DIGITAL SALES IN AUTOMOTIVE

Automotive marketing: 4 onmisbare trends

Wat zijn de belangrijkste trends in automotive marketing? Wij lichten 4 onmisbare tips uit in dit artikel: van marketing automation tot smartphone marketing.

De auto-industrie verandert al enkele jaren drastisch. Zo worden er steeds meer elektrische auto’s op de markt gebracht, met in 2020 een stijging van 62.000 elektrische auto’s ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar hoe zorg je er ervoor dat je je staande houdt binnen deze veranderende markt en nog meer kwalitatieve leads kunt genereren? Daarvoor is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste marketingmiddelen.

Leer hieronder meer over vier belangrijke trends in automotive marketing: van marketing automation tot smartphone marketing.

Auteur: 

Sander Görtjes
november 2020

Leestijd: 

8

 min

1. Marketing automation

Data wordt steeds relevanter, ook voor automotive. Bedrijven en consumenten oriënteren meer en vaker dan ooit online en maken, ruim voordat ze naar de showroom of beursstand komen. beslissingen. De juiste data kan helpen om die bedrijven en de mensen die jouw website bezoeken goed in kaart te brengen. Daarbij gaat het om het verzamelen van de juiste gegevens voor het omzetten van bezoekers naar leads.

Datagedreven marketing wordt vandaag de dag steeds effectiever en concreter dankzij marketing automation tools zoals Opptylab. Zo’n tool zorgt ervoor dat je content kunt aanpassen op basis van verzamelde profielinformatie. Dit maakt de klantreis zo optimaal mogelijk en zo kun je ervoor zorgen dat onbekende websitebezoekers loyale ambassadeur worden. Meer weten over marketing automation? Centagon heeft de 5 meestgestelde vragen over marketing automation op een rij gezet.

2. Smartphone marketing

De manier waarop de consument tegenwoordig winkelt is radicaal veranderd door de komst van smartphones. Zo zoekt 51% van de consumenten automodellen op en vergelijkt reviews en prijzen via de smartphone.

Wist je dat consumenten die een mobiel apparaat gebruiken tijdens het bezoeken van een merkdealer 72% meer geneigd zijn om een andere dealer te bezoeken? En dat 33% van de klanten naar een andere dealer gaan omdat ze een mobiele advertentie zien tijdens het kopen van een auto?

Als gevolg van het toenemende smartphonegebruik heeft de automotive branche in Amerika in totaal een bedrag van 3,43 miljard dollar geïnvesteerd in advertenties op mobiele apparaten. Dat is de helft van alle investeringen met betrekking tot online marketing. Dit is een drastische verandering geweest in de geschiedenis van automotive marketing.

Google heeft zelfs een speciaal platform voor uitgebracht met ‘Model Automotive-advertenties’. Dionne Colvin-Lovely, Director, Traditional and New Media , Toyota Motor Sales, VS zegt daar het volgende over:

De Model Automotive-advertenties van Google bieden onze gasten een onmiddellijke en meeslepende mobiele ervaring, De mogelijkheid om ons verhaal te laten zien en te vertellen helpt de waarde van het merk Toyota en onze voertuigen te benadrukken

3. Gepersonaliseerde content

Gepersonaliseerde content wordt steeds belangrijker, ook voor de automotive branche. Dit is een video, tekst of advertentie die aangepast is op de consument die de site bezoekt.

De effectiviteit van dit soort communicatie is ongeëvenaard door rekening te houden met de gebruiker en de kenmerken van die persoon. Zo blijkt uit het onderzoek van Millward Brown digital dat 70% van de consumenten een YouTube filmpje bekijkt voor de aankoop van een auto. Eén-op-veel communicatie gaat deze manier naar één-op-één communicatie.

4. De rol van SEO (Google) in de automotive sector

Elke ondernemer wil zijn product het liefst aanbieden bij de geïnteresseerde koper. Een goede ingang is de zoekmachine Google. Via Google SEO (Google zoekmachine optimalisatie) is het mogelijk om een positie te krijgen in de organische (gratis) zoekresultaten van google voor relevante zoekwoorden.

Waarom is deze manier van marketing nu zo belangrijk en misschien wel belangrijker dan advertising? SEO is een lange termijn marketingbenadering die niet alleen gericht is op het promoten van een bepaald voertuig, maar op het dealerschap in zijn geheel. Wil je meer weten over SEO? De specialisten van Centagon helpen je graag verder.

Je leadgeneratie verbeteren in de automotive sector?

Een succesvolle aanpak start altijd met het maken van buyer persona’s ofwel een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van je doelgroep. Om je hierbij te helpen hebben we een handig, interactief buyer persona PDF template ontwikkeld. Gebruik deze om buyer persona's te maken of om te checken of er informatie ontbreekt in je huidige buyer persona's.

Download nu het template

Het pdf-template helpt je om demografische maar ook persoonlijke kenmerken over jouw buyer persona inzichtelijk te maken. Daarnaast dwingt het je na te denken voor de marketing- en saleskwalificaties en welke acties daaruit volgen.

Registreer je op ons download portaal waar al onze bestanden veilig te downloaden zijn

Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging met een link naar het download portaal.

This is not correct
This is not correct

Bedankt, we hebben de uitnodiging verstuurd!

Geen mail ontvangen? Controleer dan de spam folder.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Anita

Anita is accountmanager en copywriter bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over het managen van klanten en content.

Stel je vraag aan Anita

This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct
This is not correct


Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.
This is not correct

Bedankt voor je interesse.


Je ontvangt van ons een e-mail bevestiging en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.