Expertises

Inbound marketing. Wat is het? En hoe werkt het?

Inbound marketing is hét trendwoord voor innovatieve marketeers die een duidelijke doelstelling meekrijgen: meer business.

Wij helpen je om beter te begrijpen wat inbound marketing is en hoe jij ervan kunt profiteren.

Wat is inbound marketing!

Wij zien het als volgt:

Marketing, vaak digitale marketing, die meetbaar bijdraagt aan een sterk verbeterd bedrijfsresultaat.

Inbound marketing is een steeds populairder wordende tactiek om de marketing aanpak van je organisatie resultaatgedreven te hervormen. Dat betekent dat inbound marketing 180 graden anders is dan adverteren, dus door jouw boodschap af te stemmen op je doelgroep en waarde te bieden i.p.v. een incentive die doelgroep oprecht te interesseren voor je bedrijf, dienst, product of partnership.

Marketing leidt daarmee de dans om je bedrijf echt vooruit te helpen, meetbaar, doelgericht en in nauwe samenwerking met sales. Wij geloven heilig in een steeds sterkere integratie van sales en marketing, omdat we allemaal hetzelfde doel nastreven: betere bedrijfsresultaten.

82% van de CEO’s heeft weinig inzicht in de ROI van hun eigen marketingafdeling

76% van alle marketeers geloven dat inbound marketing de belangrijkste reden van succes is

62% van bedrijven die starten met inbound marketing ervaren een 25% toename van kwalitatieve leads

Wat levert inbound marketing op?

Inbound marketing levert op verschillende vlakken waardevolle inzichten, klantcontacten en ook omzet op. Maar, resultaat staat daarbij altijd centraal.

Marketing wordt een profit centre

Als marketeer heb je vaak een concrete doelstelling, of stel je je die zelf. Om je budget te verdedigen probeer je zoveel mogelijk inzichten te vergaren, maar zonder een juiste aanpak, of marketingtools is dat lastig. Met inbound marketing en de bijbehorende tools, worden resultaten meetbaar, waardoor je marketingbudget verschuift van kosten center, naar profit centre.

Verbeterde klant- en leadcontacten

Door toenemende centralisatie van informatie binnen je onderneming die je klanten, prospects of leads aangaat, ben je als marketeer steeds beter in staat om effectievere campagnes te voeren. Personalisatie staat daarbij centraal, evenals het daadwerkelijk leveren van Sales Qualified Leads.

Omzetgroei & samenwerking met sales

Sales en marketing stuiten van nature op elkaars onbegrip. Sales professionals streven omzet naar, marketeers naamsbekendheid en toenemende leads. Door nauwer samen te werken en als marketeer doorlopend een verbetering te tonen van de leads die je aanlevert, worden sales professionals en marketeers een onmisbaar en geolied team.

Betere marketing resultaten met inbound marketing.

Wij helpen je op weg!

Registreer je op ons downloadportaal waar al onze bestanden veilig te downloaden zijn

Je ontvangt van ons een e-mailbevestiging met een link naar het downloadportaal.

This is not correct
This is not correct

Bedankt, we hebben de uitnodiging verstuurd!

Geen mail ontvangen? Controleer dan de spam folder.

Hoe werkt inbound marketing?

Het inbound marketingproces is een integraal project waarbij je alle middelen, kanalen, content en klantenreis beschrijft, bouwt en aanvoert voor een specifiek type lead, doelgroep of persoon, ook wel buyer persona genoemd.

Think: Research

Wij onderzoeken tot in detail hoe jouw doelgroep zoekt en bepalen samen je doelgroep, kanalen, boodschap en ideale klantenreis, samen maken we buyer persona’s waarop je je content afstemt. Zorg ervoor dat potentiële klanten jouw vinden op basis van hun vraagstelling.

Build: Attract

We zorgen ervoor dat alle middelen de klantenreis ondersteunen aanwezig zijn volgens jullie eisen en richtlijnen vormgegeven. We bouwen campagnes en kanalen op om je doelgroep te bereiken en de customer journey te starten. Samen laten we bezoekers converteren door slimme campagnes en bouwen we geleidelijk verder aan hun profiel, voorkeuren en behoeften inventarisatie.

Track: Convert

Voortdurend meten, analyseren en rapporteren we onze bevindingen, zodat we steeds beter de juiste doelgroep bereiken, de conversie ratio’s verhogen en landingspagina’s bouwen die beter werken. Ook bepalen we de waarde van je leads en starten marketing automation flows om je leads sneller te promoveren tot Sales prospects.

Lead: Close

We bedenken tactieken die ervoor zorgen dat de leads die je genereert steeds verder geprofileerd worden, totdat je MQL’s en SQL’s kunt leveren aan je salesteam. Stem met je salesteam af wie probeert het contract te sluiten en wanneer een lead of prospect ‘geclosed’ kan worden.

Grow: Delight

Samen zorgen we ervoor dat je prospects en/of klanten, al dan niet onder controle van Sales voortdurend bereikt worden en attent gemaakt worden op jouw service, product of relatie wordt versterkt. De ideale manier op up- & Cross-sell te bewerkstelligen, maar zeker ook om van je klanten ambassadeurs te maken!

Beginnen met inbound marketing | In 4 stappen naar succes

This is not correct
This is not correct

Bedankt, we hebben de uitnodiging verstuurd!

Geen mail ontvangen? Controleer dan de spam folder.

Starten met inbound marketing? Eerst nadenken!

Inbound marketing gaat voor je werken, als je vooraf goed nadenkt en doorneemt wat je wilt bereiken, met wie en hoe je daar gaat komen. Start altijd met een goede strategie en aanvalsplan zodat die resultaten er daadwerkelijk komen.

Het inbound marketingplan

Om tot een doordacht plan te komen, lopen onze inbound marketing- en online marketing-professionals met jullie team een drietal workshops door. In die workshops bepalen we jullie doelgroep, hun doelen, behoeften en uitdagingen, hun ideale klantreis en welke boodschappen en conversiemiddelen daarbij horen. Ook kijken we naar data, hoe zoekt je klant nu? Waar zoekt hij of zij? Welke websites lezen ze? Welke content bieden wij? En worden we daarop gevonden? Welke kanalen worden bekeken en bezocht? Doorlopend bieden we jullie team inzichten, advies en maken we acties concreet.

Workshop 1:

Wie is je koper?

Samen bepalen we jullie buyer persona(‘s). Hoe ziet een ideale nieuwe klant eruit, welke rol, taak, doelstelling en/of uitdagingen heeft hij/zij? Wat bieden we deze persoon en wat biedt de concurrent ze? Hoe zoekt deze persoon en wat moeten wij doen om deze persoon oprecht geinteresseerd te laten zijn in jullie diensten, producten, team en bedrijf?

Workshop 2:

Hoe bereiken we je doelgroep?

Op basis van je buyer persona’s onderzoeken we een grote set aan databronnen die echt inzicht geven in de potentie, onderwerpen en soort zoekopdrachten je doelgroep gebruikt. In Google, YouTube, Facebook, LinkedIn en nog veel meer digitale en fysieke kanalen. Daarmee bepalen we smaen de onderwerpen, thema’s en activatie strategie.

Workshop 3:

Welke content moeten we bieden?

Als we weten wie we willen bereiken en hoe we ze moeten bereiken, dan rest de vraag, wat we moeten vertellen in iedere fase van de klantenreis. Daarbij hoort ook dat we moeten bepalen welke conversie of profielinformatie we nodig hebben in iedere fase van de klantenreis om beter gekwalificeerde en waardevollere leads, prospects en hot prospects aan te leveren aan sales.

Starten met Inbound?

Wij helpen je snel op weg, stel je vragen aan een van onze inbound marketing consultants.

Welke vragen je kunt stellen? Een aantal voorbeelden van vragen waar we je snel een antwoord op geven:

  • Welke doelstellingen stel ik mezelf?

  • Hoe start ik met inbound marketing?

  • Welke kosten zijn verbonden aan een inbound strategie?

  • Hoe past een inbound marketing-strategie bij een B2b organisatie?

Heb jij deze of een andere vraag over inbound marketing? Stel ze in het half uur durende telefonisch consult met een inbound marketing-specialist.

De nieuwe huisstijl toepassen op interne communicatie

Goede content is cruciaal in moderne campagnes. Het heeft uiteraard als doel mensen te informeren en interesse en interactie te creëren. Voor de marketeer echter is de geboden informatie cruciaal voor de segmentering en kwalificatie van mogelijke prospects. Een geschreven artikel is al lang geen eenrichtingsverkeer meer. De echte waarde van een artikel wordt door velen onderschat. Een goed artikel moet worden herkend door zoekmachines, passen binnen een fase van de customer journey en het exacte interessegebied van de doelgroep raken. Hierdoor kan een meetbare waarde worden toegekend aan het consumeren van de informatie, waardoor het uiterst bruikbaar wordt voor leadkwalificatie. Bovendien wordt het effect op het gewenste resultaat daarmee ook direct inzichtelijk.

Daarom is het uiterst belangrijk om het gehele geïntegreerde marketing proces tot in detail te controleren. Pas dan kun je de waarde van een geschreven artikel exact berekenen.

Samen werken aan de realisatie van de inbound marketing-strategie

Contentplanning

We helpen je met een heldere, doordachte en haalbare planning

Bloggen

Onze contentspecialisten helpen met het creëeren van waardevolle blogs

Social media

We brengen structuur aan en delen gericht content naar de doelgroep. Inclusief adverteren.

Landingspagina's

We bouwen slimme en conversie gerichte landingspagina's om leads te genereren.

SEO

Content schrijven we altijd SEO-proof, maar we zorgen ook voor een betere ranking in Google.

Calls-to-Action

Op basis van je buyer persona en diens koopfase in de funnel, ontwikkelen we unieke calls-to-action.

E-mail marketing

We delen jouw content via e-mail en marketing automation, voor een hogere conversie.

Google Adverteren

Onze specialisten richten je paid kanalen in en optimaliseren de advertenties voor meer en goedkopere leads.

Conversie middelen

Whitepapers, infographics, e-mails, noem het maar op, conversiemiddelen bedenken en creëren we.

Campagnes

We ontwikkelen omni-channel campagnes om je doelgroep aan te spreken, te engagen en converteren.

Lead nurturing

Onze marketing automation richten we dusdanig in dat we jouw leads en prospects steeds verder brengen.

Marketing Automation

Onze marketing automation tools richten we volledig in, en bepalen samen met jullie welke acties succesvol zijn.

Reporting & Analytics

We sturen op data en inzichten, onze analysten en strategisten geven een helder, real-time beeld over welke acties, kanalen en middelen succesvol zijn. En welke niet.

Advies & Strategie

Ons team van specialsten en strategisten geven advies. Op basis van jouw doelstelling, KPI's, Data en jarenlange ervaring.

Starten met Inbound?

Stop met proberen, start met converteren.

Wat houdt het gratis webconsult in?

Een gratis consult van Centagon bestaat uit videocall van een halfuur met één van onze specialisten. Om de sessie zo effectief mogelijk te houden sluit een specialist aan met expertise rondom jouw vraagstuk. Zo spreek je altijd iemand die jou verder kan helpen. Wel zo gemakkelijk. Het consult vindt plaats via Zoom, zodat we wanneer nodig ook bestanden en schermen kunnen delen. Mocht je naar ons kantoor willen komen, dan mag dat natuurlijk ook. Het consult is gratis en natuurlijk 100% vrijblijvend! Als je behoefte hebt aan een overkoepelende strategische sessie, dan nodigen we je graag uit voor onze design sprint.

Inschrijven

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct

Bedankt voor je aanvraag

Wij hebben zojuist een e-mail verzonden ter bevestiging van je aanvraag!

We werken onder andere voor

Heb je een vraag of een uitdaging? Neem contact met ons op:

Walter van Houten

Account consultant
(Founder)

Léon Hendrix

Senior digital marketing
strategist (Founder)

Ralph Kuijper

Account consultant

René de Korte

Digital marketing strategist

Direct met iemand in contact?
Stuur ons een bericht met WhatsApp:


Scan de QR of
gebruik deze link naar

WhatsApp Web
Dit klopt niet
Dit klopt niet
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.
Invullen a.u.b.

Dank u wel, wij nemen z.s.m. contact met u op.