INBOUND MARKETING

Online adverteren tijdens de coronacrisis? Waarom wel en waarom niet?

Laat je je betaalde advertentiecampagnes tijdens de coronacrisis doorlopen? Of juist niet? Wij keken naar de data en komen met 5 redenen om juist door te gaan, maar ook 5 redenen om ze tijdelijk te verlagen of pauzeren.

Grote kans dat je als marketeer in deze tijd nagedacht hebt over de vraag of je je advertenties op Google, Facebook, affiliates en/of display beter stop kunt zetten of juist niet.

Of misschien wordt deze vraag aan jou gesteld door collega’s binnen het bedrijf en wil je het antwoord hierop goed kunnen beargumenteren. Een simpele ja of nee kunnen wij hier niet op geven, maar we kunnen je hierin wel adviseren zodat je de juiste beslissingen kunt maken. In dit artikel geven we wat handvaten voor het maken van dat besluit op basis van data, ervaring en onze expertise.

Auteur: 

Leestijd: 

7

 min

Mensen zijn bewuster en hebben meer tijd

Veel mensen werken momenteel thuis of bevinden zich thuis door de ‘social distancing’ maatregelen die de overheid ons opgelegd heeft. Dit zorgt voor beperkte mogelijkheden voor afleiding en ontspanning. Een gevolg hiervan is dat het internetgebruik juist toeneemt, Netflix verlaagt niet voor niets de beeldkwaliteit om overbelasting te voorkomen. Niet alleen Netflix, maar ook Facebook, Google en LinkedIn worden meer geraadpleegd. En dat kan mogelijkheden bieden om juist zichtbaar voor jouw doelgroep.

Een gedwongen thuissituatie leidt tot andere behoeften én klantvragen

Je doelgroep denkt hoogstwaarschijnlijk nu anders dan 5 weken geleden

Wanneer je de logische redenatie volgt dan is dit hét moment om te gaan testen, of scherp te gaan kijken naar de campagnes die wellicht minder werken. Tegelijkertijd zullen er onderwerpen zijn die juist veel meer in trek zijn zoals besparen of investeren in duurzame middelen. Thuiswerken zorgt er namelijk ook voor dat je andere behoeftes hebt. Toch die betere verlichting op kantoor? Of het besef dat je nu meer energie gebruikt dan normaal?

De basis van onze mening is dat de marktvraag verandert en dat komt omdat de manier waarop mensen communiceren (en vooral met wie) in deze weken compleet anders is dan normaal. Dus, je kunt als marketeer daar slim op inspelen. Wij geven je redenen om door te gaan, of te stoppen met online adverteren. Maar ook inspiratie om juist in deze periode een nieuwe richting in te gaan met je online marketing aanpak!

De 5 redenen om door te gaan met online adverteren

Mensen zitten veelal thuis, waardoor de redenen om juist door te gaan gebaseerd zijn op de tijd die ze hebben om tot aankoopbeslissingen over te gaan en de aandacht die ze hebben. Wij zien hierdoor de volgende redenen om door te gaan met adverteren:

  1. Mensen overleggen juist nu waarin ze moeten investeren en besparen
  2. Mensen hebben meer ‘headspace’ voor je ads
  3. De concurrentie is er wellicht niet meer en laten leads liggen
  4. De kosten zakken vanwege de veilingmodellen
  5. De tijd om nieuwe ads te testen en benchmarks te verkrijgen

Is jullie consumentenbehoefte of zakelijk inkoopgedrag ook anders dan 4-5 weken geleden?

Onderbouwing vanuit de praktijk

Bovenstaande redenen zijn niet alleen aannames, wij zien dit ook in de praktijk terug. Wanneer we onze targeting en ads aanpassen, kunnen we nog altijd onze doelgroep bereiken. Ook zien we langzaam lagere CPC’s en minder concurrentie op zoekwoorden ontstaan. Dit zou dus een kans kunnen zijn om juist door te gaan met adverteren. Dit zou ook met een kleiner budget kunnen, waarbij je de rest spendeert aan tests en het ontwikkelen van nieuwe benchmarks.

Persoonlijk verwacht ik dat de bedrijven die doorgaan met hun campagnes (mits ze niet voldoen aan de 5 criteria om campagnes te pauzeren) uiteindelijk als overwinnaar uit ‘de strijd’ komen. Juist nu kun je bijvoorbeeld ook je contentstrategie herzien, aanpassen en effectief inzetten.

De 5 redenen om je campagnes op te schorten

Wanneer je ervoor kiest om je campagnes stop te zetten, heeft dit natuurlijk invloed op je lange termijn doelstellingen en de awareness van je bedrijf. Houd hier dus rekening mee.

Maar we zien dat het in sommige gevallen zeker slimmer is om campagnes op te schorten. Daarom hebben wij 5 redenen en signalen voor onze klanten opgesteld die als leidraad gelden voor het opschorten of verlagen van hun ad budget:

  • Je bedrijf zit in de zwaarst getroffen sectoren: horeca, winkels, uitgaansgelegenheden, evenementen, onderwijs
  • Je organisatie verwacht een significant omzetverlies de komende 2-3 maanden
  • Je campagne betreft goed nieuws, een prijzenfestival of jubileum-achtige verhalen
  • Je hebt voldoende leads
  • Je hebt simpelweg een budgetstop of uitstel

Conclusie: een periode met uitdagingen en kansen

De bijzondere periode biedt naast veel uitdagingen ook kansen, zeker wanneer je in markten zit waar consumenten en bedrijven kunnen profiteren van besparingen (energie, verzekeringen, etc.) en wanneer je invulling geeft aan belangrijke behoeftes in deze periode. Denk aan supermarkten, voedingssupplementen, webshops, tuinartikelen, kleding etc. Ook als je nog niet online aan de slag bent, dan is dit hét moment om te starten. Maar er kunnen ook weloverwogen redenen zijn om de campagnes juist stop te zetten. Denk in dat geval wel goed na over het aanpassen van je doelstellingen.

Heb je hulp nodig of advies nodig voor jouw advertentiecampagnes of het bepalen van de juiste marketingstrategie in deze crisistijd? Schakel dan gerust de specialisten van Centagon in.

Weten hoe wij jou kunnen helpen met het behalen van je doelstellingen?

Plan een gratis consult met Anita. Hij kan je alles vertellen over digitale marketing strategieën die ervoor zorgen dat jij meer business haalt uit jouw marketing.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Anita

Anita is accountmanager en copywriter bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over het managen van klanten en content.

Stel je vraag aan Anita

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.