Wat is Google Ad Grants?

Met behulp van Google Ad Grants (ook wel het Google Grants Programma genoemd) zorgt Google ervoor dat stichtingen en non-profits hun missie en visie kunnen uitdragen naar een groot publiek via de zoekmachine. Google Grants sponsort namelijk $10.000 tot wel $40.000 advertentiebudget per maand aan stichtingen. Dit bedrag staat gelijk aan 5.000 tot wel 20.000 bezoekers naar je website waarvoor je niet betaalt. En dat iedere maand opnieuw.

marijn-van-herpt
Auteur: Tom
September 2019
Leestijd: 4 min

De eisen van Google Ad Grants

Om dit gratis Google Grants advertentiebudget te gebruiken dien je als stichting of non-profit te voldoen aan een aantal eisen. In Nederland kom je alleen in aanmerking als je organisatie een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of sociaal belang behartigende instelling (SBBI) is. Overheidsinstellingen, ziekenhuizen of scholen zijn uitgesloten van het Ad Grants Programma.

Google Ad Grants aanvragen

Heeft je organisatie een ANBI of SBBI kenmerk? Dan kan je een aanvraag doen voor een Google Ad Grants programma met de gegevens van je organisatie. Naast het ANBI of SBBI kenmerk dient de website van je stichting te voldoen aan een aantal minimale technische/inhoudelijke eisen qua inhoud en vindbaarheid (content en SEO).

Na goedkeuring ontvang je een Google Ad Grants Account met een maandelijks budget van minimaal $10.000. Dit account moet actief worden bijgehouden om aan de eisen van het Google Grants programma te blijven voldoen. Accounts die niet aan de kwaliteitseisen voldoen of inactief zijn worden zonder vermelding gedeactiveerd en komen niet meer in aanmerking voor de sponsoring.

Wat kan ik doen met een Google Ad Grants account?

Je hebt een maandelijks advertentiebudget ter waarde van minimaal $10.000, in te zetten binnen Google AdWords. Je kunt het budget gebruiken voor de volgende acties:

  • Tekstadvertenties plaatsen die direct bovenaan staan in Google. Je kunt nationaal én internationaal adverteren.
  • Advertenties met advertentieteksten plaatsen die in lijn zijn met de doelen van de organisatie, bijvoorbeeld het werven van nieuwe donateurs. Advertenties die aansturen op het genereren van omzet of verkopen zijn niet toegestaan.
  • Bieden op zoekwoorden voor het aantrekken van websitebezoekers, met een maximaal bod van $2.00 per click en een minimale CTR van 5%.
  • Per dag $330 aan advertentiebudget besteden aan clicks of websitebezoekers. Dit bedrag betaalt Google voor je.

Hulp nodig bij Google Ad Grants?

De advertising specialisten van Centagon kunnen je direct verder helpen met het aanvragen, opzetten en onderhouden van een Google Grants account. Met meerdere Ad Grant accounts in hun beheer zijn zij volledig op de hoogte van de kansen en mogelijkheden. Direct starten met een Google Ad Grants account? Neem contact met ons op:

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Tom.

Tom is Digital marketingstrateeg & advertising specialist bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over conversie optimalisatie en adverteren.

Bel Tom

Tom is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 66 29

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

5 slimme manieren voor het toepassen van customer journeys

Een customer journey is de reis die je klant maakt om een aankoop te doen. Lees hier 5 manieren hoe je een customer journey kan toepassen in de praktijk.

thumbnail

De voor- en nadelen van Google Data Studio

Waarom zou je Google Data Studio wel of niet moeten gebruiken?

thumbnail

Een vliegende start met HubSpot in 6 stappen [+ gratis PDF checklist]

Ben je overtuigd van HubSpot en wil je er (het liefst zo snel mogelijk) mee aan de slag? Lees hoe je in 6 stappen een vliegende start maakt.