De uitdaging

Brightlands is een snelgroeiende community van innovatieve startups en ondernemingen die gekoppeld worden aan onderzoekers in een 'triple-helix' campus. Er zijn vier Brightlands campussen met ieder een eigen specialisatie en focusgebied. Dit zorgt voor het grote belang van een digitale strategie die gebaseerd is op resultaten. Maar hoe vertaalt zich dat naar een collectieve website waarbij de gebruiker centraal staat?

Om dit proces te begeleiden en sturen werd Centagon voor projectmanagement en het ontwikkelen van een digitale strategie voor de volledig nieuwe website.

• Het merk waaronder de vier campussen in Limburg gezamenlijk opereren
• Zowel bedrijven, kennisinstellingen als de overheid als aandeelhouder
• Ruim 12.000 banen op vier campussen
• Specialisaties in voeding, slimme digitale diensten, materialen en gezondheid
Bij Brightlands werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan innovatie op de vier kerngebieden voeding, slimme digitale diensten, materialen en gezondheid.

Samen naar een heldere hoofddoelstelling

Brightlands is een organisatie die met vier campussen werkgelegenheid biedt aan ongeveer 10.000 mensen. Daardoor vormen de campussen een sterke economische drijfveer voor de Limburgse provincie. Met specialisaties op het gebied van Health, Food, Materials en Smart Services trekt de organisatie wereldwijd talent en onderzoeksprofessionals aan uit alle regio's.

Met vier verschillende campussen, vier doelgroepen en specialisaties én vier doelstellingen was er geen heldere hoofddoelstelling waaraan de nieuwe website moest voldoen. De synergie met de bedrijfsdoelstellingen werd daarom duidelijk gemaakt en de organisatie werd zich bewust van de rol van digitale marketing.

Structuur voor de nieuwe website dankzij design sprint

Met behulp van een strategisch plan werd vastgesteld wat de doelstellingen voor de organisatie als geheel waren, waarbij rekening gehouden werd met de vier verschillende campussen.

Om draagkracht te bewerkstelligen in deze complexe digitale aanpak werd een Google Design Sprint opgezet met een 7-koppig team. Samen kwamen we tot een eerste opzet van de Brightlands website. Doel daarbij was het creëren van synergie tussen de campus marcom managers, maar ook het aansluiten van het branding- en communicatieteam en de business developers.

Dankzij deze design sprint is het gelukt om met het Brightlands team in een week tijd de doelstellingen van de nieuwe website in kaart te brengen een sluitend plan te ontwikkelen wat een uitstekend startpunt vormt voor het ontwikkelen van de website.

In dit plan werden bepalende factoren voor de toekomst vastgelegd zoals het gebruik van data, marketing automation en hoe we mogelijke nieuwe campusbewoners willen benaderen en bereiken.

Ook werd de interne organisatie getraind en meegenomen in de digitale transformatie qua aanpak, inrichting en toepassing van technieken en tools rondom het creëren van de nieuwe digitale infrastructuur en de inrichting daarvan, onder meer voor een hoger SEO en campagneresultaat.

Het resultaat

Het resultaat is een organisatie die als één merk en team naar buiten treedt, waardoor bezoekers van de (nog te realiseren) website van Brightlands meegenomen worden in het verhaal van innovatie en samenwerking voordat de campussen in beeld komen.

De processen voor marketing automation en het afhandelproces voor leads die daarmee samenhangen kunnen zorgen voor een substantiële toename van het aantal gegenereerde leads, de kwalificatie van die leads en een verlaging van de operationele processen.

Brightlands is daarmee klaar voor de volgende groeifase. Het merk, de bezoekers, de business doelstellingen en de technische infrastructuur zijn nu gericht op een effectieve en efficiënte manier van werken, werven en groeien.

Dit project werd geleid door Sander Görtjes
Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon.

Sander werkt onder meer voor: Cargill, Brightlands, Venlo Partners en TomTom

Contact met Sander

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Trouw Nutrition - De essentie van een consistent merk

thumbnail

Nexperia - Hoe creëer je consistentie in je communicatiemiddelen

thumbnail

NIBE - Van onbekende bezoekers naar gekwalificeerde leads

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Sander:

Sander is Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over leadgeneratie en online marketing-strategie.

Bel Sander

Sander is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 51 70 20 97

Stel je vraag aan Sander:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.