Welke doelstellingen bepaal je voor online marketing campagnes?

Iedere succesvolle campagne of digitale marketingstrategie begint met het formuleren van goede doelstellingen waar iedere stakeholder achter staat.

Een heldere doelstelling vormt dus de basis van je aanpak voor online marketing. Het is raadzaam je kanalen en budgettering niet alleen te bepalen op basis van je doelstellingen, maar ook met je historische performance data. Als je nog geen of weinig ervaring hebt met doelstellingen, helpen we je op weg met dit artikel.

sander-gortjes
Auteur: Sander
Maart 2019
Leestijd: 3 min

Op zoek naar praktische KPI voorbeelden? Download het whitepaper en bekijk een toegepast voorbeeld.

Lees hieronder verder of download het whitepaper voor KPI voorbeelden!

Direct downloaden

Waarom stel je marketing KPI’s op?

Marketing KPI’s zijn de basis van een tactisch marketingplan. We gebruiken ze om een beeld te vormen van de prestatie die we leveren als marketingbureau, maar zeker ook om over tijd een beter beeld te krijgen van welke campagnes, promoties, initiatieven, kanalen en doelgroepen meer opleveren dan andere.

Het doel is daarbij niet om direct de juiste doelstellingen te bepalen aan de hand van je campagne en advertising spend, maar wel om na verloop van tijd een betere kwalificatie en beoordeling te kunnen vormen over de effectiviteit van je marketing aanpak, uitgaven en daarmee je marketing ROI.

Als je campagnes, tactieken en/of advertentie runs herhaalt, creëer je je eerste benchmark data. Per doelgroep zal die benchmark verschillen en daarmee je KPI voor de volgende campagne.

marketing-funnel

Online marketing KPI's en wat ze opleveren

KPI's geven richting. Voor je campagne, voor je strategie, voor je focus maar ook om benchmarks te creëren voor je toekomstige campagnes en tactieken.

Voor marketeers

Voor marketeers bieden KPI's een richting en een middel om gedurende een campagne bij te sturen op activatie, engagement, conversie en nurture-tactieken van je campagne. Het biedt ook de inzichten en data die je nodig hebt voor je rapportage naar management en investeringen/ROI berekeningen.

Voor management & directie

Voor management is het sturen op KPI’s normaal, maar daar waar business KPI’s al gevormd zijn, zijn digitale campagne KPI’s vaak nog gebaseerd op de ervaring van je partner bureau, of op basis van beperkte historische data. KPI’s, maar ook metrics bieden dan inzicht en voorspelbaarheid.

Voor sales

Marketing en sales moeten steeds meer samenwerken om succesvol te blijven. Met een goede afstemming tussen sales en marketing kunnen beter gekwalificeerde leads worden gegenereerd dan voorheen.

Aan de slag

Met behulp van bovenstaande uitleg krijg je al een beter beeld van de basis van je online marketing aanpak; je online marketing KPI’s.

Wil je graag starten of wil je jouw online marketing aanpak optimaliseren en kun je daar hulp bij gebruiken? Neem contact met ons op.

Wil je ook weten hoe jij concreet aan de slag gaat met de online marketing strategie voor zowel B2C als B2B-bedrijven? We leggen het kort en duidelijk voor je uit in een whitepaper(PDF).

Whitepaper(PDF): Hoe bepaal je je online marketing KPI’s & handige voorbeelden

Nu downloaden

Vul hier je voornaam in

Vul hier je e-mailadres in

Vul hier je bedrijfsnaam in

Server unavailable, please reload this page.

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om de download af te ronden.

Weten hoe wij jou kunnen helpen met het behalen van je doelstellingen?

Plan een gratis web consult met Sander. Hij kan je alles vertellen over digitale marketing strategieën die ervoor zorgen dat jij meer business haalt uit jouw marketing.

Gratis consult

Inschrijven voor een gratis consult

Wat houdt dat in?

Een gratis web consult van Centagon bestaat uit een sessie van een halfuur. Om de sessie zo effectief mogelijk te houden sluit een specialist aan met expertise rondom jouw vraagstuk. Zo kom je altijd iemand te spreken die jou professionele taal spreekt. Wel zo gemakkelijk.

Sander kan als vertellen over digitale marketingstrategieën, leadgeneratie en over conversie optimalisatie van je online platform.

Het web consult vindt plaats via Skype, zo kunnen we wanneer nodig ook bestanden en schermen delen. Mocht je naar ons kantoor willen komen mag dit natuurlijk ook. Het consult is gratis en natuurlijk 100% vrijblijvend!

Voor meer overkoepelende strategische sessies nodigen we je daarnaast graag uit voor onze design sprint. Die vind je hier.

Inschrijven

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je dat je akkoord gaat met het feit dat wij u telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen. Centagon behoudt de mogelijkheid om de sessie eenzijdig te annuleren wanneer er een aanvraag wordt gedaan die niet is gebonden aan Centagon's dienstenpakket. De interactieve sessie is puur informatief. Aan data gepresenteerd in de sessie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedankt voor je interesse!

Sander neemt binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken en een mogelijke datum te plannen. Daarnaast bespreken we graag de overige vragen die je misschien nog hebt.

Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

We werken onder andere voor

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

De voor- en nadelen van Google Data Studio

Waarom zou je Google Data Studio wel of niet moeten gebruiken?

thumbnail

3 eenvoudige tips om Google Data Studio voor je te laten werken

Hoe haal je het meest uit Google Data Studio?

thumbnail

Keyword research: waardevolle inzichten in je doelgroep

Keyword research is niet alleen nuttig voor zoekmachine-optimalisatie. Het zorgt ervoor dat je je doelgroep écht leert kennen. Hier is een effectief stappenplan.