CENTAGON INSIDE

Tom Pulmanns: Strateeg & Advertising specialist

Tom Pulmanns is dagelijks bezig met het opzetten en bijsturen van advertentiecampagnes en het strategisch begeleiden van klanten. Hoe ervaart hij zijn werk en hoe ziet een dag in zijn functie eruit?

Tom werkt sinds 2018 als Digital Marketingstrateeg & Advertising specialist bij Centagon. Hij bepaalt de digitale strategie en zorgt ervoor dat advertentiecampagnes optimaal presteren. Zo draagt hij de verantwoordelijkheid voor het succes van 'zijn' klanten.

We stelden Tom een aantal vragen over werken bij Centagon:

Hoe ziet een dag in jouw functie er ongeveer uit?

Geen dag is hetzelfde! Dit komt omdat ik niet alleen ben betrokken bij het bepalen van marketingstrategieën, maar ook zelf campagnes opzet en uitvoer. Ik voer dus allerlei soorten werkzaamheden uit. Strategie, content, advertising, SEO: alles komt voorbij. Zelf check ik dagelijks campagnedoelstellingen en hoe advertentiecampagnes presteren binnen Google AdWords, Facebook of LinkedIn en waar nodig is stuur ik deze bij. Daarnaast heb ik regelmatig contact met de verschillende klanten om te bespreken hoe zaken lopen, of er ontwikkelingen zijn en hoe online campagnes verlopen.

Wat zie je als de grootste uitdagingen?

De grootste uitdaging. Dat is een goede vraag. Klanten zitten met veel uitdagingen en ik vind het belangrijk om klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarbij moeten we de doelstellingen die afgesproken zijn altijd voor voor ogen houden. Dat kan soms een uitdaging zijn. Je wordt steeds uitgedaagd door vraagstukken van klanten en om actie daarop te ondernemen moet je snel kunnen schakelen in de juiste richting. Daarnaast moet ik ook continu op de hoogte zijn en blijven van ontwikkelingen in tooling en advertentieplatformen om efficiënt om te gaan met budgetten.

Wat vind jij de belangrijkste doelen binnen jouw functie?

Marketing vanuit een zakelijk perspectief aanvliegen. Je zou kunnen zeggen: marketing als toegevoegde waarde presenteren in plaats van kostenpost. Dat vergt zowel specialistische kennis als kennis van zaken inzetten op verschillende niveaus in een organisatie om mensen te overtuigen kracht van geïntegreerde marketing.

Wat vind jij het leukste aan werken bij Centagon?

Bij Centagon is er heel erg veel afwisseling in het werk. Vooral omdat je de verantwoordelijkheid over je eigen klanten hebt en dat zijn vaak grote, internationale spelers met allerlei soorten producten en diensten. Dat geeft de mogelijkheid om snel heel veel te leren. Daarnaast is het team bij Centagon heel sterk. Ik mag samenwerken met specialisten die al 25 jaar in het vak zitten. Ook daar leer je heel snel heel veel van.

Wat is jouw ultieme tip op het gebied van adverteren?

Een ultieme tip bestaat niet. Adverteren is zo breed dat dat niet samen te vatten is in een tip. Als ik een advies zou moeten geven is het: adverteer niet alleen om je specifieke product of dienst direct te verkopen. Adverteer ook om waardevolle inzichten bij je klanten te krijgen. Dan bedoel ik informatie waarmee je je klant kunt helpen of een probleem weg kunt nemen. Als je inzichten levert dan volgt je product of dienst vanzelf.

Wil je werken bij Centagon? Bekijk dan snel de openstaande vacatures: