A multidisciplinary approach to brand development and design

After having successfully developed their new brand identity, Nexperia was ready to start the challenging process of building the brand. Centagon was there to offer strategic, creative and hands-on support to help Nexperia gain a strong market position.

Introductie van een nieuw merk

Nexperia is wereldleider op het gebied van 'Discretes, Logic en MOSFETs devices'. Hoewel met Nexperia een nieuwe naam in deze markt werd geïntroduceerd heeft het bedrijf een geschiedenis die ver terug gaat. Ontstaan als een Philips-divisie, later als een business unit van NXP Semiconductors doorontwikkeld tot een zelfstandige entiteit vanaf begin 2017.

Met het wereldwijde klantenbestand en de enorme ervaring en kennis aan boord lag een vliegende start in de lijn der verwachting. Tegelijkertijd diende zich de enorme uitdaging aan om binnen een zeer kort tijdsbestek vanuit het niets een nieuw merk te ontwikkelen en te implementeren. Alle denkbare communicatiematerialen moesten worden ontworpen en gereproduceerd. Enerzijds om de bestaande bedrijfsvoering ongehinderd voort te kunnen zetten, anderzijds om het nieuwe merk sterk te positioneren voor de toekomst.

Sterke focus op de periode na de lancering

De nadruk van een ‘rebranding’-proces wordt vaak gelegd op de eerste stap, het ontwerp van een nieuwe identiteit. Deze fase is ontegenzeggelijk heel belangrijk en opwindend maar vormt slechts een geringe schakel in een effectief rebranding proces. Wat er plaatsvindt in de dagen, weken en maanden na de lancering van het nieuwe merk, wanneer de vraag om communicatiematerialen snel toeneemt, is waar de merkbelevering werkelijk om draait. Daarom is het cruciaal alles de eerste keer goed te doen. Deze 'post-launch focus' vraagt om goed begrip van merkontwikkeling met constant een scherp oog voor design.

Een platform voor geïntegreerde marketing

De toegevoegde waarde van een vakkundig samengestelde portfolio van geprinte en digitale communicatie-uitingen wordt vaak onderschat. Terwijl het juiste deze assets zijn die het fundament vormen van uw bedrijfsvoering en duidelijk richting geven en ondersteuning bieden in het ontwikkelen van efficiënte merkentrouw. Om direct vanaf de start een consistente toepassing van het merk te bewaken heeft Centagon Identity Guidelines ontwikkeld en een breed assortiment aan templates beschikbaar gesteld. Daarmee werd de basis gelegd voor een robuust 'asset platform' waarop alle toekomstige (digitale) marketingactiviteiten via alle kanalen konden worden gebaseerd.

Implementatie van het merk

Met de Identity Guidelines als houvast was Centagon in staat om razendsnel communicatie-uitingen te produceren die gevraagd werden om het merk sterk te positioneren. Dit productieproces resulteerde in een constante ontwikkeling van nieuwe materialen; van white papers tot data-sheets, productcatalogi, brochures, (Powerpoint-)presentaties, HTML newsletters, roll-up banners, give-aways, posters, videoproducties en zelfs lichtbakken.

Nexperia heeft later dat jaar voor de merkintroductie de prestigieuze Red Dot Design Award ontvangen. Een geweldige prestatie en een fantastische start voor de nieuwe organisatie.

Ontdek het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts u door het proces van online verkeer tot lead generatie.

Samen met u inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Vul hier uw voornaam in

Vul hier uw achternaam in

Vul hier uw emailadres in

Server unavailable, please reload this page.

Dank u!

Bedankt dat u de tijd en moeite heeft genomen contact met ons op te nemen. Wij zullen op korte termijn contact met u opnemen.