De uitdaging: Signify's Trulifi online profileren

Het beursgenoteerde Signify blijft, na de afsplitsing van Philips, constant innoveren op het gebied van slimme verlichting. Energiezuinige groeilampen voor kassen, slimme straatverlichting en volledige smart home oplossingen behoren tot het innovatieve portfolio van de marktleider op het gebied van verlichting. Een recente innovatie: Trulifi, een snelle internetverbinding via lichtpunten, vraagt om een praktische vertaling naar toepassingsgebieden en een heldere uitleg rondom de voordelen van deze nieuwe technologie.

Centagon werd gevraagd om content te schrijven die past binnen de tone of voice van dit solide merk, maar tegelijkertijd ook bij zou dragen aan de online zichtbaarheid van het nieuwe product. Ook het design en de toepassing van de content binnen de landingspagina's werd door Centagon geleverd.

In mei 2018 veranderde Philips Lighting haar naam in Signify (Euronext: LIGHT). Signify is wereldleider in LED-verlichting systemen, software en services.
Trulifi zorgt voor een stabiele breedbandverbinding door gebruik te maken van lichtgolven. Ideaal in gebieden waar een sterke, stabiele connectie nodig is.

De strategie

De strategie voor de campagne was helder, door relevante content voor diverse doelgroepen onder de aandacht te brengen werd zichtbaarheid gecreeërd. Daarbij werd met name gekeken naar de kerndoelgroepen jonge ondernemers, studenten en de wetenschap.

Door de doelgroep content te presenteren die binnen hun vakgebied past en die een interessante call-to-action bevat werden bezoekers vanuit Facebook, instagram en LinkedIn naar de campagnewebsite gebracht. Daar was de doelstelling om deze kennis te laten nemen van het aanbod van Brightlands en te converteren als nieuwsbrief inschrijving of door contact op te laten nemen met het business development team.

Contentmarketing inzetten voor een betere zichtbaarheid

Doordat Signify constant bezig is met high-tech innovaties op het gebied van verlichting, is het evident dat de kracht van deze ontwikkelingen gecommuniceerd moet worden in begrijpelijke taal voor gebruikers, door middel van praktische toepassingen en cases.

Daarnaast is er samen met het Signify team gekeken naar kansen op het gebied van SEO: er werd in toenemende mate via Google gezocht naar Lifi technologie, toepassingen en oplossingen. Hier kon Centagon direct op inspringen door webpagina’s te ontwikkelen die optimaal vindbaar zijn voor zoekmachines.

De oplossing: content combineren met design en SEO

Voor de 11 nieuwe content artikelen geschreven voor Signify zijn direct bijpassende webdesigns aangeleverd, om zo de content op een heldere manier te vertalen naar webpagina’s. Deze designs zijn volledig in de bestaande huisstijl opgeleverd, met een responsive webdesign, inclusief geoptimaliseerde afbeeldingen en SEO mapping voor maximale impact online.

Het resultaat

De doeltreffende aanpak van Centagon heeft ervoor gezorgd dat Signify binnen de gevestigde huisstijl, in een vijftal weken een totaal van 11 nieuwe pagina’s op de website heeft geïmplementeerd.

Signify heeft op die manier een snelle vervolgstap gemaakt in het uitbreiden van haar Trulifi productenaanbod, dat direct inspeelt op de behoeften in de markt en optimaal gevonden kan worden door zoekmachines. Met deze content als basis ontstonden er bovendien direct nieuwe initiatieven voor contentontwikkeling en werden processen rondom contentmarketing geoptimaliseerd.

Dit project werd geleid door Tom Pulmanns
Inbound specialist & Digital Marketingstrateeg bij Centagon.

Tom werkt onder meer voor: Signify, Nibe, Trouw Nutrition en Brightlands

Contact met Tom

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Wavin - Geïntegreerde marketing door heel Europa

thumbnail

Brightlands - Digitale strategie en de weg naar een online platform

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Tom.

Tom is Digital marketingstrateeg & advertising specialist bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over conversie optimalisatie en adverteren.

Bel Tom

Tom is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 66 29

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.