In een eerder artikel vertelde ik hoe je een vliegende start kunt maken met HubSpot in 6 eenvoudige stappen. Het is belangrijk dat je weet hoe inbound marketing werkt, dat je SMART doelen formuleert en dat je buyer persona’s opstelt.

De volgende stap is het ontwikkelen van content voor deze buyer persona’s. Ben je goed op weg en ben je klaar om je content te gaan publiceren op je HubSpot website? In dit artikel lees je een aantal onmisbare HubSpot tips en tricks zodat je optimaal resultaat kunt halen uit HubSpot.

myrna-van-ballekom
Auteur: Myrna
April 2020
Leestijd: 4 min

Zorg voor een goede basis: de templates

Het bouwen van je HubSpot website start met goede templates, ofwel sjablonen voor de opmaak van de pagina’s. Hiervoor is het belangrijk om vast te stellen welke templates gemaakt moeten worden. Voorbeelden van verschillende soorten templates zijn:

  • Homepage
  • Productpagina (ook voor diensten)
  • Blogartikel
  • Overzichtspagina
  • Contactpagina

Templates kunnen vaste onderdelen bevatten zoals het logo, een header, de navigatie en de footer. Verder zijn er per template ook variabele contentblokkken. Denk aan blokken met tekst en een afbeelding of een contactformulier. De specialisten van Centagon kunnen je helpen bij het design van de HubSpot templates en deze implementeren in de tool. Neem hiervoor contact op en wij helpen je graag verder.

Voorbeelden van templates in HubSpot

Structureer je HubSpot website met pillar pages

Volgens het principe van inbound marketing ga je artikelen produceren en delen om mensen op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien. Om ervoor te zorgen dat je niet gaat schieten met hagel, is het belangrijk om te kijken naar goede topic clusters. Kies een aantal brede topics waar je in Hubspot content aan gaat koppelen. Kijk daarbij natuurlijk goed naar relevante keywords. De HubSpot Marketing Hub heeft een hele handige tool voor het opzetten van deze topic clusters. Ga hiervoor naar Marketing > Planning and Strategy > SEO.

Per hoofdtopic zet je een zogeheten pillar page op met het HubSpot CMS. Een pillar page is een dedicated pagina voor dat betreffende hoofdonderwerp. Op deze pagina staan korte stukken informatie over de subtopics die aansluiten bij het hoofdonderwerp. Vervolgens neem je links op naar de pagina’s met meer informatie over de subtopics. Op die manier kan een lezer altijd verder klikken wanneer hij of zij een bepaald onderwerp interessant vindt en meer wil lezen.

Topic clusters, pillar & cluster content

Optimaliseer je content met behulp van de statistieken

Het grote voordeel van HubSpot: het is een geïntegreerd platform. Met behulp van het HubSpot CMS kun je niet alleen blogs, landingspagina’s, websitepagina’s en e-mailpagina’s creëren en bewerken, maar je kunt aan de hand van statistieken ook zien hoe je content presteert. Je kunt deze input gebruiken om je HubSpot content te verbeteren.

Heeft een artikel bijvoorbeeld een hoge bounce rate, ofwel het percentage gebruikers dat de pagina bezoekt en direct de website verlaat, zorg er dan voor dat je in het artikel meer relevante doorklikmogelijkheden opneemt. Of kijk waar je mogelijk het aantal inbound links kunt vergroten door een link naar het betreffende artikel in andere artikelen te verwerken.

Voorbeeld Content Performance in HubSpot

Hulp nodig met je HubSpot website?

Met behulp van bovenstaande HubSpot tips kun jij aan de slag om content te publiceren op je HubSpot website. Heb je daar hulp bij nodig? Aarzel dan vooral niet om contact op te nemen met Als HubSpot Certified Agency weten wij exact wat nodig is om het optimale uit HubSpot te halen.

Whitepaper: In 6 stappen je digitale marketing- en salesproces verbeteren

Misschien wel ons meest complete whitepaper met inspiratie en tips om een effectief en volledig digitaal marketing- en salesproces op te zetten, te verbeteren en te ondersteunen.

Nu downloaden

Vul hier je voornaam in

Vul hier je e-mailadres in

Vul hier je bedrijfsnaam in

Server unavailable, please reload this page.

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om de download af te ronden.

Een vrijblijvende demo?

Nog effectiever aan de slag met HubSpot? Ontdek tijdens een vrijblijvende demo hoe je HubSpot effectief kunt inzetten voor jouw organisatie en welke marketing en salestools gaan helpen met het behalen van resultaat.

HubSpot demo aanvragen

Meer weten over dit onderwerp?

Dit is Myrna.

Myrna is Contentstrateeg bij Centagon. Zij kan je alles vertellen over het schrijven van effectieve content.

Bel Myrna

Myrna is bereikbaar via het volgende nummer
(klik om direct te bellen):

+31 (0)40 254 94 42

Liever een formulier?

Vul hier je voornaam in

Vul hier je achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Niet goed ingevuld

Niet goed ingevuld

Server unavailable, please reload this page.

Velden met een * zijn verplicht. Door het invullen en verzenden van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met het feit dat wij je telefonisch of op een andere wijze mogen benaderen.

Bedankt voor je interesse!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om kort kennis te maken. Je ontvangt tevens een bevestiging van je vraag per e-mail.

Mogelijk vind je deze artikelen ook interessant

thumbnail

Keyword research: waardevolle inzichten in je doelgroep

thumbnail

Online adverteren tijdens de coronacrisis? Waarom wel en waarom niet?

thumbnail

Een vliegende start met HubSpot in 6 stappen [+ gratis PDF checklist]

Downlaod de aankoopgids

Download

Weten hoe je marketing automation succesvol kunt inzetten?

Centagon is een gecertificeerd HubSpot partner, maar nog belangrijker: wij werken al meer dan 10 jaar aan de inzet van het inbound marketing principe en kunnen jouw organisatie gericht op weg helpen om meer uit HubSpot en je marketingaanpak te halen.

Demo aanvragen