindbaarheid van je website voor jouw doelgroep

Is je website goed vindbaar in zoekmachines op relevante zoektermen voor jouw doelgroep? Kunnen bezoekers je website tijdens de verschillende fases van de customer journey vinden? De specialisten van Centagon kunnen daarbij helpen door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Wat houdt SEO in?

SEO (Search Engine Optimisation) staat voor zoekmachine-optimalisatie. Met zoekmachine-optimalisatie worden alle activiteiten aangeduid die ervoor zorgen dat je website hoger zal scoren in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Grofweg zijn drie onderdelen belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie: de juiste content, een goede techniek en een hoge autoriteit (linkwaarde).

De contentspecialisten van Centagon weten exact wat nodig is om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Het monitoren van het organische verkeer, de vindbaarheid en eventuele ‘crawl errors’ is bovendien essentieel om nieuwe tactieken te ontwikkelen en kansen te benutten.

Wat zijn de uitdagingen?

Het kan, zeker voor B2B organisaties met vaak een hele specifieke doelgroep en een complex onderwerp, een uitdaging zijn om de juiste zoektermen te vinden die voldoende zoekvolume hebben en relevant zijn voor de doelgroep. Als het gaat om zoekmachine-optimalisatie (SEO) komen vaak de volgende uitdagingen voor:

  • Het goed kunnen doorgronden van de doelgroep en haar zoekgedrag.
  • Het internationaal inrichten van de website voor zoekmachines.
  • Het aansturen van content binnen een grotere en/of internationale organisatie, waarbij rekening gehouden wordt met zoekmachine-optimalisatie.
  • Het inzichtelijk maken van de SEO resultaten voor alle stakeholders en ze blijven overtuigen van de benodigde investeringen.

Vanuit jarenlange ervaring weet Centagon wat nodig is om bovenstaande uitdagingen te tackelen door middel van een goed doordachte SEO strategie.

Wat mag je van Centagon verwachten

De SEO specialisten van Centagon zorgen voor een volledige en goed onderbouwde SEO-strategie die erop gericht is om relevante bezoekers naar je website te krijgen. Je ontvangt maandelijks een inzichtelijke rapportage van de rankings en KPI’s die in overleg zijn bepaald. Wij zorgen voor:

Een websitestructuur die logisch is voor je klanten en gedragen wordt binnen de organisatie.
Het benutten van PR / linkmarketing kansen die bijdragen aan de autoriteit van je website.
Een verbetering van de vindbaarheid van de website, waardoor het organische verkeer toeneemt.

SEO in 6 stappen

Wij optimaliseren je website voor Google in 6 stappen:

Think
Kick-off sessie voor inzicht in je bedrijf en branche.

Think
Keyword research voor inzicht & optimale structuur.

Build Technische analyse en implementatie voor optimale indexatie.

Build
Strategie voor linkmarketing (verbeteren autoriteit) & contentintegratie.

Track
Monitoren keyword rankings en analyseren Analytics & Search Console data.

Lead Structurele optimalisatie op basis van data-inzichten.

Vraag je keyword quickscan aan

Neem contact op

MoZ site crawl overzicht

Moz is een fantastische tool om de algemene toestand van de website te monitoren. De tools kruipt door de website op zoek naar Content issues, Metadata issues, redirect Issues, Crawler warnings en Critical Crawler issues. Alle gevonden onregelmatigheden worden gepriotiseerd en in een cumlatieve lijngrafiek gepresenteerd. Rapportages van de wekelijkse zoektocht kunnen worden geëxporteerd.

B2B zoekwoordanalyse

Zoekwoorden worden gebruikt door iedereen, elke dag en voor bijna elk onderwerp. Deze zoekwoorden zijn de woorden waarmee we onszelf dagelijks uitdrukken.

Meer informatie

Contentmarketing

Het overtuigend vertellen van een verhaal over uw producten of diensten, met andere woorden: product marketing, vormt doorgaans een flinke uitdaging. Het introduceren van nieuwe producten of diensten, met andere woorden: campagne marketing, vergt vaak zelfs alle focus en middelen. daarom is het begrijpelijk dat de kloof tussen beide vormen van marketing vaak wordt onderschat.

Meer informatie

Analytics

Wanneer alle doelstellingen zijn gedefiniëerd en de content is verzameld wordt een publicatieplanning opgesteld. Elke ‘call-to-action’, elke download, elke relevante actie in het bezoekersgedrag wordt ‘getagged’ zodat alles gemeten kan worden op een manier die waardevolle inzichten verschaft.

Meer informatie

Interessante cases

thumbnail

Brightlands - Digitale strategie en de weg naar een online platform

thumbnail

Brightlands - Nationale social media campagne

thumbnail

Lapinus - Effectief je merk positioneren met contentmarketing

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Sander:

Sander is Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over leadgeneratie en online marketing-strategie.

Bel Sander

Sander is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 51 70 20 97

Stel je vraag aan Sander:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.