Google "trucjes"

Dankzij deze SEO technieken kun je bovenaan en hoger in Google scoren. Vaak wordt er gedacht dat dit enkel te maken heeft met zoekwoorden die je gebruikt op de pagina. Het klopt dat dit belangrijk is, want dit is de basis voor ieder SEO verhaal, maar er is nog veel meer. Hoe leest een zoekmachine? Hieronder vind je tips om de meest toegankelijke factoren te hanteren.

SEO tips

Keywords

 • Kies relevante keywords die je meeneemt in je content en metadata. Door te kijken waar de concurrentie wel of niet op scoort verkrijg je bovendien een zoekwoordenonderzoek waar open, competitieve en slechte posities uitkomen.

Metadata

 • Implementeer metadata: deze is niet zichtbaar is op je webpagina, maar is wel belangrijk voor je zichtbaarheid in Google.

 • Sterke page titles koppel je aan ingestelde keywords. Deze data zit in de broncode van de webpagina en is enkel zichtbaar in de zoekresultaten.

 • Duidelijke tags stel je in op afbeeldingen, tabellen, documenten,… om duidelijk te maken welke inhoud het is.

 • Beschrijvende alt-teksten die worden weergegeven wanneer je met de muis over een afbeelding gaat. Anderzijds helpt het de zoekmachine een afbeelding te ‘lezen’.

Linkwaarde

 • Inbound links zijn externe websites die linken naar je webpagina omdat zij deze als relevant aanschouwen. Websites met veel relevante en kwalitatieve links scoren snel hoger in zoekmachines.

 • Outbound links zijn de uitgaande links vanaf je pagina waar Google rekening mee houdt. Er zijn twee soorten: internal en external links. Interne links verwijst binnen je website naar één van je eigen pagina’s. De externe links zijn links naar andere websites.

Techniek

 • Zorg voor een hoge laadsnelheid. Deze beïnvloeden we grotendeels met programmeertaal en een sterk servernetwerk. Anderzijds is er ook het verschil tussen mobiel (AMP) en desktop (Plugins). Plus de grootte van bestanden die je kunt beperken.

 • Overzichtelijke XML sitemap toont Google een structuur van de website. Door deze duidelijk in te richten verhoog je het leesgemak voor de zoekmachine.

Puntensysteem

Elke zoekmachine heeft een eigen ‘puntensysteem’ (algoritme) dat alles bepalend is. Google heeft bijvoorbeeld factoren gekoppeld aan relevantie en zo heeft het nog criteria. We weten spijtig genoeg niet exact hoe de zoekmachine deze gegevens combineert. Het blijft daarom moeilijk om de verschillende factoren te beïnvloeden. Dit is dan ook de reden waarom bedrijven SEO gaan uitbesteden.

Digitale kloof

Bij Centagon zien we dat er een digitale kloof is tussen waar bedrijven zich bevinden en waar ze heen willen. Deze digitale transformatie is een grote uitdaging voor veel organisaties.

In de Design Sprint Sales & Marketing gaat Centagon samen met jou aan de slag om deze kloof te overbruggen. Zo kun je snel inspelen op de trends van de digitale transformatie. Samen bekijken we de weg naar jouw sales-doelstelling en maken we de waarde van marketing en sales inzichtelijk door de toepassing van digitale technieken en eigen cases toe te lichten.

Meer over Design Sprint

Toegevoegde Waarde van de Concurrentiescan

De scan biedt het volgende resultaat:

 • Inzicht in de ranking van je websitepagina
 • Positionering t.o.v. de ranking van je concurrentie
 • Kansen en bedreigingen in de markt
start de scan

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Hoe is digitale sales veranderd door de coronabeperkingen?

Inmiddels houdt COVID-19 bedrijven al 8 maanden in diens greep. Reden genoeg voor een paneldiscussie met drie ervaren B2B-marketeers: hoe is hun digitale sales veranderd?

thumbnail

Conversie optimalisatie: welke tools heb je nodig?

Conversie optimalisatie: het proces voor het analyseren en verbeteren van verkeer op je website met als doel: een conversie. Welke tools heb je nodig?

thumbnail

Wat is een Customer Data Platform?

Leer wat een Customer Data Platform is en hoe je het inzet om je marketing automation platform te voeden. De trend voor 2020!

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Marijn:

Marijn is Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je o.a. alles vertellen over leadgeneratie.

Bel Marijn

Marijn is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 41 74 38

Stel je vraag aan Marijn:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.