Wat is inbound marketing!

Wij zien het als volgt:

Marketing, vaak digitale marketing, die meetbaar bijdraagt aan een sterk verbeterd bedrijfsresultaat.

Inbound marketing is een steeds populairder wordende tactiek om de marketing aanpak van je organisatie resultaatgedreven te hervormen. Dat betekent dat inbound marketing 180 graden anders is dan adverteren, dus door jouw boodschap af te stemmen op je doelgroep en waarde te bieden i.p.v. een incentive die doelgroep oprecht te interesseren voor je bedrijf, dienst, product of partnership.

Marketing leidt daarmee de dans om je bedrijf echt vooruit te helpen, meetbaar, doelgericht en in nauwe samenwerking met sales. Wij geloven heilig in een steeds sterkere integratie van sales en marketing, omdat we allemaal hetzelfde doel nastreven: betere bedrijfsresultaten.

82% van de CEO’s heeft weinig inzicht in de ROI van hun eigen marketingafdeling

Wat levert het op?

76% van alle marketeers geloven dat inbound marketing de belangrijkste reden van succes is

Hoe werkt het?

62% van bedrijven die starten met inbound marketing ervaren een 25% toename van kwalitatieve leads

Hoe start je ermee?

Wat levert inbound marketing op?

Inbound marketing levert op verschillende vlakken waardevolle inzichten, klantcontacten en ook omzet op. Maar, resultaat staat daarbij altijd centraal.

Marketing wordt een profit centre

Als marketeer heb je vaak een concrete doelstelling, of stel je je die zelf. Om je budget te verdedigen probeer je zoveel mogelijk inzichten te vergaren, maar zonder een juiste aanpak, of marketingtools is dat lastig. Met inbound marketing en de bijbehorende tools, worden resultaten meetbaar, waardoor je marketingbudget verschuift van kosten center, naar profit centre.

Verbeterde klant- en leadcontacten

Door toenemende centralisatie van informatie binnen je onderneming die je klanten, prospects of leads aangaat, ben je als marketeer steeds beter in staat om effectievere campagnes te voeren. Personalisatie staat daarbij centraal, evenals het daadwerkelijk leveren van Sales Qualified Leads.

Omzetgroei & samenwerking met sales

Sales en marketing stuiten van nature op elkaars onbegrip. Sales professionals streven omzet naar, marketeers naamsbekendheid en toenemende leads. Door nauwer samen te werken en als marketeer doorlopend een verbetering te tonen van de leads die je aanlevert, worden sales professionals en marketeers een onmisbaar en geolied team.

Betere marketing resultaten met inbound marketing.

Wij helpen je op weg!

Download whitepaper

Download jouw informatievolle whitepaper!

Beginnen met inbound Marketing | In 4 stappen naar succes!

Graag uw bedrijfsnaam invullen

Graag jouw naam invullen

Graag je e-mailadres invoeren

Server unavailable, please reload this page.

Dank je voor je aanvraag. Je ontvangt een link voor je download in je inbox!

Hoe werkt inbound marketing?

Het inbound marketingproces is een integraal project waarbij je alle middelen, kanalen, content en klantenreis beschrijft, bouwt en aanvoert voor een specifiek type lead, doelgroep of persoon, ook wel buyer persona genoemd.

Think: Research

Wij onderzoeken tot in detail hoe jouw doelgroep zoekt en bepalen samen je doelgroep, kanalen, boodschap en ideale klantenreis, samen maken we buyer persona’s waarop je je content afstemt. Zorg ervoor dat potentiële klanten jouw vinden op basis van hun vraagstelling.

Build: Attract

We zorgen ervoor dat alle middelen de klantenreis ondersteunen aanwezig zijn volgens jullie eisen en richtlijnen vormgegeven. We bouwen campagnes en kanalen op om je doelgroep te bereiken en de customer journey te starten. Samen laten we bezoekers converteren door slimme campagnes en bouwen we geleidelijk verder aan hun profiel, voorkeuren en behoeften inventarisatie.

Track: Convert

Voortdurend meten, analyseren en rapporteren we onze bevindingen, zodat we steeds beter de juiste doelgroep bereiken, de conversie ratio’s verhogen en landingspagina’s bouwen die beter werken. Ook bepalen we de waarde van je leads en starten marketing automation flows om je leads sneller te promoveren tot Sales prospects.

Lead: Close

We bedenken tactieken die ervoor zorgen dat de leads die je genereert steeds verder geprofileerd worden, totdat je MQL’s en SQL’s kunt leveren aan je salesteam. Stem met je salesteam af wie probeert het contract te sluiten en wanneer een lead of prospect ‘geclosed’ kan worden.

Grow: Delight

Samen zorgen we ervoor dat je prospects en/of klanten, al dan niet onder controle van Sales voortdurend bereikt worden en attent gemaakt worden op jouw service, product of relatie wordt versterkt. De ideale manier op up- & Cross-sell te bewerkstelligen, maar zeker ook om van je klanten ambassadeurs te maken!

Waar begin je met Inbound marketing?

Inbound marketing begint met het bepalen wie je doelgroep is, wie er kopers zijn en wie er deel uitmaken van je DMU, maar geen beslisrecht hebben. Nog belangrijker is om vast te stellen wat hen drijft, als mens, professional, maar ook welke beeldvorming zij hebben, of moeten krijgen om van jouw bedrijf te kopen.

Ga aan de slag met de start van Inbound marketing:

Buyer Persona's

Creeër inzicht in de doelen, uitdagingen en beweegredenen van je klant.
Neem contact op

Buyer journey

Bedenk de klantenreis en pas je boodschap aan, zodat je je doel bereikt.
Neem contact op

Traditioneel vs Inbound

Traditionele marketing werkt steeds minder goed, het werkt, alleen minder. Nieuwe doelstellingen voor marketeers, de behoefte aan meetbare resultaten en een sterkere focus op data driven marketing maken Inbound Marketing concreter, meetbaarder en sterker gericht op samenwerking met Sales, met als ultieme doel: betere business resultaten.

Beginnen met inbound marketing | In 4 stappen naar succes

Download whitepaper

Download jouw informatievolle whitepaper!

Beginnen met inbound Marketing | In 4 stappen naar succes!

Graag uw bedrijfsnaam invullen

Graag jouw naam invullen

Graag je e-mailadres invoeren

Server unavailable, please reload this page.

Dank je voor je aanvraag. Je ontvangt een link voor je download in je inbox!

Starten met inbound marketing? Eerst nadenken!

Inbound marketing gaat voor je werken, als je vooraf goed nadenkt en doorneemt wat je wilt bereiken, met wie en hoe je daar gaat komen. Start altijd met een goede strategie en aanvalsplan zodat die resultaten er daadwerkelijk komen.

Het inbound marketingplan

Om tot een doordacht plan te komen, lopen onze inbound marketing- en online marketing-professionals met jullie team een drietal workshops door. In die workshops bepalen we jullie doelgroep, hun doelen, behoeften en uitdagingen, hun ideale klantreis en welke boodschappen en conversiemiddelen daarbij horen. Ook kijken we naar data, hoe zoekt je klant nu? Waar zoekt hij of zij? Welke websites lezen ze? Welke content bieden wij? En worden we daarop gevonden? Welke kanalen worden bekeken en bezocht? Doorlopend bieden we jullie team inzichten, advies en maken we acties concreet.

Workshop 1:

Wie is je koper?

Samen bepalen we jullie buyer persona(‘s). Hoe ziet een ideale nieuwe klant eruit, welke rol, taak, doelstelling en/of uitdagingen heeft hij/zij? Wat bieden we deze persoon en wat biedt de concurrent ze? Hoe zoekt deze persoon en wat moeten wij doen om deze persoon oprecht geinteresseerd te laten zijn in jullie diensten, producten, team en bedrijf?

Workshop 2:

Hoe bereiken we je doelgroep?

Op basis van je buyer persona’s onderzoeken we een grote set aan databronnen die echt inzicht geven in de potentie, onderwerpen en soort zoekopdrachten je doelgroep gebruikt. In Google, YouTube, Facebook, LinkedIn en nog veel meer digitale en fysieke kanalen. Daarmee bepalen we smaen de onderwerpen, thema’s en activatie strategie.

Workshop 3:

Welke content moeten we bieden?

Als we weten wie we willen bereiken en hoe we ze moeten bereiken, dan rest de vraag, wat we moeten vertellen in iedere fase van de klantenreis. Daarbij hoort ook dat we moeten bepalen welke conversie of profielinformatie we nodig hebben in iedere fase van de klantenreis om beter gekwalificeerde en waardevollere leads, prospects en hot prospects aan te leveren aan sales.

Inbound marketingstrategieplan

Uit deze 3 workshops volgt vervolgens het inbound marketingstrategieplan. Dit plan beschrijft tot in detail je doelgroep, de activatiestrategie en de middelen die je inzet om je einddoelstelling te bereiken: meer omzet.

Vraag nu een offerte

Starten met Inbound?

Wij helpen je snel op weg, stel je vragen aan een van onze inbound marketing consultants.

Welke vragen je kunt stellen? Een aantal voorbeelden van vragen waar we je snel een antwoord op geven:

  • Welke doelstellingen stel ik mezelf?

  • Hoe start ik met inbound marketing?

  • Welke tools/software is er in de markt?

  • Ik heb een HubSpot account, hoe vul ik die?

  • Welke kosten zijn verbonden aan een inbound strategie?

  • Hoe past een inbound marketing-strategie bij een B2b organisatie?

Heb jij deze of een andere vraag over inbound marketing? Stel ze in het half uur durende telefonisch consult met een inbound marketing-specialist.

Gratis Consult

Ben jij toe aan een werkende inbound marketing strategie?

Stel al je vragen en ervaar onze kennis. Neem contact op voor ons gratis kennismakingsconsult.

Graag uw bedrijfsnaam invullen

Graag jouw naam invullen

Graag je e-mailadres invoeren

Graag je nummer invullen

Server unavailable, please reload this page.

Dank je voor je aanvraag, we nemen binnen 2 uur contact met je op!

Uitvoering van je inbound marketingstrategie

Welke diensten leveren we na het maken van je inbound marketing plan? Centagon biedt een unieke alles-in-één propositie waarbij wij jouw bedrijf alle specialismes bieden om je plan ook tot volledige uitvoer te brengen.

Per fase kun je sparren met je contactpersoon; je eigen digitale marketing-strateeg. Onze strategen hebben minimaal 4 jaar ervaring als digital marketing manager voor Groot-mkb en internationale corporates en sturen met je mee op resultaat.

Ook stellen we jou een compleet team van ervaren en gespecialiseerde online marketing-professionals ter beschikking, denk daarbij aan het volgende team:
• Contentspecialist
• Advertising (SEA en Social) specialist
• SEO specialist
• Creatief specialist / vormgever

Daarmee brengt je je marketing team naar het volgende niveau en koop je eigenlijk een team aan specialisten tegen de prijs van één specialist in.

Maak kennis met ons team

Samen werken aan de realisatie van de inbound marketing-strategie

Contentplanning

We helpen je met een heldere, doordachte en haalbare planning

Bloggen

Onze contentspecialisten helpen met het creëeren van waardevolle blogs

Social media

We brengen structuur aan en delen gericht content naar de doelgroep. Inclusief adverteren.

Landingspagina's

We bouwen slimme en conversie gerichte landingspagina's om leads te genereren.

SEO

Content schrijven we altijd SEO-proof, maar we zorgen ook voor een betere ranking in Google.

Calls-to-Action

Op basis van je buyer persona en diens koopfase in de funnel, ontwikkelen we unieke calls-to-action.

E-mail marketing

We delen jouw content via e-mail en marketing automation, voor een hogere conversie.

Google Adverteren

Onze specialisten richten je paid kanalen in en optimaliseren de advertenties voor meer en goedkopere leads.

Conversie middelen

Whitepapers, infographics, e-mails, noem het maar op, conversiemiddelen bedenken en creëren we.

Campagnes

We ontwikkelen omni-channel campagnes om je doelgroep aan te spreken, te engagen en converteren.

Lead nurturing

Onze marketing automation richten we dusdanig in dat we jouw leads en prospects steeds verder brengen.

Marketing Automation

Onze marketing automation tools richten we volledig in, en bepalen samen met jullie welke acties succesvol zijn.

Reporting & Analytics

We sturen op data en inzichten, onze analysten en strategisten geven een helder, real-time beeld over welke acties, kanalen en middelen succesvol zijn. En welke niet.

Advies & Strategie

Ons team van specialsten en strategisten geven advies. Op basis van jouw doelstelling, KPI's, Data en jarenlange ervaring.

Starten met Inbound?

Stop met proberen, start met converteren.

Gratis Consult

Ben jij toe aan een werkende inbound marketing strategie?

Stel al je vragen en ervaar onze kennis. Neem contact op voor ons gratis kennismakingsconsult.

Graag uw bedrijfsnaam invullen

Graag jouw naam invullen

Graag je e-mailadres invoeren

Graag je nummer invullen

Server unavailable, please reload this page.

Dank je voor je aanvraag, we nemen binnen 2 uur contact met je op!

We werken onder andere voor

Ben jij toe aan een werkende inbound marketing-strategie?

Stel al je vragen en ervaar onze kennis. Neem contact op voor ons gratis kennismakingsconsult.

Graag uw bedrijfsnaam invullen

Graag jouw naam invullen

Graag je e-mailadres invoeren

Graag je nummer invullen

Server unavailable, please reload this page.