De essentie van een consistent merk

Zoals voor veel multinationals geldt, vormt Trouw Nutrition een overkoepelend merk voor veel afzonderlijke productmerken. Zo'n brede productportfolio maakt onderhouden van relaties met eindgebruikers over de gehele wereld tot een flinke uitdaging. Trouw Nutrition heeft ervoor gekozen alle verschillende merken op één uniforme lijn te brengen en zo wereldwijd aan een hoge merkwaarde te bouwen.

Waarom een consistente merkpositionering zo essentieel is

Een succesvolle merkstrategie kan alleen worden bereikt wanneer alle afzonderlijke merken op dezelfde lijn zijn gebracht. Dat kan een uitdagend proces zijn, vooral wanneer de individuele merken een lange geschiedenis hebben. Transformaties als deze kennen dan veel gevoeligheden en een afgewogen diplomatie is een absolute vereiste bij het ingaan van het wereldwijde transitieproces.

Ondanks de complexiteit die gepaard gaat met processen als deze, wijst het eindresultaat in alle gevallen uit dat de transitie de moeite waard was. Een consistente architectuur is onmisbaar voor een wereldwijde merkherkenning. Het bouwen aan de relatie met uw eindgebruikers leidt altijd tot een sterkere marktpositie en uiteindelijk tot een beter bedrijfsresultaat. Daarnaast versterkt de consistentie uw online positie en voorkomt dat eindgebruikers de afzonderlijke merken abusievelijk beschouwen als concurrenten. Door uw productgroep dezelfde merkbeleving toe te kennen wordt het voeren van online marketingcampagnes substantieel eenvoudiger en vooral efficiënter.

Controleren van grootschalige 'rebranding'-processen

Zelfs wanneer alle belanghebbenden instemmen met een wereldwijd 'rebranding' proces blijkt het lastig het eigen merk dat jarenlang is vertegenwoordigd los te laten en over te stappen naar een nieuwe uniformiteit. Alle visuele elementen waaraan u en uw opdrachtgevers gewend zijn geraakt staan ter discussie.

Centagon heeft samen met Trouw Nutrition stappenplan ontwikkeld. In eerste instantie om het noodzakelijke draagvlak te creëren binnen de organisatie en vervolgens om iedereen door het proces te begeleiden. Grondig vooronderzoek en steekhoudende argumenten bleken daarbij onmisbare schakels in het geheel.

Versterken van de visuele samenhang

De eerste fase bestond uit het analyseren van de verschillende bestaande kleurpaletten en deze te middelen tot één overkoepelende consistente serie kleuren. Dit leidde tot een nieuw palet waarin alle verschillende merken zich konden vinden omdat ze dichtbij de bestaande identiteit konden blijven. Dit was een cruciale stap op weg naar visuele eenwording en een belangrijke opmaat naar de volgende fases.

In navolging van het uniforme kleurenpalet ontwikkelde Centagon een serie ontwerpen die de look&feel bepaalden voor alle communicatiematerialen. Uiteindelijk leidde deze fase tot een serie templates waarin alle merken zich konden vinden en waarmee de presentatie naar de buitenwacht wereldwijd identiek was.

Het eindresultaat was een heldere, aantrekkelijke en onderscheidende merkbeleving die voortaan exact dezelfde was voor de hele Trouw Nutrition portfolio.

Creating a consistent story

Ontwerpen is de ene helft van het proces, het ontwikkelen van een consistent verhaal de andere. Een wereldwijde organisatie wil dezelfde propositie en boodschap uitdragen naar alle klanten. Vanuit die gedachte heeft Centagon een zogenaamde 'mother story' ontwikkeld. Enerzijds als een 'elevator pitch', anderzijds als basis voor alle strategische communicatie-uitingen zoals de corporate brochure en de algemene presentatie.

Ontdek het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts u door het proces van online verkeer tot lead generatie.

Samen met u inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Vul hier uw voornaam in

Vul hier uw achternaam in

Vul hier uw emailadres in

Server unavailable, please reload this page.

Dank u!

Bedankt dat u de tijd en moeite heeft genomen contact met ons op te nemen. Wij zullen op korte termijn contact met u opnemen.