De resultaten

Aanvragen voor testlicenties van
CycloMedia GlobeSpotter
gedurende de 7-weken campagne

Het voeren van een geïntegreerde campagne vraagt om volledige controle over alle stappen binnen het proces. Dankzij een doordachte kanaalkeuze werden voor de NederlandObliek-campagne, met behulp van een relatief bescheiden advertentiebudget, aansprekende resultaten bereikt. Meetbare cijfers die concreet bijdroegen aan de verkoopdoelstellingen van CycloMedia.

De doelstelling

Als een nauwelijks gepromoot product in een competitieve markt had de luchtfotografie van NederlandObliek in het laatste kwartaal van 2016 een sterke verkoopimpuls nodig. De campagnedoelstelling was om NederlandObliek onder de aandacht te brengen van bestaande relaties maar ook bij een nieuwe doelgroep die nog onbekend was met CycloMedia.

The NederlandObliek campaign calendar

Zoals altijd was de centrale uitdaging om de juiste content aan de juiste doelgroep te presenteren: de voordelen van NederlandObliek voor de afnemers bij de overheid zijn anders dan de verkoopargumenten voor de 'corporate' klanten. Tegelijkertijd hadden bestaande klanten eenvoudig toegang tot een gratis testversie via de software die ze al gebruikten terwijl prospects zich actief in moesten schrijven voor een gratis testlicentie. Dit betekende dat de 'messaging' en de 'calls-to-action' voor beide doelgroep verschilden.

De oplossing

De campagne werd geactiveerd via verschillende kanalen. Bij de lancering werden bestaande relaties benaderd en geintensiveerd via een direct mail waarbij tijdelijke toegang tot NederlandObliek werd aangeboden. Aan de geselecteerde prospects uit CycloMedia's verkoopadministratie werd eveneens een e-mail verzonden waarin de voordelen van NederlandObliek werden toegelicht en een gratis testlicentie werd aangeboden. Afhankelijk van de 'CRM-status' werd elke ontvanger zorgvuldig naar één van de drie verschillende landingspages geleid die waren ingericht op het CycloMedia marketing platform. Elke landingspagina kende specifieke accenten met betrekking tot content en structuur.

Voor prospects

Voor bedrijfsleven

Voor overheid

Ook betaalde media werden ingeschakeld. Social Media Advertising en Google Search en Display advertenties werden geïnitieerd om traffic te genereren en om draagvlak te creëren voor luchtfotografie; een extra impuls aan de toch al succesvolle campagne. Door een minutieuze planning voorafgaand aan de lancering en door een strakke regie tijdens de hele campagne zijn we in staat gebleken om met geringe inspanningen een indrukwekkend resultaat te behalen.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Smurfit Kappa - 'Lean & mean' leadgeneratie in de chocolademarkt

thumbnail

Case: BenQ - leadgeneratie voor de klas van morgen

thumbnail

Brightlands - Nationale social media campagne

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Marijn:

Marijn is Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je o.a. alles vertellen over leadgeneratie.

Bel Marijn

Marijn is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 41 74 38

Stel je vraag aan Marijn:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.