Wat houdt B2B leadgeneratie in?

Leadgeneratie voor B2B-organisaties verschilt op een aantal belangrijke manieren van B2C. Impulsieve aankopen komen zelden tot nooit voor. Integendeel, beslissingstrajecten zijn vaak lang en worden gestuurd door een 'Decision Making Unit' die uit meerdere stakeholders bestaat. Het is daarom cruciaal om te weten wie jouw doelgroep is, wie de beslissing maakt en naar welke informatie deze persoon op zoek is om iedere vraag te beantwoorden. Dat is de verantwoordelijkheid van Marketing én Sales.

Het genereren van online B2B leads vereist bovendien de juiste tools en expertise om:

  • gedrag te meten en analyseren;
  • gebruikersprofielen te creëren en verrijken;
  • leads te kwalificeren op basis van gedrag;
  • prestaties te rapporteren, analyseren en optimaliseren.

Wat is de belangrijkste uitdaging voor B2B?

Marketing en Sales werken in veel organisaties niet voldoende samen om een nieuwe lead om te zetten naar een nieuwe klant. Het bereiken van de doelgroep, het genereren van leads en de conversie naar klanten worden gezien als verschillende verantwoordelijkheden, terwijl dit allemaal plaatsvindt binnen één en dezelfde 'customer journey'. Nauwe communicatie, gedeelde doelstellingen en heldere afspraken tussen Marketing en Sales zijn dus essentieel om het proces van B2B leadgeneratie te verbeteren.

Benieuwd wat B2B leadgeneratie kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan contact op of plan een Marketing & Sales Workshop.

Vraag een workshop aan
Neem contact op

Wat mag je van Centagon verwachten?

Een gestructureerde benadering om doelstellingen en KPI's te bepalen en vanuit de doelstelling op zoek te gaan naar de juiste kanalen en boodschap. Dit resulteert in beter gekwalificeerde leads.

Iedere lead is gegarandeerd gekwalificeerd voor de sales funnel en wordt daardoor wél opgepakt door sales!
We begeleiden marketing én sales zodat de "hand over" feilloos en geïntegreerd verloopt.
Behaal jouw targets door real-time inzicht in lead dashboards, waardoor de afdeling geactiveerd wordt.

Benieuwd wat B2B leadgeneratie kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op of plan een Marketing & Sales Workshop.

B2B leadgeneratie in 4 stappen

Het proces voor leadgeneratie is grofweg in te delen in 4 stappen.

Think
Een gezamenlijke sessie met Marketing & Sales om de doelstellingen en strategie te bepalen.

Build
Ontwerpen en schrijven van scherpe communicatiemiddelen en een platform voor leadgeneratie.

Track
Inrichten van meetinstrumenten en het activeren van de kanalen.

Lead
Rapportage, monitoring en optimalisatie van de kanalen op de belangrijkste doelstelling: leads.

Het B2B leadgeneratie proces doorlopen met Centagon?

Neem contact op

Marketing & Sales Workshop

Centagon faciliteert workshops waarin Marketing & Sales worden begeleid om samen doelstellingen en automatische kwalificatieprocessen te definiëren. Jouw teams leren hoe een prospect kan worden herkend uit gedragsdata en hoe deze kan worden geconverteerd naar een sales lead. Marketing en sales werken zo samen naar één resultaat.

Centagon heeft jarenlange ervaring met B2B multinationals en weet wat dit type dienstverlening aan specialistische expertise vraagt. Uiteraard komt ook de integratie met Customer Relationship Management (CRM) systemen uitgebreid aan bod.

Workshop plannen? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Vul hier uw voornaam in

Vul hier uw achternaam in

Vul hier uw emailadres in

Niet goed ingevuld

Wij kunnen niet garanderen dat de workshop op de aangegeven datum wordt gepland. De definitieve datum wordt in overleg bepaald.

Server unavailable, please reload this page.

Bedankt voor uw aanvraag!

Hartelijk bedankt voor uw aanvraag voor de Marketing & Sales Workshop. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de definitieve datum te plannen. U ontvangt tevens per e-mail een bevestiging van uw aanvraag.

Tot snel!

B2B LEADGENERATIE CASES

City marketing: betere resultaten, eenvoudigweg door van buiten naar binnen te kijken

Door te denken vanuit gebruikersperspectief in plaats van de noodzaak om 'online te gaan', hebben Centagon en VenloPartners een innovatieve website ontwikkeld.

Bekijk deze case

Geïntegreerde marketing door heel Europa

Voor het tweede jaar op rij is Centagon uitgenodigd een internationale campagne te ontwikkelen die zich uitspreidt over 14 Europese landen. Het voorafgestelde doel was om via de distributeurs in direct contact te komen met de eindgebruikers: de installateurs.

Bekijk project

Resultaten bereiken in een multi-channel campagne

Als je het juiste marketingplatform hebt ingericht, kan de 'return on investment' van een geïntegreerde campagne significant zijn.

Bekijk deze case

Marketing: centraliseren of decentraliseren?

Wat is het effect wanneer een centraal ontwikkelde strategie wordt toegepast op een multiculturele markt waar niet alleen de taal verschilt maar ook regionale ondernemingsculturen van invloed zijn op de oorspronkelijke ideeën?

Bekijk deze case

Op zoek naar het totaalbeeld?
Neem contact met ons op voor een concurrerend zoekresultaat scan.

Doe de scan