De auto-industrie verandert al enkele jaren drastisch. Zo worden er steeds meer elektrische auto’s op de markt gebracht, met in 2020 een stijging van 62.000 elektrische auto’s ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar hoe zorg je er ervoor dat je je staande houdt binnen deze veranderende markt en nog meer kwalitatieve leads kunt genereren? Daarvoor is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste marketingmiddelen.

Leer hieronder meer over vier belangrijke trends in automotive marketing: van marketing automation tot smartphone marketing.

Marijn-van-herpt
Auteur: Mathijs
November 2020
Leestijd: 8 min

1) Marketing automation

Data wordt steeds relevanter, ook voor automotive. Bedrijven en consumenten oriënteren meer en vaker dan ooit online en maken, ruim voordat ze naar de showroom of beursstand komen. beslissingen. De juiste data kan helpen om die bedrijven en de mensen die jouw website bezoeken goed in kaart te brengen. Daarbij gaat het om het verzamelen van de juiste gegevens voor het omzetten van bezoekers naar leads.

Datagedreven marketing wordt vandaag de dag steeds effectiever en concreter dankzij marketing automation tools zoals Hubspot of Opptylab. Zo’n tool zorgt ervoor dat je content kunt aanpassen op basis van verzamelde profielinformatie. Dit maakt de klantreis zo optimaal mogelijk en zo kun je ervoor zorgen dat onbekende websitebezoekers loyale ambassadeur worden. Meer weten over marketing automation? Centagon heeft de 5 meestgestelde vragen over marketing automation op een rij gezet.

Opptylab en HubSpot geven marketeers en sales professionals inzicht in welke voorkeuren en interesse een klant online uit, voordat deze naar de showroom komt.

2) Smartphone marketing

De manier waarop de consument tegenwoordig winkelt is radicaal veranderd door de komst van smartphones. Zo zoekt 51% van de consumenten automodellen op en vergelijkt reviews en prijzen via de smartphone.

Wist je dat consumenten die een mobiel apparaat gebruiken tijdens het bezoeken van een merkdealer 72% meer geneigd zijn om een andere dealer te bezoeken? En dat 33% van de klanten naar een andere dealer gaan omdat ze een mobiele advertentie zien tijdens het kopen van een auto?

Als gevolg van het toenemende smartphonegebruik heeft de automotive branche in Amerika in totaal een bedrag van 3,43 miljard dollar geïnvesteerd in advertenties op mobiele apparaten. Dat is de helft van alle investeringen met betrekking tot online marketing. Dit is een drastische verandering geweest in de geschiedenis van automotive marketing.

Google heeft zelfs een speciaal platform voor uitgebracht met ‘Model Automotive-advertenties’. Dionne Colvin-Lovely, Director, Traditional and New Media , Toyota Motor Sales, VS zegt daar het volgende over:

"De Model Automotive-advertenties van Google bieden onze gasten een onmiddellijke en meeslepende mobiele ervaring, De mogelijkheid om ons verhaal te laten zien en te vertellen helpt de waarde van het merk Toyota en onze voertuigen te benadrukken"

"33% van de klanten gaan naar een andere dealer omdat ze online advertenties zien tijdens het oriënteren op een auto"

3) Gepersonaliseerde content

Gepersonaliseerde content wordt steeds belangrijker, ook voor de automotive branche. Dit is een video, tekst of advertentie die aangepast is op de consument die de site bezoekt.

De effectiviteit van dit soort communicatie is ongeëvenaard door rekening te houden met de gebruiker en de kenmerken van die persoon. Zo blijkt uit het onderzoek van Millward Brown digital dat 70% van de consumenten een YouTube filmpje bekijkt voor de aankoop van een auto. Eén-op-veel communicatie gaat deze manier naar één-op-één communicatie.

4) De rol van SEO (Google) in de automotive sector

Elke ondernemer wil zijn product het liefst aanbieden bij de geïnteresseerde koper. Een goede ingang is de zoekmachine Google. Via Google SEO (Google zoekmachine optimalisatie) is het mogelijk om een positie te krijgen in de organische (gratis) zoekresultaten van google voor relevante zoekwoorden.

Waarom is deze manier van marketing nu zo belangrijk en misschien wel belangrijker dan advertising? SEO is een lange termijn marketingbenadering die niet alleen gericht is op het promoten van een bepaald voertuig, maar op het dealerschap in zijn geheel. Wil je meer weten over SEO? De specialisten van Centagon helpen je graag verder.

Je leadgeneratie verbeteren in de automotive sector?

Een succesvolle aanpak start altijd met het maken van buyer persona’s ofwel een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van je doelgroep. Om je hierbij te helpen hebben we een handig, interactief buyer persona PDF template ontwikkeld. Gebruik deze om buyer persona's te maken of om te checken of er informatie ontbreekt in je huidige buyer persona's.

Download nu het template

Het pdf-template helpt je om demografische maar ook persoonlijke kenmerken over jouw buyer persona inzichtelijk te maken. Daarnaast dwingt het je na te denken voor de marketing- en saleskwalificaties en welke acties daaruit volgen.

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Vul hier je bedrijfsnaam in

Server unavailable, please reload this page.

Bedankt voor je download!

Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om het bestand te downloaden. Zie je de e-mail niet verschijnen? Controleer dan je Spam-folder.

Heb je de buyer persona’s al uitgewerkt? Naast de buyer persona’s zijn de volgende onderdelen belangrijk voor een succesvolle inbound-strategie:

  • een goed onderzoek naar data en technologische hulpmiddelen;
  • leadgeneratie om marketing leads te verzamelen;
  • marketing automation om marketing leads te nurturen;
  • lead scoring voor leadkwalificatie;
  • meten van ROI.

Ook daarin helpen we je graag, neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Sander:

Sander is Managing Director & Senior Digital Marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over leadgeneratie en online marketing-strategie.

Bel Sander

Sander is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 51 70 20 97

Stel je vraag aan Sander:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Hoe is digitale sales veranderd door de coronabeperkingen?

thumbnail

Keyword research: waardevolle inzichten in je doelgroep

thumbnail

Tips & tricks voor je HubSpot website

Downlaod de aankoopgids

Download

Weten hoe je marketing automation succesvol kunt inzetten?

Centagon is een certified HubSpot partner, maar nog belangrijker: wij werken al meer dan 10 jaar aan de inzet van het inbound marketing principe en kunnen jouw organisatie gericht op weg helpen om meer uit HubSpot en je marketingaanpak te halen.

Demo aanvragen