Resultaatgerichte campagne over verschillende kanalen

Als het juiste marketingplatform slim is ingericht, kan de Return-on-Investment van een geïntegreerde campagne indrukwekkend zijn.
Maar een sterk doelgericht proces is daarbij wel een vereiste...

De resultaten

Aanvragen voor testlicenties van
CycloMedia GlobeSpotter
gedurende de 7-weken campagne

Het voeren van een geïntegreerde campagne vraagt om volledige controle over alle stappen binnen het proces. Dankzij een doordachte kanaalkeuze werden voor de NederlandObliek-campagne, met behulp van een relatief bescheiden advertentiebudget, aansprekende resultaten bereikt. Meetbare cijfers die concreet bijdroegen aan de verkoopdoelstellingen van CycloMedia.

Expertise

THINK

Keyword research
Data analyse
Strategie ontwikkeling

BUILD

Content optimalisatie
Webontwikkeling
Search advertising
Social advertising

TRACK

Dashboarding

De doelstelling

Als een nauwelijks gepromoot product in een competitieve markt had de luchtfotografie van NederlandObliek in het laatste kwartaal van 2016 een sterke verkoopimpuls nodig. De campagnedoelstelling was om NederlandObliek onder de aandacht te brengen van bestaande relaties maar ook bij een nieuwe doelgroep die nog onbekend was met CycloMedia.

The NederlandObliek campaign calendar

Zoals altijd was de centrale uitdaging om de juiste content aan de juiste doelgroep te presenteren: de voordelen van NederlandObliek voor de afnemers bij de overheid zijn anders dan de verkoopargumenten voor de 'corporate' klanten. Tegelijkertijd hadden bestaande klanten eenvoudig toegang tot een gratis testversie via de software die ze al gebruikten terwijl prospects zich actief in moesten schrijven voor een gratis testlicentie. Dit betekende dat de 'messaging' en de 'calls-to-action' voor beide doelgroep verschilden.

De oplossing

De campagne werd geactiveerd via verschillende kanalen. Bij de lancering werden bestaande relaties benaderd en geintensiveerd via een direct mail waarbij tijdelijke toegang tot NederlandObliek werd aangeboden. Aan de geselecteerde prospects uit CycloMedia's verkoopadministratie werd eveneens een email verzonden waarin de voordelen van NederlandObliek werden toegelicht en een gratis testlicentie werd aangeboden. Afhankelijk van de 'CRM-status' werd elke ontvanger zorgvuldig naar één van de drie verschillende landingspages geleid die waren ingericht op het CycloMedia marketing platform. Elke landingspagina kende specifieke accenten met betrekking tot content en structuur.

Voor prospects

Voor bedrijfsleven

Voor overheid

Ook betaalde media werden ingeschakeld. Social Media Advertising en Google Search en Display advertenties werden geïnitieerd om traffic te genereren en om draagvlak te creëren voor luchtfotografie; een extra impuls aan de toch al succesvolle campagne. Door een minutieuze planning voorafgaand aan de lancering en door een strakke regie tijdens de hele campagne zijn we in staat gebleken om met geringe inspanningen een indrukwekkend resultaat te behalen.

Ontdek het effect van geïntegreerde marketing

Op basis van jarenlange ervaring begeleiden onze digitale experts u door het proces van online verkeer tot lead generatie.

Samen met u inspireren wij onze creatieve professionals om een online aanwezigheid te ontwikkelen met één doel voor ogen: het converteren van leads naar sales.

Neem contact op om meer te weten te komen over geïntegreerde marketing.

Vul hier uw voornaam in

Vul hier uw achternaam in

Vul hier uw emailadres in

Server unavailable, please reload this page.

Dank u!

Bedankt dat u de tijd en moeite heeft genomen contact met ons op te nemen. Wij zullen op korte termijn contact met u opnemen.