Een geïntegreerde campagne in 14 landen tegelijk

Het oorspronkelijke concept (Wavin Gear Up 1) was georganiseerd in de vorm van een wedstrijd waarbij deelnemers een loterij-ticket kregen waarmee ze, in ruil voor hun contactgegevens, deel konden nemen en kans maakten op prachtige prijzen.

Bij deze tweede editie van de campagne viel iedere installateur die zich registreerde in de prijzen zodat in alle gevallen een kleine attentie werd toegezonden. Met dezelfde registratie namen ze ook deel aan een wekelijkse wedstrijd waarin schitterende prijzen gewonnen konden worden. Deze werden zo snel mogelijk bij de winnaars bezorgd.

Met een gelijktijdige lancering in 14 Europese landen is GearUp 2 een schoolvoorbeeld van een internationale geïntegreerde campagne.

Geïntegreerde 'account-based marketing'

Soepele samenwerking met distributeurs is cruciaal om een campagne zoals GearUp2 tot een succes te maken. De organisatie om alle campagnemateriaal op tijd bij de distributeurs te krijgen dient vroeg te starten.

De onmisbare medewerking van de partners krijgt vaak een extra impuls door eerder resultaten inzichtelijk te maken. In dit geval waren de resultaten van GearUp1 zo overtuigend dat het weinig overtuigingskracht vroeg extra partners aan boord te krijgen voor de tweede editie.

Behaalde doelstellingen

Converteer aantal deelnemende installateurs in Wavin klanten
Aantal geregistreerde installateurs en nieuwe leads
Aantal unieke bezoekers gedurende de campagne (sep-dec 2017)

Het Centagon team was in onze samenwerking uiterst accuraat, servicegericht en succesvol om van de Wavin Gear Up campagne een internationaal succes te maken in 14 landen tegelijk. De samenwerking tijdens de campagnevoorbereidingen, -lancering, -management en -analyse hebben een grote invloed gehad op het boven verwachting goede eindresultaat. Dat betreft niet alleen de betere zichtbaarheid van het Wavin merk, maar ook het gehele lead generatie proces met een duidelijke focus op sales en samenwerking met onze partners in de groothandel. En dit op het gebied van zowel IT als geïntegreerde marketing. Hartelijk dank voor deze samenwerking!

Maarten Oosterhuis, Online Marketer, Wavin Group

Rechtstreeks verwerking van
Facebook Lead Ads in CRM

'Facebook Lead Ads' maakt het mogelijk dat de bezoeker via de advertentie kan registreren zonder de Facebook tijdlijn te verlaten.

De gegevens die via het Facebook-platform zijn verzameld kunnen worden geëxporteerd maar wanneer een omvangrijke internationale campagne enorme hoeveelheden registraties voortbrengt is een geautomatiseerde oplossing vereist. Elk land kent immers afzonderlijke wetten en 'company policy rules' waaraan dient te worden voldaan. Bovendien dienen de gegevens gestructureerd aan het CRM-systeem te worden aangeboden ('Field mapping integration').

Om het proces te automatiseren heeft Centagon aan Gateway geïmplementeerd voor externe kanalen die een verbinding legt met de API van Facebook. Op die manier worden alle gegevens onmiddellijk veilig opgeslagen en in kaart gebracht volgens bedrijfsspecifieke richtlijnen op het gebied van eigendomsrechten. Vanuit deze gateway worden de date automatisch en in het juiste formaat aangeboden aan het CRM van de opdrachtgever.

Het resultaat. Ongeacht welke vragen gesteld worden in het registratieformulier op Facebook, de data output kan exact worden afgestemd op de 'profile property'-eisen van het CRM waardoor een soepele integratie mogelijk is van Facebook naar een CRM.

Interesse om Facebook Lead Ads te integreren in geautomatiseerde CRM routines?

Neem contact op

Internationaal campagnemanagement

Keywords bepalen de boodschap. Zij bepalen of de informatie gevonden kan worden door de potentiële klanten. Dit betekent ook automatisch dat keywords niet automatisch letterlijk vertaald kunnen worden voor een goed uitgedachte propositie, maar dat er een lokale interpretatie moet plaatsvinden met lokale specialisten.

Duidelijk dus dat een lokale aanpak nodig is, maar hoe pak je een internationale keyword analyse eigenlijk aan?

Lees meer

Centrale of
decentrale marketing

Gecentraliseerde marketing lijkt de logische keuze met doelstellingen als data integratie, consistentie in beeldvorming en groeiende complexiteit in communicatie.

Maar wat gebeurt er als een centraal gecoördineerde marketingstrategie wordt toegepast in een internationale markt waar niet alleen taal maar ook locale bedrijfsvoering het oorspronkelijke concept beïnvloedt?

Lees meer

Real-time inzicht
stimuleert actie

Prestatie dashboards zijn onontbeerlijk om controle te kunnen houden over campagnes die in meerdere landen tegelijkertijd worden bestuurd. Marketers kunnen elk moment van de dag inzage krijgen in de prestaties van elk advertentiekanaal, of het aantal bezoekers overeenkomt met de gewenste doelstellingen, wat de exacte conversieaantallen zijn en hoe verhoudingsgewijs de campagne per land presteert.

Al deze inhoud draagt bij aan een pro-actieve participatie en sturing op de campagne om zo de gewenste doelstellingen zeker te behalen in plaats van aan het eind van de campagne het net op te halen.

Lees meer

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Smurfit Kappa - 'Lean & mean' leadgeneratie in de chocolademarkt

thumbnail

Venloverwelkomt - Hoe digitale marketing Venlo vooruit helpt

thumbnail

Brightlands - Digitale strategie en de weg naar een online platform

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Leon:

Leon is management partner & senior digital marketingstrateeg bij Centagon. Hij kan je alles vertellen over de digitale transformatie van marketing.

Bel Leon

Leon is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)6 50 24 82 58

Stel je vraag aan Léon:

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.