Doelstelling

Een van de belangrijkste eerste stappen is het vaststellen van de doelstellingen: waarom ga je online? Venloverwelkomt wilde meer volgers op sociale mediakanalen en met name meer interactie met de doelgroep. Daarbij wilde ze meer relevante bezoekers op de website.

Strategie

Door de website van Venloverwelkomt te bouwen op basis van klantenbehoefte, klantprofielen en zoekgedrag binnen Google en sociale media voelt en navigeert de website op een manier die prettig is voor de bezoeker. Daarnaast is de website gebouwd om de bezoeker te inspireren met content die past in hun customer journey, waardoor de kans op een lange verblijfsduur (+74%) en lage bouncepercentage (-19%) verhoogd wordt.

Lanceringscampagne
De combinatie van online én offline campagnes die samen voor bereik en interactie zorgen werken vaak ontzettend sterk. Zo ook tijdens een van de lanceringscampagnes in de stad Venlo. Doel was het aanjagen van de discussie over het mooiste plekje van Venlo, zonder dat dit een verkiezing zou worden. Middels een ansichtkaart die huis-aan-huis bezorgd werd, werd opgeroepen om deel te nemen aan de campagne. Een speciale campagnepagina werd gebouwd waarop bewoners van Venlo hun favoriete plek achtergelaten kon worden. Meer dan 200 Venlonaren reageerden. Achterliggende doel was echter Venlonaren bekend maken met al het nieuws van de stad, middels het nieuwe sfeerplatform.

En dat doel werd bereikt, meer dan 2500 Venlonaren bezochten de website, bekeken meer dan 10.000 pagina's en deelden actief hun hotspots.

KPI's

KPI 1:

Herkenbare huisstijl en uniforme uitstraling voor een effectieve vermarkting van Venlo 'citymarketing'.

KPI 2:

Effectieve marketing communicatie campagnes op zowel print als web.

KPI 3:

Inzicht in resultaten, bereik en interactie met bewoners, bezoekers en potentiële studenten.

Resultaten Sociale Media

Door de combinatie van sociale media, doelstellingen per doelgroep en duidelijke profielen te stellen bereikte de Venloverwelkomt meer dan 500.000 Nederlanders met content die erop gericht is om de algemene opinie van Venlo te beïnvloeden en bezoek aan de website te verhogen.

In de eerste maand werd de website 300% meer bezocht en werd het verkeer vanuit sociale media met liefst 3600% verhoogd. Daarnaast groeide het aantal volgers van de facebookpagina van Venloverwelkomt met 206%.

300%

3600%

206%

100+

Meer website bezoeken

Toename verkeer vanuit sociale mediakanalen

Meer likes op Facebook

Nieuwe nieuwsbrief abonnees

Google Optimalisatie

Onderzoek in de casus van Venloverwelkomt.nl wees uit dat Venlo best wat te bieden heeft voor de bezoeker van de stad, maar er buiten de regio niet op gezocht wordt (Google), of gepraat wordt (Social monitoring) over Venlo. Binnen de regio Noord-Limburg juist wel en met een positieve insteek en op specifieke zoekwoorden. Zo wees uit dat er 40% meer gegoogled wordt op 'shoppen in Venlo' dan op 'Winkelen in Venlo'. Reden dus om op dat woord te optimaliseren in plaats van volledig onszelf op 'Winkelen' te storten.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Brightlands - Digitale strategie en de weg naar een online platform

thumbnail

Brightlands - Nationale social media campagne

thumbnail

Case: BenQ - leadgeneratie voor de klas van morgen

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Sander:

Sander is Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over leadgeneratie en online marketing-strategie.

Bel Sander

Sander is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 51 70 20 97

Stel je vraag aan Sander:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.