PERFORMANCE MARKETING

De ervaring & learnings van Mathieu Peeters

Een persoonlijk beeld van zijn 14 weken stage bij Centagon.

Mathieu Peeters volgt de opleiding Marketing met als keuzevak Digital Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Met een vrij in te vullen opdracht begon hij aan zijn online marketing-Stage bij Centagon. Hij bouwde zelf een campagne op en mocht meelopen met 2 lopende projecten. In dit artikel vertelt hij over zijn persoonlijke ervaring & learnings tijdens zijn stage bij Centagon.

Auteur: 

mei 2019

Leestijd: 

5

 min

Van Oud-Turnhout naar Veldhoven

Op een bepaald moment moet je gewoon een sprong in het diepe wagen, en dat deed ik. Uit het Belgische Oud-Turnhout vertrok ik naar het noordelijk gelegen Veldhoven, spannend. Na de eerste introductie met Walter (één van de drie directors) wist ik het meteen, dit moet mijn stageplek zijn.

Eenmaal begonnen met de online marketing stage was het ijs al snel gebroken toen ik sprak met Leon (de andere director). Ik sprak hem als brave Belg aan met ‘u’ en hij liet me meteen weten dat het bij Centagon voor iedereen ‘je’ is. Dit zette voor mij meteen de toon. Een losse omgeving waar professioneel omgegaan wordt met werk, maar waar ook plaats is voor een grapje of een knallende nerf gun, epic!

Theorie vs. Praktijk

Op school wordt het je geleerd: je hebt een strategie nodig om naar een doel te werken. Toch is de realiteit een stuk lastiger. Net van de schoolbanken loop ik nu stage bij Centagon. Plots wordt het heel concreet en wordt er verwacht dat je effectief iets uitwerkt. Na de berg theorie van de afgelopen 3 jaar waar niet uitgelegd stond hoe ik een tekst moet schrijven, moest ik het nu zelf doen.

Het was een uitdaging, maar een hele leerrijke! Als bijna-afgestudeerde ben je op zoek naar iets meer. Je hebt behoefte aan een eigen plek, aan vrijheid en verantwoordelijkheid, en dat is wat ik hier kreeg. Centagon gaf me:

  • Ruimte om zelf een campagne op te zetten
  • De verwachting dat je zelf het heft in handen neemt
  • De verantwoordelijkheid om resultaten te behalen

Een campagne opzetten

Toen ik hoorde dat ik mijn eigen campagne mocht opzetten, verschoot ik wel even. Ja ik wil zelfstandigheid, maar is dit niet al wat té snel?. ‘Nee jongen, zo leer je het meest‘ zei m’n vader. En dat klopt ook: het zelf opzetten van een campagne heeft ervoor gezorgd dat ik alle aspecten van digitale marketing leerde kennen. Zo begon ik met een marktonderzoek om te bepalen welke markt interessant was om te benaderen met de campagne: in dit geval de foodservice branche. Ik heb een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd, een flow voor de campagne uitgestippeld, content geschreven en uiteindelijk de campagne geactiveerd via LinkedIn Ads en Google Ads.

Performance Marketing

Natuurlijk houdt het daar niet op. Wekelijks keek ik via Google Analytics wat er gebeurde met de campagne. Op basis daarvan kon ik mijn campagne weer optimaliseren. Dat was meteen ook een belangrijke les. Centagon is niet zomaar een digitaal marketingbureau. Alles draait om performance marketing, gericht op een doelstelling die het uitgangspunt vormt voor de gehele campagne. Het gaat veel verder dan alleen een website en wat advertenties bouwen. Ieder aspect levert zijn bijdrage aan het grotere geheel.

Afsluitend dankwoord

De collega’s bij Centagon hebben mij het vertrouwen gegeven om mezelf te ontplooien en daar bedank ik hen allen van harte voor. Ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad ‘ik wil hier weg’, integendeel. De collega’s, de humor, de sfeer, het toepen en natuurlijk niet te vergeten, the one and only Bar-Dancing Ter Eijck.

Al met al was het voor mij een hele leerrijke stage bij een geweldig stagebedrijf dat ik aan iedereen kan aanraden!

Wil jij ook stage lopen bij Centagon?

Ben jij op zoek naar een unieke online marketing stage? Neem dan contact op met Centagon. Wie weet word jij de nieuwe marketing expert van morgen!

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Walter.

Walter is Financial Director bij Centagon.

Walter is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 30 05 46 67

Stel je vraag aan Walter

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.