ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE (SEO)

Verbeter de vindbaarheid van je website voor jouw doelgroep

Is je website goed vindbaar in zoekmachines op relevante zoektermen voor jouw doelgroep? Kunnen bezoekers je website tijdens de verschillende fases van de customer journey vinden? De specialisten van Centagon helpen je door middel van zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Wat houdt SEO in?

SEO (Search Engine Optimisation) staat voor zoekmachine-optimalisatie. Met zoekmachine-optimalisatie worden alle activiteiten aangeduid die ervoor zorgen dat je website hoger zal scoren in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Grofweg zijn drie onderdelen belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie: de juiste content, een goede techniek en een hoge autoriteit (linkwaarde).

De contentspecialisten van Centagon weten exact wat nodig is om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Het monitoren van het organische verkeer, de vindbaarheid en eventuele ‘crawl errors’ is bovendien essentieel om nieuwe tactieken te ontwikkelen en kansen te benutten.

Wat zijn de uitdagingen?

Het kan, zeker voor B2B organisaties met vaak een hele specifieke doelgroep en een complex onderwerp, een uitdaging zijn om de juiste zoektermen te vinden die voldoende zoekvolume hebben en relevant zijn voor de doelgroep. Als het gaat om zoekmachine-optimalisatie (SEO) komen vaak de volgende uitdagingen voor:

  • Het goed kunnen doorgronden van de doelgroep en haar zoekgedrag.
  • Het internationaal inrichten van de website voor zoekmachines.
  • Het aansturen van content binnen een grotere en/of internationale organisatie, waarbij rekening gehouden wordt met zoekmachine-optimalisatie.
  • Het inzichtelijk maken van de SEO resultaten voor alle stakeholders en ze blijven overtuigen van de benodigde investeringen.

Vanuit jarenlange ervaring weet Centagon wat nodig is om bovenstaande uitdagingen te tackelen door middel van een goed doordachte SEO strategie.

Wat mag je van Centagon verwachten?

De SEO specialisten van Centagon zorgen voor een volledige en goed onderbouwde SEO-strategie die erop gericht is om relevante bezoekers naar je website te krijgen. Je ontvangt maandelijks een inzichtelijke rapportage van de rankings en KPI’s die in overleg zijn bepaald. Wij zorgen voor:

Een websitestructuur die logisch is voor je klanten en gedragen wordt binnen de organisatie.

Het benutten van PR / linkmarketing kansen die bijdragen aan de autoriteit van je website.

Een verbetering van de vindbaarheid van de website, waardoor het organische verkeer toeneemt.

B2B zoekwoordanalyse

Zoekwoorden worden gebruikt door iedereen, elke dag en voor bijna elk onderwerp. Deze zoekwoorden zijn de woorden waarmee we onszelf dagelijks uitdrukken.

Contentmarketing

Het overtuigend vertellen van een verhaal over uw producten of diensten, met andere woorden: product marketing, vormt doorgaans een flinke uitdaging. Het introduceren van nieuwe producten of diensten, met andere woorden: campagne marketing, vergt vaak zelfs alle focus en middelen. daarom is het begrijpelijk dat de kloof tussen beide vormen van marketing vaak wordt onderschat.

Analytics

Wanneer alle doelstellingen zijn gedefiniëerd en de content is verzameld wordt een publicatieplanning opgesteld. Elke ‘call-to-action’, elke download, elke relevante actie in het bezoekersgedrag wordt ‘getagged’ zodat alles gemeten kan worden op een manier die waardevolle inzichten verschaft.

SEO in 6 stappen

Wij optimaliseren je website voor Google in 6 stappen:

1

Think

Kick-off sessie voor inzicht in je bedrijf en branche

2

Think

Keyword research voor inzicht & optimale structuur

3

build

Technische analyse en implementatie voor optimale indexatie

4

build

Strategie voor linkmarketing (verbeteren autoriteit) & contentintegratie

5

Track

Monitoren keyword rankings en analyseren Analytics & Search Console data

6

Lead

Structurele optimalisatie op basis van data-inzichten

Vraag je keyword quickscan aan

MoZ site crawl overzicht

Moz is een fantastische tool om de algemene toestand van de website te monitoren. De tools kruipt door de website op zoek naar Content issues, Metadata issues, redirect Issues, Crawler warnings en Critical Crawler issues. Alle gevonden onregelmatigheden worden gepriotiseerd en in een cumlatieve lijngrafiek gepresenteerd. Rapportages van de wekelijkse zoektocht kunnen worden geëxporteerd.

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Myrna.

Myrna is Contentstrateeg bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over het schrijven van effectieve content.

Myrna is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)40 254 94 42

Stel je vraag aan Myrna

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.