Wat houdt marketing automation in?

Marketing automation houdt in dat je gebruikmaakt van een geautomatiseerd systeem om bezoekers, leads en prospects aan je te binden en ze door de customer journey heen te loodsen. Dankzij marketing automation kun je ze al in een vroeg stadium van de customer journey bereiken en aan je binden. Dit vergroot de kans op een uiteindelijke conversie.

Wat zijn de uitdagingen?

Beschikbare marketing automation tools komen vaak in onvoldoende mate tegemoet aan de wensen van onze opdrachtgevers. De grootste wens: volledige controle over ‘customer journeys’ vanuit een flexibel, toegankelijk en integraal platform. Daarbij wil je ook leren welke content wel of juist niet goed scoort, zodat je daar acties op kunt ondernemen en de juiste content kunt aanbieden aan de juiste bezoekers. Door middel van lead scoring kun je waardes toekennen en profielen opbouwen. Wij maken hiervoor gebruik van het marketing automation platform Opptylab, dat dit allemaal mogelijk maakt.

Wat mag je van Centagon verwachten?

Centagon bouwt geen website, maar we leveren alles wat nodig is om effectief leads te genereren. Dat doen we met behulp van een marketing automation tool met alle wenselijke functionaliteit voor geïntegreerde marketing.

Eén geïntegreerde oplossing voor het bouwen van een website, e-mailmarketing, lead identificatie, profile management, personalisatie en lead scoring.
Snel configureerbare marketing automation flows voor marketeers, maar ook voor webbouwers of marketingbureaus.
Gebruiksvriendelijk voor de marketeer, maar hoogst configureerbaar voor de professional.

Marketing automation in 4 stappen

Marketing automation start met het in kaart brengen van de buyer persona’s en de customer journey. Met behulp van deze inzichten kan de juiste content ontwikkeld worden en het platform ingericht worden. Vervolgens starten we met het verrijken van de profielen en het aanbieden van de juiste content op het juiste moment met als uiteindelijke doel: converteren.

Buyer persona’s en customer journeys in kaart brengen

Content ontwikkelen en platform inrichten

MQL’s (leads) verzamelen en lead nurturing (profielverrijking)

Conversie naar SQL

Neem contact op voor een presentatie

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Dit project wordt geleid door Leon.

Leon is management partner & senior digital marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over de digitale transformatie van marketing.

Bel Leon

Leon is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 50 24 82 58

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Brightlands - Digitale strategie en de weg naar een online platform

Hoe ga je om met vier zelfsturende campussen, die ieder hun eigen doelstellingen hebben wanneer je gezamenlijk één nieuwe website wilt bouwen die resultaat oplevert?

thumbnail

Wavin - Geïntegreerde marketing door heel Europa

Voor het tweede jaar op rij is Centagon uitgenodigd een internationale campagne te ontwikkelen die zich uitspreidt over 14 Europese landen.

thumbnail

Cyclomedia - Resultaatgerichte multi-channel campagne

Als het juiste marketingplatform slim is ingericht, kan de Return-on-Investment van een geïntegreerde campagne indrukwekkend zijn.