Medio april gingen we met een drietal marketingmanagers van verschillende middelgrote B2B-organisaties een paneldiscussie aan over hoe zij inspelen op de verandering in sales en marketing proces.

Daar kwamen verrassende en sterke discussies uit, wij hebben daarom geprobeerd om de aandachtspunten die zij benoemen te voorzien van een praktische aanpak en beschrijving van de processen.

We hebben de informatie en de best practices uit het webinar voor je op papier gezet in het whitepaper ‘In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren’.

In dit whitepaper krijg je concrete tips om je digitale leadgeneratieproces en verkoopproces te verbeteren. Het is een uitgebreid document met veel hoogwaardige informatie, dus doe er je voordeel mee!

In het whitepaper lees je:

  • Hoe je ervoor zorgt dat leads vanzelf naar je toe komen, in plaats van dat je ze ‘koud’ op moet bellen.
  • Hoe je informatie verzamelt over je doelgroep en deze om kunt zetten tot een waardevol uitgangspunt voor je marketing- en salesactiviteiten.
  • Hoe je met relevante content leads binnenhaalt.
  • Hoe je targeting, profiling en personalisatie inzet en zo leads gemakkelijker converteert naar klanten.
  • Waarom je het marketing automation en het CRM-systeem moet integreren om sales- en marketingactiviteiten naadloos in elkaar over te laten lopen en hoe je salesactiviteiten efficiënter kunt maken.
  • Wat je kunt meten en hoe je je marketing- en salesproces kunt verbeteren.
sander-gortjes sander-gortjes
Auteur: Maartje & Sander
April 2020
Leestijd: 9 min

Whitepaper: In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren

Misschien wel ons meest complete whitepaper met inspiratie en tips om een effectief en volledig digitaal marketing- en salesproces op te zetten, te verbeteren en te ondersteunen.

Nu downloaden

Vul hier je voornaam in

Vul hier je e-mailadres in

Vul hier je bedrijfsnaam in

Server unavailable, please reload this page.

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om de download af te ronden.

1. Inbound marketing mindset

In het eerste hoofdstuk helpen we je om je mindset te veranderen, van productdenken of -communiceren naar communicatie over de onderwerpen waar je klant naar op zoek is. We helpen je meer engagement met je klanten te creëren. Van outbound naar Inbound marketing en geven we je inzichten en voorbeeld hoe Inbound marketing werkt.

Hoofdstuk 1 gaat over de voordelen van inbound marketing

2. Marktonderzoek

In het tweede hoofdstuk helpen we je om online marktonderzoek te doen. Via diverse bronnen kun je een uitstekend 360 graden-beeld van je potentiële klant krijgen. Wat zijn hun buyer persona's, hoe zoeken ze, waar bevinden ze zich, welke woorden gebruiken ze en wanneer zijn ze online? Alles om een gedegen strategische basis te leggen onder je digitale sales- en marketingaanpak.

Hoofdstuk 2 helpt je met het opzetten van buyer persona's en online onderzoekstechnieken

3. Contentmarketing

In het derde hoofdstuk helpen we je hoe je een contentmarketing strategie opzet. Waar begin je en waarom is een contentmarketing aanpak een goed idee? Maar ook geven we inzicht in hoe je die content online plaatst, welke 'CTA's' gebruik je en hoe design je een goede landingspagina.

Hoofdstuk 3 zit boordenvol informatie over content, contentmarketing en hoe je online die content laat converteren.

4. Marketing automation

In het vierde hoofdstuk laten we je zien hoe marketing automation werkt. Waarom sales en marketing allebei een 'CRM' nodig hebben en hoe dit naadloos op elkaar aansluit. Ook kijken we naar profile targeting en 'behavioral targeting' van onbekende leads op je website. Een 360 graden view op je klant, dat is wat Marketing Automation van onder meer HubSpot je biedt.

Hoofdstuk 4 brengt je volledig op de hoogte van marketing automation en profile tracking

5. Marketing- en salessystemen integreren

In het vijfde hoofdstuk vertellen we hoe je sales en marketing systemen en processen eenvoudig op elkaar afstemt. Hoe je ervoor zorgt dat leads altijd geholpen worden op een manier die de salesmanagers in staat stelt leads sneller tot klanten te maken. Denk aan een 360 graden-overzicht op de klant, maar ook hoe bijvoorbeeld een online chatbot betere lead kwalificatie mogelijk maakt.

Hoofdstuk 5 helpt je met het afstemmen van marketing- en salesprocessen

6. Meten en optimaliseren

In het zesde hoofdstuk helpen leren we je hoe je je marketing ROI inzichtelijk maakt. ROI kun je alleen maar meten wanneer je een 360 graden beeld hebt van je klant en je campagnes en systemen (net als je marketing- en salesteams) met elkaar communiceren. Concrete tips en duidelijke aanpak mag je verwachten.

Hoofdstuk 6 helpt je met het optimaliseren van je digitale marketing aanpak

Wil jij het whitepaper downloaden?

Download het whitepaper

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Maartje.

Maartje is marketingcommunicatiespecialist en contentstrateeg bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over inbound marketingstrategie en copywriting.

Bel Maartje

Maartje is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0) 40 25 49 442

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Keyword research: waardevolle inzichten in je doelgroep

thumbnail

Een whitepaper schrijven in 9 eenvoudige stappen + handige voorbeelden

thumbnail

Tips & tricks voor je HubSpot website