De uitdaging: de meerwaarde van online marketing bewijzen

Online marketing heeft voor internationale B2B-organisaties lang niet altijd een hoge prioriteit. De bewijslast ligt bij de marketingafdeling: laat maar zien dat het werkt. Zo ook bij de kartonproducent Smurfit Kappa. Zij stelden ons de volgende tweeledige vraag:

"Wat houdt online marketing in en hoe kan het bijdragen aan onze bedrijfsdoelstellingen?"

Om deze vraag te beantwoorden, ontwikkelden we een marktgerichte pilot-campagne voor sales en marketing om de meerwaarde van online marketing voor de organisatie te bepalen.

• Marktleider in kartonnen verpakkingen
• 46.000 werknemers in 35 landen
• Omzet € 1,5 mrd. in 2018
We ontwikkelden voor Smurfit Kappa een campagne die direct aansloot bij marktcijfers uit de chocolademarkt en voorspellingen voor 2018.

Marktgedreven leadcampagne

De pilot werd direct gevoed door marktcijfers uit de chocoladesector, een markt waar de consument in toenemende mate bereidheid toont om meer uit te geven aan luxere chocolade als verwennerij en geschenken. Goed opvallen in het winkelschap met een premium verpakking is daardoor essentieel.

Hoofdonderwerp van de campagne was daarom Smurfit Kappa’s service ‘ShelfSmart’, een aanpak om de effectiviteit van verpakkingen in het schap grondig te toetsen en aan de hand daarvan een verbeterde, efficiëntere shelf-ready verpakking te ontwikkelen. De hoofdconversie en belangrijkste prikkel binnen de campagne was een gratis ‘ShelfSmart Experience’ op locatie in Oosterhout.

De oplossing: hypertargeting

De ShelfSmart-service heeft de potentie om directe omzetverhoging te genereren maar had, zeker binnen deze pilot, een zeer specifieke doelgroep binnen de foodsector.

Om advertentiekosten beperkt te houden, kozen we voor een ‘hypertargeting’-methode op LinkedIn die was afgestemd op een achttal doelgroepen met specifieke functies en belangen binnen hun organisatie. Iedere doelgroep kreeg op maat geschreven posts te zien met een budget dat in lijn lag met de grootte en de potentie van de doelgroep.

Op die manier bereikten we precies de goede mensen met precies de goede boodschap - voor precies het juiste bedrag. Lean and mean dus.

Het succes

De oorspronkelijke doelstelling voor leadgeneratie via online marketing werd met 40% overschreden. De bijvangst was ook niet mis. Smurfit Kappa kreeg dankzij deze campagne een duidelijk inzicht in de cost-per-lead die vanuit de marketingafdeling kon worden gerealiseerd.

Bovendien werd online marketing na het succes van de ShelfSmart-campagne direct opgeschaald binnen de hele Benelux-organisatie. De hoofdvraag van de pilot werd daarmee onomstotelijk beantwoord: online marketing kan zeer zeker een directe bijdrage leveren aan bedrijfsdoelstellingen.

Dit project werd geleid door Marijn van Herpt
Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon.

Marijn werkt onder meer voor: NIBE, Smurfit Kappa, Trouw Nutrition en BouwQ

Contact met Marijn

Ander werk voor leadgeneratie

thumbnail

Wavin - Geïntegreerde marketing door heel Europa

thumbnail

Wavin - Marketing centraliseren of decentraliseren?

thumbnail

NIBE - Van onbekende bezoekers naar gekwalificeerde leads

Weten hoe wij jou kunnen helpen met het behalen van je doelstellingen?

Plan een gratis web consult met Marijn. Hij kan je alles vertellen over het inzetten van data in jouw organisatie en de digitale transformatie.

Gratis consult

Inschrijven voor een gratis consult

Wat houdt dat in?

Een gratis web consult van Centagon bestaat uit een sessie van een halfuur. Om de sessie zo effectief mogelijk te houden sluit een specialist aan met expertise rondom jouw vraagstuk. Zo kom je altijd iemand te spreken die jou professionele taal spreekt. Wel zo gemakkelijk.

Marijn kan al jouw vragen over het gebruik van data in jouw marketingaanpak beantwoorden. Maar kan je ook meer vertellen over hoe je een efficient proces inricht voor beter lead management en je digitale transformatie van jouw organisatie in gang kan zetten.

Het web consult vindt plaats via een online webtool, zo kunnen we wanneer nodig ook bestanden en schermen delen. Mocht je naar ons kantoor willen komen mag dit natuurlijk ook. Het consult is gratis en natuurlijk 100% vrijblijvend!

Voor meer overkoepelende strategische sessies nodigen we je daarnaast graag uit voor onze design sprint. Die vind je hier.

Inschrijven

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je dat je akkoord gaat met het feit dat wij u telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen. Centagon behoudt de mogelijkheid om de sessie eenzijdig te annuleren wanneer er een aanvraag wordt gedaan die niet is gebonden aan Centagon's dienstenpakket. De interactieve sessie is puur informatief. Aan data gepresenteerd in de sessie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedankt voor je interesse!

Marijn neemt binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken en een mogelijke datum te plannen. Daarnaast bespreken we graag de overige vragen die je misschien nog hebt.

Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.