Trend 1: Data wordt leidend

"Onze datasets worden groter, veelzijdiger en vooral complexer. Iemand moet de verantwoordelijkheid nemen om resultaten om te zetten in inzicht en vervolgens nieuwe acties te definiëren."

Deze trend zet zich gestaag voort. Data wint niet alleen territorium in het kader van sales en marketing, maar ook binnen de bedrijfsvoering als geheel. Deze toename gaat alleen niet voor ieder bedrijf gelijk op. Het gat tussen de voorlopers en de rest wordt daardoor alsmaar groter. Sommige bedrijven weten al concrete waarde te genereren met data en machine learning. Andere hebben de juiste intentie, maar worstelen nog met de basisprincipes; weer andere zijn volledig overdonderd en hebben nog niets bereikt*. Het is dus zaak om zo snel mogelijk te zorgen dat bedrijfscultuur en -vaardigheden aansluiten bij een sterke visie op data.

* ‘Why data culture matters’. McKinsey Quarterly. September 2018.

Trend 2: Één commercieel kanaal

"Marketing en sales worden steeds meer één commercieel kanaal met gedeelde doelstellingen voor zichtbaarheid, leadgeneratie, omzet en klantretentie. Zo dragen ze samen (meetbaar) bij aan de groei en continuïteit van de gehele organisatie.”

De ouderwetse silo-doctrine is de wereld nog niet uit, maar mondjesmaat komen sales en marketing dichter tot elkaar. Gedeelde doelstellingen en KPI’s maken het resultaat binnen de hele sales- en marketingfunnel inzichtelijk. Dit verlaagt de drempel voor samenwerking. Iedereen werkt immers naar hetzelfde resultaat. Deze beweging begint vaak met bescheiden initiatieven zoals ‘ad hoc’ campagnes, maar kan op die manier meer grip krijgen binnen de organisatie als geheel.

Trend 3: Bedrijfsgroei door digitale marketing

"Het doel is om via snelle, doelgerichte optimalisatieslagen concrete business-groei te realiseren. De twee eerder genoemde marketing trends van 2019 zijn daarvoor wel een vereiste."

Hoewel de eer voor snellere bedrijfsgroei zelden enkel aan marketing kan worden toegewezen, zien we dat het initiatief voor groeiversnelling vaak toch bij digitale marketing ligt. De digitale marketeer van 2019 is gewend aan snelle vernieuwingen, gebruikt dagelijks data en begrijpt de kansen in doelgerichte optimalisatie. Daarom kan hij sneller omschakelen naar een methode zoals growth hacking, waarin snelle experimentele optimalisatie de kern vormt van bedrijfsgroei.

Nieuw - Trend 4: Personalisatie

Een trend die al jaren aan een enorme opmars bezig is. Deze opmars heeft zich echter tot op heden voornamelijk afgespeeld in de B2C-markt. Op dit moment zien we dat deze trend zich ook aan het uitbreiden is naar B2B. Mede door de enorme “bak” aan data die momenteel beschikbaar is, kan er in de B2B-markt ook steeds makkelijker en beter gebruik gemaakt worden van personalisatie. Inspelen op deze trend heeft ook een positief effect op de customer experience. Dit is een van de drie pijlers uit het digitale transformatie framework.

Waar staat jouw organisatie?

Zijn er binnen jouw organisatie of afdeling nog stappen te maken als het gaat om deze B2B marketing trends? Neem dan contact op of plan een gratis web consult. We bespreken dan in een half uur waar jouw organisatie of afdeling staat en waar je naartoe kunt.

Weten hoe wij jou kunnen helpen met het behalen van je doelstellingen?

Plan een gratis web consult met Marijn. Hij kan je alles vertellen over het inzetten van data in jouw organisatie en de digitale transformatie.

Gratis consult

Inschrijven voor een gratis consult

Wat houdt dat in?

Een gratis web consult van Centagon bestaat uit een sessie van een halfuur. Om de sessie zo effectief mogelijk te houden sluit een specialist aan met expertise rondom jouw vraagstuk. Zo kom je altijd iemand te spreken die jou professionele taal spreekt. Wel zo gemakkelijk.

Marijn kan al jouw vragen over het gebruik van data in jouw marketingaanpak beantwoorden. Maar kan je ook meer vertellen over hoe je een efficient proces inricht voor beter lead management en je digitale transformatie van jouw organisatie in gang kan zetten.

Het web consult vindt plaats via een online webtool, zo kunnen we wanneer nodig ook bestanden en schermen delen. Mocht je naar ons kantoor willen komen mag dit natuurlijk ook. Het consult is gratis en natuurlijk 100% vrijblijvend!

Voor meer overkoepelende strategische sessies nodigen we je daarnaast graag uit voor onze design sprint. Die vind je hier.

Inschrijven

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je dat je akkoord gaat met het feit dat wij u telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen. Centagon behoudt de mogelijkheid om de sessie eenzijdig te annuleren wanneer er een aanvraag wordt gedaan die niet is gebonden aan Centagon's dienstenpakket. De interactieve sessie is puur informatief. Aan data gepresenteerd in de sessie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedankt voor je interesse!

Marijn neemt binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken en een mogelijke datum te plannen. Daarnaast bespreken we graag de overige vragen die je misschien nog hebt.

Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

CRM: het ultieme salesgereedschap tijdens de coronacrisis

Een goed gebruik van een CRM-systeem maakt de salesafdeling productiever. Vanwege overwegend digitaal klantcontact is dat extra belangrijk tijdens de coronacrisis.

thumbnail

Whitepaper: In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren

Misschien wel ons meest complete whitepaper om je digitaal marketing- en salesproces op te zetten en te maximaliseren.

thumbnail

'Data-gedreven'. Wat betekent dat eigenlijk?

In slechts 10% van organisaties wordt data gebruikt om alle bedrijfsprocessen te versterken. Wanneer kun je precies spreken van ‘data-gedreven’?