Nieuw: direct leads converteren met Google Search Lead Forms

Conversies genereren zonder dat bezoekers op je website komen. Vanaf nu kan het in Google Ads met Google Search Lead Forms. Deze nieuwe vorm Search extensies maken het mogelijk om direct een inschrijfformulier aan te bieden in tekstadvertenties. Uiterst geschikt voor (B2B) bedrijven die niet direct tastbare producten willen verkopen, maar wel leads willen genereren. Whitepapers aanbieden, nieuwsbrief inschrijven genereren of zelfs een contactformulier aanbieden? Dat kan vanaf nu direct in zoekmachine advertenties.

marijn-van-herpt
Auteur: Tom
November 2019
Leestijd: 6 min

De voordelen van Google Search Lead Forms

Sneller meer leads genereren

De Google Search Lead Forms komen met een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele zoekmachine advertenties:

• Direct conversies aanbieden bij het eerste contactmoment.
• Minder klikken tot de conversie, dus een hogere conversieratio.
• Een visuele advertentie, wat de doorklikratio hoger maakt.
• Je betaalt per succesvolle conversie. Niet per klik.

Omdat je via Google Search snel een zeer groot bereik kunt genereren onder de doelgroep én deze doelgroep nu direct kunt converteren, is de potentie voor deze lead formulier extensies groot.

Leads eenvoudig managen

De data van personen die het Google Lead Form invullen wordt direct opgeslagen in de Google Ads omgeving. Daar kan een export worden gemaakt van de contacten naar een Excel bestand.

Om het proces volledig te automatiseren kan er gebruik worden gemaakt van een webhook om data automatisch in het CRM op te slaan. Hierdoor kunnen leads eenvoudig worden gemanaged in het reguliere marketing of sales proces.

Hoe werken de Google Search Lead Forms

Het Aanmaken van een leadformulier

De leadformulieren worden in de Google Ads omgeving opgezet onder het menu: Advertenties en Extensies. Selecteer bij het aanmaken van een extensie de nieuwe optie: Lead Formulier (beta):

Volg na het aanmaken van een formulier de instructies in Google Ads. Vul een passende kop, de bedrijfsnaam en beschrijvingen toe voor het lead formulier. Selecteer daarna de ‘formuliervelden’ die verschijnen in de extensie. Sluit af met de link naar de privacy verklaring en een achtergrond afbeelding die wordt getoond wanneer op de extensie wordt geklikt.

Na het invullen van het formulier is er nog een mogelijkheid om een button toe te voegen naar de website. Tot slot voer je de URL van de webpagina in.

Het eindresultaat ziet er als volgt uit:

Lead Formulieren optimaal inzetten?

Formulieren optimaal inzetten? Stem de Search Ads targeting af met de Lead Form conversie. Een voorbeeld hiervan volgens het See – Think – Do principe:

See: Iemand die zich aan het oriënteren is zoekt op “Trends in Online Marketing”. Hier bied je een advertentie aan met een download conversie voor een trendrapport.

Think: Iemand die een overweging maakt voor je product of dienst zoekt op “Google advertentie mogelijkheden”. Hier bied je een advertentie aan met een inschrijving voor een gratis webinar die je organiseert over Google Ads.

Do: Iemand die een beslissing maakt zoekt op “Advertentiespecialist inhuren”. Hier bied je een advertentie aan met een contactformulier.

Note: De lead formulier extensie is op dit moment nog in de bèta-fase. Dit houdt in dat enkel Google Partners op dit moment toegang hebben tot deze nieuwe manier van adverteren.

Aan de slag met Google Lead Forms?!

De advertising specialisten van Centagon kunnen je direct verder helpen met het inrichten van Google Ad accounts, het opzetten en benutten van deze nieuwe Google Ad Lead Forms. Met een Google Partnerschap en meerdere Lead Form campagnes in hun beheer zijn zij volledig op de hoogte van de kansen en mogelijkheden. Direct starten ? Neem contact met ons op.

Gratis Consult

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Tom.

Tom is Digital marketingstrateeg & advertising specialist bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over conversie optimalisatie en adverteren.

Bel Tom

Tom is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 66 29

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Case: BenQ - leadgeneratie voor de klas van morgen

De digiborden van BenQ zijn ideaal in het onderwijs. In deze case lees je hoe Centagon gezorgd heeft voor digitale leadgeneratie voor ‘de klas van morgen’.

thumbnail

Verbeter je contentmarketing ROI met deze 4 tips

De return on investment op contentmarketing verhogen is niet altijd even eenvoudig. Centagon helpt je op weg met 4 tips.

thumbnail

B2B-leadgeneratie en digitale sales tijdens de coronacrisis, hoe doe je dat?

Hoe ga jij om met leadgeneratie en digitale sales? In deze blog lees je hoe drie succesvolle B2B-marketeers het aanpakken.