De uitdaging: het rebranden van een animatievideo voor Signify LiFi Systems

Signify ontwikkelde in recordtempo een eigen identiteit na de afsplitsing van Philips. Ze hebben gekozen voor een duidelijke, onderscheidende nieuwe huisstijl en daarbij hoort ook het omzetten van bestaande Philips-branded materialen naar deze nieuwe Signify huisstijl, waaronder de video's.

Centagon werd gevraagd om de LiFi Systems video te rebranden naar de nieuwe Signify stijl, nadat deze eerder door Centagon ontwikkeld was in opdracht van Philips Lighting.

Het nieuwe merk Signify werd ontwikkeld na de aangekondigde naamswijziging van Philips Lighting naar Signify (Euronext: LIGHT)
Signify stelt emotie, duurzaamheid en slimmere oplossingen centraal in hun marketing- en communicatie-aanpak.

Rebranden van een video

Signify, voorheen Philips Lighting, is een beursgenoteerde internationale organisatie die al meer dan 125 jaar toonaangevend is op het gebied van innovatie en kwaliteit van verlichting. Signify streeft voortdurend naar een omgeving die slimmer is, energie bespaart en waarbij gebouwenbeheer milieuvriendelijker wordt.

Centagon is al 28 jaar preferred supplier van Philips Lighting/Signify, en ontwikkelt voortdurend communicatie- marketing- en salesmaterialen. Tijdens het rebranding proces ontstond de vraag of we de eerder geproduceerde video wilden rebranden naar de nieuwe huisstijl. Van Philips naar Signify dus!

Het storyboard opnieuw uitwerken in de juiste designtaal

Doordat de originele briefing niet veel afweek van de rebranded deliverable, beperkte de opdracht zich tot het juist interpreteren en vertalen van de huisstijl naar een vernieuwde branded video.

Het door Centagon ontwikkelde storyboard en de creatieve interpretatie werd herzien en gefinetuned voor een naadloze aansluiting op het innovatieve karakter van het merk én product.

Het script werd ontwikkeld op basis van een briefing waarbij niet alleen de 2D-animatie video centraal stond, maar ook andere assets die daarmee gecreëerd konden worden zoals key visuals, social visuals en kleine praktische animaties voor PowerPoint presentaties.

Bovenstaande video is de video volgens Philips corporate guidelines.

Het resultaat

Wanneer je merk en je branding guidelines evolueren, dan moet een organisatie snel de transitie maken naar het nieuwe merk zodat stakeholders, aandeelhouders, personeel en alle klanten en leveranciers snel herkenning opbouwen en zich aangetrokken blijven voelen tot het nieuwe merk.

In het geval van Signify is door Centagon voor een groot aantal Europese landen de rebranding uitgevoerd, waarbij alle vormen van assets meegenomen zijn. De LiFi video is daar een uitstekend voorbeeld van; onderweg naar een sterk en herkenbaar merk als Signify!

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper
Account Consultant bij Centagon.

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, Philips Healthcare en DLL

Contact met Ralph

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Nexperia - Hoe creëer je consistentie in je communicatiemiddelen

thumbnail

Rockflow - De vergroening van binnensteden met ‘Design that Flows’

thumbnail

Nexperia - Merkontwikkeling en design via meerdere disciplines

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph:

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Bel Ralph

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.