Foodservice trends

 • In 2017 zag de markt dat Albron zich samenvoegde met de Facilicom Group ter vervanging van Prorest.

 • Rabobank verwacht dat de fusie- en overnameactiviteiten in de branche dit jaar zullen toenemen om een breder pakket aan diensten te leveren.

 • Deze ontwikkeling zorgde voor een verschuiving in de Misset Catering Top 25, waardoor Sodexo zijn toppositie aan Albron moest afstaan.

 • Dienstverlening rondom ons eten maakt nu al meer dan 40% van onze totale besteding aan eten en drinken uit.

 • Consumentprijzen stijgen door verhoging van 6 naar 9% BTW

Marktverbreding

Er zijn niet enkel bewegingen binnen de traditionele foodservice. Ook online zien we verschuivingen gebeuren, zoals de toenemende vraag naar gemaksoplossingen. Dit heeft op zijn beurt gezorgd voor nieuwe online spelers zoals Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Zij winnen steeds meer aan populariteit waardoor ook cateringbedrijven tegen hen moeten opboksen.

"59% van de klantreizen begint in een online zoekmachine: het belang van een hogere positie in Google wordt steeds groter"

Bedrijven uit de foodservice worden dus geconfronteerd met veel (nieuwe) concurrentie. 59% van de klantreizen begint in een online zoekmachine: het belang van een hogere positie in Google wordt steeds groter door deze verschuivingen. Daardoor moeten foodleveranciers ook online inspelen op nieuwe kansen.

Het probleem

Veel organisaties weten niet hoe ze hier aan moeten beginnen.
Veelgestelde vragen zijn dan ook:

 • 'Hoe maak ik mijn website beter vindbaar?'

 • 'Welke content heb ik nodig om bezoekers te converteren?'

 • 'Hoe gebruik ik Google om nieuwe leads te genereren?'

De oplossing

Met de juiste digitale technieken plaats je jouw webpagina bovenaan in Google. Digital marketeers, marketingmanagers en marcom-specialisten gaan daarom aan de slag met SEO (Search Engine Optimisation). Eén van de technieken die er voor zorgt dat een zoekmachine, zoals Google, je pagina beter leest. Door technische factoren (keywords, inbound links, …) toe te voegen aan je webpagina wint je pagina aan:

 • Online vindbaarheid voor klanten

 • Beter zichtbaar in zoekmachines

 • Meer kwalitatief verkeer op je website

Benieuwd hoe je website scoort ten opzichte van de concurrentie?

Start hieronder de Google Concurrentiescan.

Is online zichtbaarheid niet jouw probleem?

Lees dan zeker het volgende artikel en ontdek hoe je bezoekers herkent!

Toegevoegde Waarde van de Concurrentiescan

De scan biedt het volgende resultaat:

 • Inzicht in de ranking van je websitepagina
 • Positionering t.o.v. de ranking van je concurrentie
 • Kansen en bedreigingen in de markt
start de scan

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Hoe zet je een buyer persona in bij leadkwalificatie (en diskwalificatie)

Het opstellen van buyer persona's is cruciaal voor lead scoring, leadkwalificatie en -diskwalificatie. In dit artikel lees je hoe dit in de praktijk werkt.

thumbnail

Hoe contentmarketing leads oplevert voor B2B

Contentmarketing is geëxplodeerd in de B2B-marketing wereld. De grote vraag is, hoe gaat contentmarketing daadwerkelijk zorgen voor leadgeneratie?

thumbnail

B2B marketing trends in 2019: een update

Eind vorig jaar maakten we een aantal voorspellingen voor B2B marketing in 2019. Kloppen deze B2B marketing trends nog steeds? Ontdek het.

Weten hoe wij jou kunnen helpen met het behalen van je doelstellingen?

Plan een gratis webconsult met een van onze strategen of specialisten.

Gratis consult

Inschrijven voor een gratis consult

Wat houdt dat in?

Een gratis web consult van Centagon bestaat uit een sessie van een halfuur. Om de sessie zo effectief mogelijk te houden sluit een specialist aan met expertise rondom jouw vraagstuk. Zo kom je altijd iemand te spreken die jou professionele taal spreekt. Wel zo gemakkelijk.

Vragen over content? Dan kom je waarschijnlijk in gesprek met Myrna of Maartje. Een complex SEO vraagstuk? Paul helpt je graag verder. Je online advertising heeft niet het gewenste resultaat? Tom duikt graag met je in de data. Wil jij meer weten over digitale transformatie? Dan is Marijn de juiste persoon.

Het web consult vindt plaats via Skype, zo kunnen we wanneer nodig ook bestanden en schermen delen. Mocht je naar ons kantoor willen komen mag dit natuurlijk ook. Het consult is gratis en natuurlijk 100% vrijblijvend!

Voor meer overkoepelende strategische sessies nodigen we je daarnaast graag uit voor onze design sprint. Die vind je hier.

Inschrijven

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaart u zich akkoord met het feit dat wij u telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen. Centagon behoudt de mogelijkheid om de sessie eenzijdig te annuleren wanneer er een aanvraag wordt gedaan die niet is gebonden aan Centagon's dienstenpakket. De interactieve sessie is puur informatief. Aan data gepresenteerd in de sessie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken en een mogelijke datum te plannen. Daarnaast bespreken we graag de overige vragen die je misschien nog hebt.

Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.