De uitdaging: “Hoe activeren we digitale leadgeneratie in een sector waar we niet online actief zijn?”

BenQ is een wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van LCD-monitoren, Digital Signage Displays, projectoren en interactieve flatpanels. De interactieve flatpanels (ook wel digiborden genoemd) kunnen een hele goede aanvulling zijn in het klaslokaal, maar BenQ had nog weinig naamsbekendheid in het onderwijs. Ze schakelden Centagon in voor digitale leadgeneratie.

De Taiwanese multinational BenQ is een wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van LCD-monitoren, Digital Signage Displays, projectoren en interactieve flatpanels. BenQ heeft zo’n 3.500 werknemers in dienst en is aanwezig in ruim 100 landen.
De interactieve flatpanelschermen van het beursgenoteerde BenQ zijn als digitaal schoolbord een uitstekend onderwijsmiddel. Dat hebben ze te danken aan slimme functionaliteit zoals accountbeheer op afstand, handschriftherkenning en gezondheidsfuncties zoals luchtsensoren en antibacteriële schermen.

De strategie

De strategie voor de campagne was helder, door relevante content voor diverse doelgroepen onder de aandacht te brengen werd zichtbaarheid gecreeërd. Daarbij werd met name gekeken naar de kerndoelgroepen jonge ondernemers, studenten en de wetenschap.

Door de doelgroep content te presenteren die binnen hun vakgebied past en die een interessante call-to-action bevat werden bezoekers vanuit Facebook, instagram en LinkedIn naar de campagnewebsite gebracht. Daar was de doelstelling om deze kennis te laten nemen van het aanbod van Brightlands en te converteren als nieuwsbrief inschrijving of door contact op te laten nemen met het business development team.

Digitalisering in het onderwijs

Digitalisering voert een belangrijke boventoon in iedere sector. Het onderwijs is daar geen uitzondering op. Draadloze technologie, online lesmateriaal en de slimme digiborden van BenQ zijn niet meer weg te denken uit het klaslokaal van de toekomst.

Dat betekent echter niet dat iedereen in het onderwijs klaar is voor de veranderingen van een nieuwe digitale werkwijze. Bovendien brengt de leercurve van nieuwe technologie een investering met zich mee die zeker binnen het basisonderwijs een duidelijk rendement moet hebben, zoals betere leervormen en hogere prestaties.

Wie wil je dan overtuigen en hoe creëer je een proces dat leads genereert?

De oplossing: inspirerende content voor de twee belangrijkste doelgroepen

We ontwikkelden een proces voor leadgeneratie, bouwden een campagnewebsite met artikelen en lanceerden een online campagne met Google zoekadvertenties en LinkedIn-posts. De campagnes richten zich op een ‘decision-making unit’ bestaande uit bestuursleden en ICT’ers. Onder de paraplu van het communicatieconcept “Haal alles uit de klas van morgen” bereikten we de doelgroep met brede content over ICT-trends in het onderwijs, ICT-beleidsvorming en een inspirerend toekomstbeeld.

De belangrijkste kanalen waren SEA en LinkedIn advertising (promoted posts). Een gedeelte van deze inspirerende content was direct online beschikbaar; een ander deel kon worden aangevraagd in een fysieke inspiratiegids met een gratis draadloze oplader.

LinkedIn & Google Advertenties

Contentmarketing platform

Conversie optimalisatie & kwalificatie

Lead nurturing & Marketing automation

KPI's en rapportages

Het resultaat

Zowel de campagne als de inspiratiegids waren een groot succes en resulteerden in tientallen gekwalificeerde aanvragen van onderwijsinstellingen door het hele land.

Dat gaf BenQ de mogelijkheid om direct het gesprek aan te gaan en productdemonstraties te plannen op locatie. Tevens legden we hiermee een e-mailbestand aan dat wordt ingezet voor segmentatie en geautomatiseerde e-mailnurturing. Maar de belangrijkste uitkomst was een schaalbaar en toekomstbestendig proces dat zijn waarde ook na de campagne heeft behouden.

Dit project werd geleid door Marijn van Herpt
Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon.

Marijn werkt onder meer voor: BenQ, Belden, BAS-F en BouwQ

Contact met Marijn

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Wavin - Marketing centraliseren of decentraliseren?

thumbnail

Lapinus - Effectief je merk positioneren met contentmarketing

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Marijn:

Marijn is Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je o.a. alles vertellen over leadgeneratie.

Bel Marijn

Marijn is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 41 74 38

Stel je vraag aan Marijn:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.