De uitdaging: hoe creëer je consistentie in je communicatie assets?

Als nieuw merk in een competitieve markt moet je snel een klantenrelatie kunnen opbouwen, ondersteunt door een uitstekende merkenstrategie en vormgeving van een groot scala aan uitingen, in diverse talen.

Met vestigingen over de gehele wereld was een uitrol van het (Red-Dot award winnende) merk in 2017 een bijzondere uitdaging, maar ook een geslaagde introductie en lancering. Maar hoe breng je het merk in de periode daarna echt tot leven met alle assets die nodig zijn om sales, business development, maar ook klanten te voorzien van de juiste technische informatie? En hoe hou je dit fris en vernieuwend?

Centagon is meer dan 25 jaar een van de preferred suppliers van technische bedrijven zoals Philips, Signify en ook Nexperia. Het vertalen van het merk, binnen de daarvoor ontwikkelde guidelines naar toonaangevende communicatie-uitingen, omvat een voortdurende samenwerking en afstemming tussen beide partijen, maar ook tussen creativiteit, leversnelheid en brandingwaarde.

Nexperia is een bedrijf dat voortkomt uit de rijke Philips en NXP merken, sinds 2017 staat de organisatie als zelfstandig bedrijf in de markt.
Met een focus op Europa, de Verenigde Staten en Azië is Nexperia een toonaangevende speler in de semiconductormarkt.

De oplossing

Door de nauwe samenwerking tussen Nexperia en Centagon is een continue levering van hoge kwaliteit assets mogelijk. De vraagstelling vanuit Nexperia is breed. Variërend van product leaflets tot PowerPoint-presentaties en van digitale assets zoals html5 banners en nieuwsbrieven tot aan eventbanners voor recruitment initiatieven.

De identiteit van een internationale organisatie zoals Nexperia moet voortdurend gevoed en bewaakt worden om het merk verder te ontwikkelen. Door het inzetten van de Nexperia huisstijl op basis van communicatieconcepten blijven communicatiematerialen vernieuwend en verfrissend, terwijl ze ook een sterke herkenbaarheid en merkelementen met zich meedragen.

Centagon ontwikkelt doorlopend assets voor onder meer:

  • Evenementen en beurzen
  • Sales materialen zoals folders, leaflets, PowerPoint-presentaties en videoproducties
  • Marketingmiddelen voor campagnes zoals give-aways, webpagina designs, online advertenties en creatieve concepten
  • HR campagnes zoals roll-up-banners, introductieprogramma's en communicatie- en recruitmentcampagnes.

De samenwerking met Nexperia is dan ook zeer nauw te noemen. Zo werden recent de kantoren van Nexperia voorzien van wandbedrukkingen en werd de vergaderzaal bestickerd binnen een daarvoor ontwikkeld concept rondom de historie van het bedrijf en diens kernwaarden.

Het resultaat

Het resultaat is een internationale organisatie met een sterk merk én de vrijheid voor creativiteit met behoud van kwaliteit en merkwaarde. De brede aanpak en productie van marketing- en communicatie-uitingen, zorgt ervoor dat het merk bewaakt en uitgebouwd wordt.

Nexperia heeft daarmee de volgende stap gezet richting het professioneel uitbouwen van het merk. Maar belangrijker nog, Nexperia heeft het vertrouwen dat Centagon hun merk bewaakt, uitbouwt en kwaliteit levert.

Dit project werd geleid door Ralph Kuijper
Account Consultant bij Centagon

Ralph werkt onder meer voor: Signify, Nexperia, Philips Healthcare en DLL.

Contact met Ralph

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Philips Healthcare - Hoe medische communicatie aantrekkelijk wordt

thumbnail

Brightlands - Nationale social media campagne

thumbnail

Nexperia - Hoe creëer je consistentie in je communicatiemiddelen

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Ralph:

Ralph is Account Consultant bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over brand design.

Bel Ralph

Ralph is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 18 59 47 67

Stel je vraag aan Ralph:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.